Náhodné padání obrazu monitoru během hraní.
Dobrý den, mám jistý problém a už si s tím fakt nevím rady. Pokaždé, když hraju nějakou hru na mém PC, tak mi (v náhodném čase) obraz na displeji zčerná nebo zešedne nebo se změní na jinou barvu (zpravidla tmavě tyrkysovou). Zvuky v pozadí hry slyším, dokonce na mě i hra reaguje, ale obraz již nenaskočí. Hry jsou legálně zakoupené stejně tak i OS. Musím celé PC restartovat a potom vše znovu funguje jak má. Ve Windowsech vše funguje bez problémů. Hra může být jakkoliv náročná, problém zůstává i u starších her jako Advent Rising tak i novějších jako Far Cry 3. Vyzkoušel jsem reinstalovat ovladače grafické karty, stáhnout starší ovladače, projet PC antimalware SW, reinstalovat OS, vyndat a zandat kartu, vypojit a zapojit napájecí kabely, paměťmi to nebude, projížděl jsem je memtestem a vše je v pořádku. Myslím si, že je něco s grafickou kartou. Díky předem za jakékoliv nápady. Pokud bude potřeba víc info, tak samozřejmě napíšu.
Moje sestava:
PSU: Seasonic 500W, 80+ Bronze;
MB: MSi B75A-G41;
CPU: Intel core i5 2400, 3.1 GHz;
RAM: Corsair, DDR3 ,4 GB ,1333 MHz;
HDD: WD Black, 1TB;
VGA: Gigabyte ,GTX 285, 1GB DDR3;
zvuková karta: Asus Xonar DX/XD;
Moje sestava:
PSU: Seasonic 500W, 80+ Bronze;
MB: MSi B75A-G41;
CPU: Intel core i5 2400, 3.1 GHz;
RAM: Corsair, DDR3 ,4 GB ,1333 MHz;
HDD: WD Black, 1TB;
VGA: Gigabyte ,GTX 285, 1GB DDR3;
zvuková karta: Asus Xonar DX/XD;
Hmm, stahni si Furmark nebo Kombuster od MSI a nech projet zatezove testy. Sleduj teploty nemelo by to vylezt nad 90°C...
Mas moznost ozkouset kartu v jinem PC a ve svem jinou GK?
Skacou ta BSOD????
Mas moznost ozkouset kartu v jinem PC a ve svem jinou GK?
Skacou ta BSOD????
Ve Furmarku jsem zkoušel ten krátký Benchmark preset 1080p a teploty se vyšplhaly na 80°C.
Žádné BSOD, pouze se změní barva na monitoru na nějakou barvu a tak to zůstane do restartu.
Dneska večer zkusím vyměnit tu kartu za starou GTX 8800.
Po delším poslouchání zvuku ve hře sem zjistil, že zvuk se po určitých sekvencích vždycky znovu opakuje.
Zkoušel jsem vyměnit monitor a problém zůstává.
Žádné BSOD, pouze se změní barva na monitoru na nějakou barvu a tak to zůstane do restartu.
Dneska večer zkusím vyměnit tu kartu za starou GTX 8800.
Po delším poslouchání zvuku ve hře sem zjistil, že zvuk se po určitých sekvencích vždycky znovu opakuje.
Zkoušel jsem vyměnit monitor a problém zůstává.
Spustil jsem memtest nejdřív se všema paměťma, dostal sem BSOD potom sem postupně vyndaval paměťové moduly, dokud jsem neurčil tu vadnou. Potom sem pro jistotu ještě zapojil jenom tu vadnou a projel jí memtestem (--->BSOD).
Kdyz se zastavi obraz respektive, kdyz zvuk udela smycku byva to chyba v pametovem subsystemu. Ostatne neni vylouceno, ze muzes mit jak vadnou RAM, tak grafickou kartu. Me se to osobne stalo taky.
Otestoval si pak ty pameti bez te vadne??? Musis alespon 4 hodiny v Memtestu 86+, mam lepsi zkusenosti s GoldMemory ( quick a normal test ) alespon jeden cyklus. Pameti tez nemusi byt vadne, ale mohou byt spatne nastavene. Je nutne je nastavit podle stitku tedy Frekvenci, CAS a voltaz. Napostuj screen z CPU-z
80C je OK. Musis si byt jisty, ze jsou pameti na 100% v poradku, aby si otestoval grafickou kartu - potom je test nerelevantni.
Otestoval si pak ty pameti bez te vadne??? Musis alespon 4 hodiny v Memtestu 86+, mam lepsi zkusenosti s GoldMemory ( quick a normal test ) alespon jeden cyklus. Pameti tez nemusi byt vadne, ale mohou byt spatne nastavene. Je nutne je nastavit podle stitku tedy Frekvenci, CAS a voltaz. Napostuj screen z CPU-z
80C je OK. Musis si byt jisty, ze jsou pameti na 100% v poradku, aby si otestoval grafickou kartu - potom je test nerelevantni.
Počítač s pamětmi používám už +- 2 roky a doteď s nimi nebyl žádný problém, takže pochybuju že by byly nějak špatně nastavené. Nic jsem s nimi nikdy nedělal. Doufam že jsi v tom CPU-Z myslel záložku memory ;)
[QUOTE=Demistr;573467]Spustil jsem memtest nejdřív se všema paměťma, dostal sem BSOD potom sem postupně vyndaval paměťové moduly, dokud jsem neurčil tu vadnou. Potom sem pro jistotu ještě zapojil jenom tu vadnou a projel jí memtestem (--->BSOD).[/QUOTE]
Takže jsi vadnou paměť vyměnil za stejnou ale funkční? Nebo jsi ji jen vyndal a funguješ bez ní?
Takže jsi vadnou paměť vyměnil za stejnou ale funkční? Nebo jsi ji jen vyndal a funguješ bez ní?