Ahojte,
chcel by som vás poprosiť o radu k záložnému zdroju, chcel by som ho aj na to aby som mohol v prípade výpadku ešte pracovať,
Jednalo by sa o kancelárskú prácu takže zaťaženie by nebolo tak hrozné. Mám nasledujúcu zostavu, monitory sú dva:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Bolo by možné s nejakým zdrojom pracovať povedzme 15-30 minút?
Aký by ste doporučili? Čo som niečo dohladal tak značku asi APC že?
Díky za rady !
chcel by som vás poprosiť o radu k záložnému zdroju, chcel by som ho aj na to aby som mohol v prípade výpadku ešte pracovať,
Jednalo by sa o kancelárskú prácu takže zaťaženie by nebolo tak hrozné. Mám nasledujúcu zostavu, monitory sú dva:
Bolo by možné s nejakým zdrojom pracovať povedzme 15-30 minút?
Aký by ste doporučili? Čo som niečo dohladal tak značku asi APC že?
Díky za rady !
Mozne to je, jina otazka je, zda jsi ochoten to zaplatit.
Kdyz APC, tak zkus poradce.
Kdyz APC, tak zkus poradce.
A do p*dele to je pálka :) ... tak jo berem spať, radšej mi pojde iba o to aby komp hneď nespadol ... u niektorých modelov výrobca uvádza nejakých 15 minút pri cca 50%-nej záťaži, tak niečo také by som asi bral.
Spýtam sa podla čoho vybrať konkrétny model?
Nejak mám v tom chaos...
Spýtam sa podla čoho vybrať konkrétny model?
Nejak mám v tom chaos...
Tak UPS jde sehnat i pomerne "levne". Tvuj pocitac by se v klidu mel vejit do 100 W v klidu. Takze neco takoveho by to mohlo udrzet az dvacet minut (zduraznuji "az"). Idealni by bylo pred nakupem zmerit spotrebu v klidu a v zatezi a pak vybirat. Idealni je neco, co komunikuje s PC a v pripade delsiho vypadku ho uspi. Silnejsi model vydrzi podstatne dele - je nutno brat v potaz, ze dvojnasobny odber se nerovna polovicni vydrzi, ale daleko mensi..
Ten odkaz mi nefunguje, možeš ho sem hodiť ešte raz?
Nejak neviem aký vybrať, tých modelov je dosť tak by som bol rád za nejakú radu :)
Nejak neviem aký vybrať, tých modelov je dosť tak by som bol rád za nejakú radu :)
Aha, nejak se usek. tady cely: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No vybirat asi podle tohoto: maximalni zatez (teoreticky: vykon zdroje/efektivita + spotreba monitoru + nejaka rezerva) - nutno brat v potaz, ze zdroj, co dokaze dodat 500 W nema pri tom spotrebu 500 W, ale nekde mezi 550 a 620. Takze, kdzy se dopocitas nejakych 400 W, tak idealne aspon 500-600 W UPS. U kazde mas take graf vydrze v zavislosti na spotrebe. Ta UPS v odkazu dokaze dodavat 390 W po dobu jedne minuty, ale 100 W pres dvacet minut. Ty by ses v klidu mel vejit do 150 W (vazne hadam; muze to byt o dost min). Idealni by bylo nekde sehnat merak spotreby, abys mel aspon nejaky odhad. Pokud by penize nebyly problem, tak nejaka 600 W UPS by ti to mela utahnout s rezervou..
No vybirat asi podle tohoto: maximalni zatez (teoreticky: vykon zdroje/efektivita + spotreba monitoru + nejaka rezerva) - nutno brat v potaz, ze zdroj, co dokaze dodat 500 W nema pri tom spotrebu 500 W, ale nekde mezi 550 a 620. Takze, kdzy se dopocitas nejakych 400 W, tak idealne aspon 500-600 W UPS. U kazde mas take graf vydrze v zavislosti na spotrebe. Ta UPS v odkazu dokaze dodavat 390 W po dobu jedne minuty, ale 100 W pres dvacet minut. Ty by ses v klidu mel vejit do 150 W (vazne hadam; muze to byt o dost min). Idealni by bylo nekde sehnat merak spotreby, abys mel aspon nejaky odhad. Pokud by penize nebyly problem, tak nejaka 600 W UPS by ti to mela utahnout s rezervou..
Díky za tip, myslím že ten tvoj návrh bude ideálny a dá sa zohnať už do 2000Kč
Ideálny pretože som nakoniec prišiel na to že pracovať aktuálne aj tak po výpadku prúdu nemožem pretože v takom prípade padá aj internet v celom vchode paneláku a ten pre prácu nutne potrebujem.
A ak mi iba vyskočí istič v byte tak si ho nahodím a na tu dobu tento zdroj bohate postačí. Tak myslím že zoberem tebou navrhnutý kus.
Díky !
Ideálny pretože som nakoniec prišiel na to že pracovať aktuálne aj tak po výpadku prúdu nemožem pretože v takom prípade padá aj internet v celom vchode paneláku a ten pre prácu nutne potrebujem.
A ak mi iba vyskočí istič v byte tak si ho nahodím a na tu dobu tento zdroj bohate postačí. Tak myslím že zoberem tebou navrhnutý kus.
Díky !