Prosím o pomoc s upgradem PC
Ahoj, prosím Vás o pomoc s upgradem PC.
Základní deska: GIGABYTE P41T-D3
Procesor: Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz
Grafická karta: AMD Radeon HD5700 Series
RAM: 4GB DDR3
Zdroj: Eurocase 400W PFC
Nedávno jsem začal streamovat. Bohužel na příšernou kvalitu streamu (1280x720 se snížením na 730x410) dokážu plynule streamovat jen Hearthstone a brácha max. Minecraft.
Co z nové sestavy potřebuju vyždímat? Chci bejt schopnej streamovat aspoň Team Fortress 2, CS, WoWko a podobně nenáročné hry při 720p 30fps. Bez streamu hry běží v naprostým pořádku. Upload si myslím, že mám taky v pohodě (kolem 5Mbps). Podle mého laického názoru by mělo stačit vyměnit jen procesor a kvůli procesoru i základní desku, ne? Dočetl jsem se, že na tyto hry by měly stačit procesory Intel i5 (3570, 4460, 4570) a k tomu třeba tuto základní desku. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Otázka teda zní, jestli mi stačí tyhle komponenty (nebo nějaké alternativy) a zaplatím za ně kolem 8000, nebo mi procesor+základní deska nestačí a budu muset přikoupit ještě něco jiného.
PS: Streamovat a hrát budu na jednom PC.
Předem děkuji za odpovědi :-)
Základní deska: GIGABYTE P41T-D3
Procesor: Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz
Grafická karta: AMD Radeon HD5700 Series
RAM: 4GB DDR3
Zdroj: Eurocase 400W PFC
Nedávno jsem začal streamovat. Bohužel na příšernou kvalitu streamu (1280x720 se snížením na 730x410) dokážu plynule streamovat jen Hearthstone a brácha max. Minecraft.
Co z nové sestavy potřebuju vyždímat? Chci bejt schopnej streamovat aspoň Team Fortress 2, CS, WoWko a podobně nenáročné hry při 720p 30fps. Bez streamu hry běží v naprostým pořádku. Upload si myslím, že mám taky v pohodě (kolem 5Mbps). Podle mého laického názoru by mělo stačit vyměnit jen procesor a kvůli procesoru i základní desku, ne? Dočetl jsem se, že na tyto hry by měly stačit procesory Intel i5 (3570, 4460, 4570) a k tomu třeba tuto základní desku. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Otázka teda zní, jestli mi stačí tyhle komponenty (nebo nějaké alternativy) a zaplatím za ně kolem 8000, nebo mi procesor+základní deska nestačí a budu muset přikoupit ještě něco jiného.
PS: Streamovat a hrát budu na jednom PC.
Předem děkuji za odpovědi :-)
Tak pokud mas problem jen pri streamovani, tak novejsi grafika imho nepomuze a bude to chctit opravdu silnejsi CPU. Zdroj bych Ti poradil Seasonic S12 430W, coz by melo byt pro tvoji sestavu akorat, nebo 520W, pokud planujes casem koupit nejakou vykonnou grafiku. Jinak deska ok, asi by stacilo neco s chipsetem B85, jen se mi u tech levnych desek moc nelibi ta osizena napajeci kaskada ...
Může pomoci i výměna grafické karty. Nvidia nabízí u novějších modelů možnost streamování a HW akceleraci kódování videa skrze ShadowPlay.
Napiš budget na upgrade. Pak bude možno něco doporučit.
Napiš budget na upgrade. Pak bude možno něco doporučit.