Tazatel: Donald
Znění dotazu: Zdravím, vybírám grafiku kolem 3 500 Kč a nějak si nevím rady. Konkurenční grafiky teď jsou GTX 750/R7 360 - zde vychází lépe AMD jelikož je to novější model s o něco lepším výkonem. Jenomže já koukal spíše o třídu výše na GTX 750Ti/R7 260x ale zde je opět problém, protože 260x už se neprodává a není za ni žádný nový model. V tom případě by se dalo tedy uvažovat jen o GTX 750Ti/R7 360, což se těžko porovnává, starší asi 5% výkonnější NVIDIA proti novému AMD. Zajímá mě, jestli můžu v dohledné době čekat nějakou náhražku za GTX 750/750Ti a jestli bude vycházet R 360x? To by mi velice usnadnilo výběr, kdyby něco takového přišlo - pokud ne, tak co byste koupili a proč?
Za každý názor moc děkuji :)
Znění dotazu: Zdravím, vybírám grafiku kolem 3 500 Kč a nějak si nevím rady. Konkurenční grafiky teď jsou GTX 750/R7 360 - zde vychází lépe AMD jelikož je to novější model s o něco lepším výkonem. Jenomže já koukal spíše o třídu výše na GTX 750Ti/R7 260x ale zde je opět problém, protože 260x už se neprodává a není za ni žádný nový model. V tom případě by se dalo tedy uvažovat jen o GTX 750Ti/R7 360, což se těžko porovnává, starší asi 5% výkonnější NVIDIA proti novému AMD. Zajímá mě, jestli můžu v dohledné době čekat nějakou náhražku za GTX 750/750Ti a jestli bude vycházet R 360x? To by mi velice usnadnilo výběr, kdyby něco takového přišlo - pokud ne, tak co byste koupili a proč?
Za každý názor moc děkuji :)
Bohužel nevidím jinou možnost než vytlačit 1000 navic a koupit GTX 950. Mezi 750Ti a 950 nic není...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
U nvidie to zatím nevypadá na nic dalšího do téhle díry. Pokud bys chtěl dodžet limit 3500, tak bych bral 750Ti, protože je výkonnější. že je starší v tomto nehraje roli.
Tahle Black Edition je jedna z nejvýše taktovaných edicí:
U nvidie to zatím nevypadá na nic dalšího do téhle díry. Pokud bys chtěl dodžet limit 3500, tak bych bral 750Ti, protože je výkonnější. že je starší v tomto nehraje roli.
Tahle Black Edition je jedna z nejvýše taktovaných edicí:
Z toho, co jsi psal se dá tedy odvodit, že je lepší GTX 750ti než R7 360 s čímž mi nedělá problém souhlasit. Dále z toho mohu odvodit, že NVIDIA v dohledné době neplánuje náhrady za grafiky v segmentu okolo 3 500 Kč. Co jsem se však nedozvěděl je to, jestli se v dohledné době očekává R7 360x. Dá se všeobecně tvrdit, že kdo shání herní grafiku kolem 6 000 Kč, tak obvykle sáhne po NVIDIE kvůli lepší podpoře a ovykle i o něco málo lepším výkonem a spotřebou, než ve stejné cenové relaci AMD. V segmentu okolo 3-4 000 Kč se však AMD ukazovalo jako mnohdy lepší řešení, jelikož nabízelo lepší cenu, vyšší výkon a podpora v této ceně není tak podstatná. Jenomže pokud AMD odstranilo z trhu R7 260x, tedy jedinou konkurenční grafiku ke GTX 750ti, tak si asi celkem zavařili, jelikož nejsou schopní konkuravat ani v tomto segmentu. Dá se tedy očekávat ona R7 360x nebo se rozhodli jednuše vzdát konkurenceschopnost i v tomto segmentu?