Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Zrcadleni disku RAID 1

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    18

    Dobry den, letmo jsem zkoumal zda se tady neco podobneho neresi a nic jsem nenasel. Mam doma server ktery bezi na WIN. Home Server 2011. Nedavno mi odesla deska tak jsem si poridil novou (Asrock Q1900DC-ITX). Mam dva 2TB HDD ktere jsem vzdy zrcadlili raid1. Po vymene desky mi z nejakeho duvodu system neumoznuje nastavit pridani zrcadleni. Vzdy se mi ta moznost obrazi jako neaktivni. Uz jsem zkousel vsechno dokonce jsem zformatoval druhy disk a zkousel nastavit nove zrcadleni, ale proste mi tu moznost nenabidne. Cetl jsem si ruzne clanky jak nastavit raid1 [url]http://www.cnews.cz/jak-pod-windows-zprovoznit-raid-1[/url], ale proste mi tu moznost nenabidne. Napada nekoho co by mohlo byt pricinou ze mi system ezvyrazni nabidku pro zrzadleni presne dle postupu v odkaze. Dekuji za jakoukoliv radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    Pokousis se o RAID na chipsetu nebo ve Win? Win RAID by nemel jit na systemovy disk. Chipsetovy RAID je nutno povolit v nastaveni diskoveho radice - prepinani mezi IDE/AHCI/RAID.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Gouranga Zobrazit příspěvek
    Pokousis se o RAID na chipsetu nebo ve Win? Win RAID by nemel jit na systemovy disk. Chipsetovy RAID je nutno povolit v nastaveni diskoveho radice - prepinani mezi IDE/AHCI/RAID.
    Snazim se o win. RAID podle postupu v odkaze vyse. Disk je naformatovany s primarnim oddilem. System na tom neni. To nastaveni diskoveho radice je kde v biosu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Vloz sem screen ze Spravy disku, Windows maji ta omezeni pro SW RAID minimalne dve (non-system + dynamic).
    V BIOSu tva deska zminovanou volbu podle vseho nema.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    18

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sprava disku.jpg 
Zobrazení: 247 
Velikost: 179.6 KB 
ID: 30888
    screen správy disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Uz si to poradne nepamatuji*, ale nemusi byt oddily stejne velke? Ty mas D: a E: rozdilne.
    Nebo jdou dokonce jenom cele disky? Smazni E: (resp. data dej na D, pak odstran jeho oddil a uvidis.

    *hral jsem si s tim, ale nenasel jsem kloudnou vyhodu ani proti tomu pseudoHW v BIOSu. Cteni jen z jednoho disku, zapis pochopitelne pomalejsi. Zlaty LVM na linuxu!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-10-2011, 14:22
  2. Zrcadlení Obrazovky z NTB na TV Windows XP
    Od m1ch3l v sekci Monitory
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 03-01-2010, 12:23
  3. Přendání disku v RAID do jineho PC
    Od RONS2 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 20:07
  4. Testování disků v RAID 1 - dva disky
    Od Jirka_T v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-09-2008, 21:52
  5. RAID: RAID pole disků - zkušenosti, názory
    Od kane.shw v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 25-07-2008, 02:34