Při otřesu skříně se mi restartuje počítač
Dobrý den, potřeboval bych pomoct. Nevím kdy a kde se něco podělalo ale dneska jsem strčil do stolu, na kterém mi stojí PC a on se restartoval. Tak jsem ho znovu zapnul a zkusil udělat to samé a on znovu. Podíval jsem se tedy dovnitř a všechny kabely zkontroloval, všechno bylo tak jak má, tak jsem PC zapnul. když nabíhalo zkoušel jsem ještě zatlačit na GK a PC se zase restartnul, tudíž nevím co teď. Můžou být špatné kontakty na té kartě, nebo čím to může být způsobeno?
Díky.
Díky.
Ahoj, znovu se vracím k tomuhle tématu. Chvíli to nebylo tak závažné ale poslední dobou to začalo dělat často. Zkusil jsem vyndat GK očistit kontakty a dát zpátky ale opět to samé. Tak jsem jí zkusil vyndat a PC spustit pouze na integrované a také se to restartovalo. Tak jsem zkoušel postupně vyndávat věci z počítače. Odpojil jsem HDD a PC nechal běžet jenom na SSD ale žádný výsledek. Zkusil jsem to udělat opačně, ale také žádný výsledek, pořád se to restartuje při otřesu. Zkusil jsem vyndat jeden z RAM modulů, také nic. Prohodil jsem je, také žádný výsledek. Prohazoval jsem je v těch různých slotech ale taky nic ... Zbývá tedy procesor a zdroj. Čím by to mohlo být? prosím poraďte :)
Díky, Tom.
Díky, Tom.
IMHO nejspíš nějaký volný spoj... buďto to dělá nějaký konektor napájení, nějaký kabel od zdroje, či nějaký nalomený spoj na desce. Ale kde ví.
Píšeš "restart", já počítám, že se jedná o "reset"= chová se to, jako kdyby jsi to vypojil ze zásuvky a zase zapojil. Odpoj i kablíky vedoucí z desky k tlačítkům a USB portům na skříňi. Zapni PC "šroubovákem" a uvidíš, jestli to bude stále dělat. Pokud ano, pak vyndej celou desku a všechno ze skříně na podlahu, tam to slož a uvidíš. Pokud i pak se resetuje- je to nejspíše vadná deska.
Ahoj, ano je to, přesně jak říkáš, reset. Vypne se to, počká než se trochu dotoci větráky a zase se to zapne. Co mě trochu udivuje, je to, že občas se při nabihani po tom vypnutí neroztoci zadní ventilátor a ani ventilátor na GK, nefunguje pak obraz vůbec.
Zkoušel jsem tedy zkontrolovat všechny napájecí kabely a při stlačení na napájení MB se to resetovalo, zkoušel jsem to párkrát a zda se, že to opravdu dělá tento konektor. Ale občas se to i stane když zatlačim na GK, ale usuzuji, že se to resetuje, protože se ta MB lehce prohne a napájení MB tím pádem zajde do polohy, při které se to resetne.Tím pádem jsme asi našli zdroj problémů. Myslíte, že by se to dalo reklamovat?
Zkoušel jsem tedy zkontrolovat všechny napájecí kabely a při stlačení na napájení MB se to resetovalo, zkoušel jsem to párkrát a zda se, že to opravdu dělá tento konektor. Ale občas se to i stane když zatlačim na GK, ale usuzuji, že se to resetuje, protože se ta MB lehce prohne a napájení MB tím pádem zajde do polohy, při které se to resetne.Tím pádem jsme asi našli zdroj problémů. Myslíte, že by se to dalo reklamovat?