Téma: Samovolná změna napájecího profilu (schéma napájení)
Zdravím, mám takový kuriózní problém... něco mi mění nastavení v profilech (schématech) napájení, konkrétně nastavení pro monitor, kde mi to pořád vnucuje vypínání monitoru po 15 nebo 20 minutách.
Nevím který program to dělá a nenapadá mě, jak to vystopovat. Tušil by někdo co s tím ?
Win 7 x64 Pro
Nevím který program to dělá a nenapadá mě, jak to vystopovat. Tušil by někdo co s tím ?
Win 7 x64 Pro
Jedná se o notebook ? Většinou se to stává u notebooků, kde je ve výrobní instalaci obsažen ještě externí power manager v rámci balíků s podobnými jmény jako Značkanotebooku center či Značkanotebooku Utilities apod. A ten mívá prioritu. Také jsi si mohl něco takového nainstalovat coby Crapware - nenápadně přibalený nepotřebný program k jinému chtěnému programu. Projdi spuštěné procesy, položky po spuštění, prohledej nainstalované programy, třeba i adresáře Program Files atd., jestli něco neobjevíš.
Je to stolní PC, sám jsem si ho skládal, sám si všechno instaloval a žádné rádoby "utilitky a vylepšení" nepoužívám.
I ovladače k zařízení nejraději instaluji ručně výběrem daného ovladače pokud to jde, nežli kliknout na nějaký setup.exe a nainstalovat si x MB dalších přibalených věcí, které nechci.
Proto nechápu, odkud ty zásahy a změny v napájecím profilu přicházejí a jak je vystopovat...
I ovladače k zařízení nejraději instaluji ručně výběrem daného ovladače pokud to jde, nežli kliknout na nějaký setup.exe a nainstalovat si x MB dalších přibalených věcí, které nechci.
Proto nechápu, odkud ty zásahy a změny v napájecím profilu přicházejí a jak je vystopovat...
Zkoušel jsi to přenastavit v pokročilé správě napájení - v té podrobné ?
Ano, tu mám celou překopanou podle sebe, mám všude zakázané vypínání monitoru, jak v té základní kartě, tak v podrobnějším nastavení.
Něco mi nastavuje čas pro vypínání monitoru v základní kartě a ještě jen u právě aktivního profilu. Když už změna proběhne, tak zůstane uložena, ale s ostatními profily které byly v době změny neaktivní se nic nestane.
Takže třeba týden jedu v pohodě a pak náhodou zjistím, že mám zas změněný jeden profil, když se mi vypne monitor třeba při testování HDD a já na PC nic nedělám, jen občas mrknu na průběh testu.
Něco mi nastavuje čas pro vypínání monitoru v základní kartě a ještě jen u právě aktivního profilu. Když už změna proběhne, tak zůstane uložena, ale s ostatními profily které byly v době změny neaktivní se nic nestane.
Takže třeba týden jedu v pohodě a pak náhodou zjistím, že mám zas změněný jeden profil, když se mi vypne monitor třeba při testování HDD a já na PC nic nedělám, jen občas mrknu na průběh testu.
Pak už mne napadá jen nějaká utilitka neodtržitelně přibalená třeba k ovladačům na čipset z CD, nebo jestli deska nemá nějaké takové funkce v BIOS. Mě došly nápady, tak jestli se někdo ze zkušenějších kolegů přidá ...
Nicméně bych si dal tu detektivku a projel procesy, služby, záznamy událostí atd. Ještě pak - nevím však, jestli se to v tomto případě může použít - je program Hijack This, který provede průzkum, záznamy a zde jsou borci, kteří z toho leccos vyčtou.
Nicméně bych si dal tu detektivku a projel procesy, služby, záznamy událostí atd. Ještě pak - nevím však, jestli se to v tomto případě může použít - je program Hijack This, který provede průzkum, záznamy a zde jsou borci, kteří z toho leccos vyčtou.
Naštval jsem se, přeinstaloval cele windowsy a skoro po každé instalované aplikaci sledoval napájecí profily.. nic se neměnilo.. víc jak měsíc byl klid a dnes zas... už 3x jsem dnes upravoval napájecí profil a pořád mi tam něco mění čas na vypínání monitoru.
Nechápu.. nevím.. nerozumím..
Nechápu.. nevím.. nerozumím..
Nějaká pitomá aktualizace? To pak neovlivníš... si pak nastav na všechny profily stejné nastavení a snad to pomůže ;)
Ta aktualizace se mi nezdá jako možná příčina - ty nejspíš udělal hned a ta chyba tam už byla předtím - takže by to dělala nějaká stará aktualizace a nešlo by mu to měsíc v pohodě.
Každopádně, že po instalaci aplikace hned nic, to nic nedokazuje. Ta aplikace může mít nějaký plán. Takhle na dálku už nevím, co poradit - to už by chtělo mít stroj před očima. Zkus projet profily místních profíků a mrkni, jestli není někdo poblíž tebe - pak můžeš zkusit ukecat nebo i něco nabídnout.
Každopádně, že po instalaci aplikace hned nic, to nic nedokazuje. Ta aplikace může mít nějaký plán. Takhle na dálku už nevím, co poradit - to už by chtělo mít stroj před očima. Zkus projet profily místních profíků a mrkni, jestli není někdo poblíž tebe - pak můžeš zkusit ukecat nebo i něco nabídnout.
Na všech profilech jsem měl nastaveno nevypínat displej... náhodně se mi na profilech které byly zvoleny jako aktivní nastavovalo 20 minut, tak jsem zkusil všude místo zákazu vypínání nastavit 5 hodin a stejně se to časem změnilo zase na 20 minut.
Podle mě je to jasnej software, kterej si bere prioritu. Hledat, hledat, hledat.