Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problémy s PC (HW/SW): Blikání displeje notebook

Neregistrovaný (0)|26.2.2015 11:24
Tazatel: Ladislav

Znění dotazu: Dobrý den,
při otvírání a zavírání víka displeje mi obrazovka bliká, nesvítí nebo se mi na obrazovce vytvoří výrazné barevné artefakty (modrá, zelená). Vždycky musím s displejem vhodně zahýbat, aby to přestalo. Nevíte prosím někdo, v čem by mohl být problém? Že by vadný kabel procházející panty víka?

Předem děkuji za radu

HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Lenovo Thinkpad L520
Salamander (6177)|26.2.2015 14:28
Rekl bych ze to na 99% bude priskriply kabel v pantu. Ale da se nastesti celkem jednoduse vymenit, jen je to drbacka s rozebiranim :D

Resp. muzes to zkusit kdyz pripojis externi monitor, pokud bude delat to same, tak bude chyba jinde
Neregistrovaný (0)|26.2.2015 16:54
Ano, externí monitor zobrazuje vše v pořádku. Díval jsem se do příručky k notebook, co bude třeba vyměnit. Chápu správně, že budu muset koupit díl 04W1729 - LCD cable, HD, Teflon 15W (strana 155)? Na českých stránkách lenovo obchodu ten díl ani není k dispozici, a na čínském aliexpress.com stojí 22.90 dolarů, tedy přes 500 Kč i s dopravou, což mi přijde celkem hodně jen za kabel.
Salamander (6177)|26.2.2015 17:10
Tak zase je to specificka soucastka delana primo pro ten notebook, ta cena celkem sedi. I an ebayi jsou ty ceny podobne [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Jeste bych zkusil kontaktovat servis Lenova, kolik by chteli za opravu.