Pomalé spouštění/reakce aplikací
Dobrý den,
mám problém se spouštěním jakékoliv aplikace, než se aplikace spustí/zareaguje tak to trvá cca 10 až 15 vteřin. Pokud tu stejnou aplikaci zavřu a opětovně ji ihned spustím, tak tento problém již nenastane.
PC - win 8.1 64bit, cca 2měsíce staré, i5, 8GB RAM
PC jsem projel několikrát Avastem a vyčistil registy v CCleaner
Ve správci úloh sem si nevšiml zvýšeného zatížení CPU při spouštění aplikací.
Prosím o radu, jak postupovat při hledání a řešení tohoto problému.
mám problém se spouštěním jakékoliv aplikace, než se aplikace spustí/zareaguje tak to trvá cca 10 až 15 vteřin. Pokud tu stejnou aplikaci zavřu a opětovně ji ihned spustím, tak tento problém již nenastane.
PC - win 8.1 64bit, cca 2měsíce staré, i5, 8GB RAM
PC jsem projel několikrát Avastem a vyčistil registy v CCleaner
Ve správci úloh sem si nevšiml zvýšeného zatížení CPU při spouštění aplikací.
Prosím o radu, jak postupovat při hledání a řešení tohoto problému.
Tohle dělal kaspersky internet security, při prvním spuštění aplikace si ji prověřil což nějakou dobu trvalo.
Jedině, že by to Avast začal dělat po nějaké aktualizaci, dřív s tím problém nebyl a nastavení sem neměnil. Je to možnost, zkusím se podívat do nastavení, jestli to nejde vypnout.
Avast placený či jeho trial má možnost testovacího spuštění ve virtuálu. Taky to mohla udělat aktualizace nejen AV ale i nějaká ta Windowsová. Nějaký rozsáhlejší SW si neinstaloval ?
Používám Free verzi, delší dobu jsem nic co by stálo za zmínku neinstalovat. V nastavení/aktivní ochrana/štít souborového systému/ jsem vypnul volbu - Testovat programy při spouštění a zdá se, že můj "problém byl vyřešen" Ale nemám úplně dobrý pocit z toho, že jsem to vypnul.
Používám Avast + ZoneAlarm, je to kombinace, na kterou jsem si zvykl. Možná je čas na změnu :-)
Používám Avast + ZoneAlarm, je to kombinace, na kterou jsem si zvykl. Možná je čas na změnu :-)
Tak to bylo ono - nevěděl jsem, že to frýčko má. To je vklidu - jen si dávej pozor, co spouštíš. A když budeš zkoušet něco nového, tak to prostě necháš po stažení/zkopírování projet testem a pak ještě ten test při zpuštění jednorázově zapneš před prvním spuštěním. A mělo by to být vpoho :)
Já když měl kdysi nainstalované 2 antiviry, tak to byla hrůza... Oni se mezi sebou hádají a bere jeden druhého jako hrozbu... Nech zaplej jen jeden a je klid. Časem spus´t na projetí druhej pro klid... Já nepoužívám žádnej antivir...
Avast mám jako antivir a ZoneAlarm jako firewall a zatím se mi nestalo, že by mezi něma byl problém, oba jsou free verze, takže žádný placený funkce a v ničem si nekolidují.
Asi to bylo v tom natavení a když budu stahovat, tak radši manuálně otestuju atd. Ale stejně je zválštní, že to začalo dětal až po nějaké době, asi fakt nějakej update.
To: ttoommaassoo, díky za dřívejší rady se sestavou, šlape dobře :-) uvdíme co s ní uděla Witcher 3
Asi to bylo v tom natavení a když budu stahovat, tak radši manuálně otestuju atd. Ale stejně je zválštní, že to začalo dětal až po nějaké době, asi fakt nějakej update.
To: ttoommaassoo, díky za dřívejší rady se sestavou, šlape dobře :-) uvdíme co s ní uděla Witcher 3