Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Kde přepnout AHCI?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    113

    Zdravím.Měl bych dotaz.Kde přepnu do AHCI v BIOSu u desky Gigabyte GA-M68M-S2P?Je to kvůli instalaci SSD disku.Bohužel tady ten comp nemám a na dálku se kolegovi špatně radí.Podíval bych se i k sobě do BIOSu,ale to je celkem k ničemu,protože mámUEFi BIOS,zatímco na té Gigabyte desce je ještě klasický starý BIOS a když jsem mu napsal,kde to mám já,tak on to nemůže najít..Potřeboval bych to případně napsat krok po kroku.Zatím dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    51

    Deska GIGABYTE H55M-S2H :
    - nastavit v "Integrated Peripherals" polozku "SATA AHCI Mode" na AHCI
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Ještě jedna drobnost, pokud chcete aktivovat AHCI u nainstalovaného OS, tak je nutné udělat i nějaké úpravy v registru, jinak OS nenaběhne.

    http://kevincomputers.4fan.cz/?page_id=1011
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    113

    OK.Díky chlapi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Děkujeme za otázku a zároveň i odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od GIGABYTE Zobrazit příspěvek
    Děkujeme za otázku a zároveň i odpovědi.
    Super, až na to, že dotazovaná doska NEMÁ v bios-e možnosť voľby AHCI režimu (tak ako to písal petrmet k úplne inej doske)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Deska opravdu v BIOSu volbu AHCI nema, je tam pouze podpora pro RAID. Manual k desce je k dispozici zde: http://download1.gigabyte.ru/manual/...m68m-s2p_e.pdf
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Prepnuti IDE na AHCI
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 26-11-2011, 22:43
  2. AHCI vs IDE,XP vs Win7
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 23-03-2010, 09:12
  3. 3,5" HDD SATA: AHCI,IDE a RAID/IDE
    Od Honza23 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 13-07-2009, 17:17
  4. Windows XP: jak přepnout účet
    Od franta1969 v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-01-2009, 20:07
  5. 3,5" HDD SATA: AHCI
    Od schali v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 07-04-2008, 13:35