Notebook spadl na zem a nejde zapnout
Notebook spadl na zem (pri prenaseni, kdyz byl zapnuty). Pote nefunguje. Blika jen kontrolka u baterie. Je konec, nebo je nejaka sance na zachranu?
Co myslíš, že se tady dovíš? To může mít 100 a jednu příčinu. Může to být i nějaká prkotina, nebo vážné poškození. S HDD se nemá třískat, s CPU také ne a pod.
Křišťálovou kouli tady asi nikdo mít nebude. Jestli je to v záruce, obrať se na servis, pokud ne, koukni dovnitř. Něco jiného ti asi těžko někdo poradí.
Křišťálovou kouli tady asi nikdo mít nebude. Jestli je to v záruce, obrať se na servis, pokud ne, koukni dovnitř. Něco jiného ti asi těžko někdo poradí.
Zaruka se ale na takovyhle druhy poskozeni nevztahuje, ne? Jak to probiha v tech servisech? Kouknou se na to a reknou "ok, vymenime tohle a bude to stat tolik a tolik" a pak se muzu rozhodnout, jestli tu opravu zaplatim, nebo proste platim i za zjisteni zavady?
Jinak po zapnuti vydava vysokej zvuk.
Jinak po zapnuti vydava vysokej zvuk.
Pokud to nemá zjevné poškození, zkusil bych to reklamovat. Záleží na tom, co je poškozeno. Je jasné, že servizáci na všechno nenaletí. Stejně s tím nic jiného dělat nemůžeš.
Domluvíš si, že ti sdělí kolik by případná oprava stála a potom se rozhodneš, možná že by nový NTB byl levnější. Já jsem měl nápad, jestli by se v mém NTB dal vyměnit procesor z i5 na i7 a bylo mi sděleno, že by to byla tak nákladná změna, že by se vyplatilo koupit noťas nový. To prý není jako ve stolním PC, v ntb je celá řada komponentů připájena, chlazení je dimenzováno na daný procesor atd.
Domluvíš si, že ti sdělí kolik by případná oprava stála a potom se rozhodneš, možná že by nový NTB byl levnější. Já jsem měl nápad, jestli by se v mém NTB dal vyměnit procesor z i5 na i7 a bylo mi sděleno, že by to byla tak nákladná změna, že by se vyplatilo koupit noťas nový. To prý není jako ve stolním PC, v ntb je celá řada komponentů připájena, chlazení je dimenzováno na daný procesor atd.
Ohledně záruky - možná tě to překvapí, ale nikdo tady netuší jaký je to notebook a jakou záruku jsi si sjednal při koupi. Ono je možné si koupit i záruku na mechanické poškození. Jestli ale máš pouze standardní záruku, tak to máš smůlu.
Zkus třeba napsat co to je za notebook.
Za diagnostiku závady se obvykle taky platí.
Zkus třeba napsat co to je za notebook.
Za diagnostiku závady se obvykle taky platí.