Tazatel: Peeter01
Znění dotazu: Ahoj,
potřeboval bych poradit ohledně sestavy pc, který bude využíván pro virtuální stroje. Bude na něm běžet Win7 Ultimate, kde je možné legálně udělat 4 virtuální stroje. Nikde jsem nenašel minimální hw požadavky. Uvažuju o situaci, že poběží nárazově i všechny 4 současně, tak bych nechtěl, aby funkčnost zpomaloval hw. Jde mi primárně o procesor, paměti a grafiku.
Díky.
Znění dotazu: Ahoj,
potřeboval bych poradit ohledně sestavy pc, který bude využíván pro virtuální stroje. Bude na něm běžet Win7 Ultimate, kde je možné legálně udělat 4 virtuální stroje. Nikde jsem nenašel minimální hw požadavky. Uvažuju o situaci, že poběží nárazově i všechny 4 současně, tak bych nechtěl, aby funkčnost zpomaloval hw. Jde mi primárně o procesor, paměti a grafiku.
Díky.
cena?
a jak presne bude pc vyuzivano? ty win7 pojedou pouze jako host tech virtualnich stroju, nebo bude pc vyuzivano i jinak?
a jak presne bude pc vyuzivano? ty win7 pojedou pouze jako host tech virtualnich stroju, nebo bude pc vyuzivano i jinak?
PC bude primárně jen jako host, v minimální míře se na něm bude dít něco jiného, takže bych počítal jen jako host. Práce na virtualech spíše kancelářská, nic graficky ani hw náročného. Poštovní klient, browser, několik oken s Wordem, Excelem, případně 1-2 programy pro další práci. Kdyby to byl jeden fyzický stroj, bohatě by stačila klasická kancelářská sestava, ale budou tam 4 virtual + 1 hlavni jako host. Představu o ceně nemám, rád bych držel v minimálních nákladech, ale pro rozumnou konfiguraci, aby vše běželo v pořádku a nedocházelo k výpadkům. Takže cenou se přizpůsobím klidně nějaké doporučené konfiguraci, ne minimální možné pro kompletní chod stroje.
prave pokud by to bezelo jen jako host, dal bych tam Xen, VMWare ESXi, nebo neco podobneho a nad nej ty windowsy
pripadne Windows 8 /Windows Server s Hyper-V
pripadne Windows 8 /Windows Server s Hyper-V
potrebuji urcite zustat u Win 7 kvuli plne kompatibilite s pracovnimi nastroji. Myslel jsem ze nejjednodusi je vyuzit jednu licenci ultimate na 4 virtualni stroje. investice cca 5000 +- za vsechny 4 stroje (resp. 5 stroju) co se tyka Windows. Pro pripad, ze bude potreba to nejak spravovat, ci doplnit ty 4 virtual PC o ten hlavni (host) bych tam rad zachoval tu moznost normalne s tim pod Win pracovat, ackoliv tato situace nastane malokrat, tak nastane. Co jsem tak koukal po ruznych forech, tak virtualizace by mela byt pristupna primo v teto verzi Win, bez potreby instalovat software tretich stran pro virtualizaci.
No, myslim ze by to zaslouzilo nejaky Xeon s 4jadra/8threadu, ale podle me by to pak se vsim vsudy vyslo na nejakych 30 tisic, coz nevim jestli je prijatelne. Takze je aspon nejaka ramcova predstava o cene?
Jasně, to by asi šlo. Takže Xeon, třeba tento? "Intel Xeon E3-1226 v3" - bude stačit graficka, která je na procesoru?
Paměti - 12GB? nebo radši 16?
Disk - je vhodné použít jeden klasický pro vše?
Paměti - 12GB? nebo radši 16?
Disk - je vhodné použít jeden klasický pro vše?