Návrh sestavy - bude fungovat? + feedback
Zdravím,
prosím o posouzení této sestavy:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdají se vám komponenty rozumné? Bude sestava fungovat? Uchladí se?
Hlavní obavy mám:
1) dostatečný zdroj (měřil jsem již na stránce http://www.outervision.com/power-supply-calculator, ale přeci jenom, odpověď přímo od živé bytosti je něco jiného...)
2) za ty peníze - dostatečná graf. a procesor, aby počítač vydržel mnoho let (byť grafiku budoucích her na minimum?)
3) dostačující chlazení se třemi vestavěnými větráky a jedním navíc?
4) skříň - ani levná, ani drahá - stojí za to? Máte s ní někdo zkušenosti ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])?
Můj plán byla sestava do 25 000,- kč. Sice jsem rozpočet o tisíc korun překročil, ale zdá se mi to únosné.
Plánuji koupit vše u CZC, neboť nabízejí sestavení zdarma (a konkurence se mi o tolik levnější nezdá).
Váš názor :-) ? [sub](děkuji předem)[/sub]
prosím o posouzení této sestavy:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdají se vám komponenty rozumné? Bude sestava fungovat? Uchladí se?
Hlavní obavy mám:
1) dostatečný zdroj (měřil jsem již na stránce http://www.outervision.com/power-supply-calculator, ale přeci jenom, odpověď přímo od živé bytosti je něco jiného...)
2) za ty peníze - dostatečná graf. a procesor, aby počítač vydržel mnoho let (byť grafiku budoucích her na minimum?)
3) dostačující chlazení se třemi vestavěnými větráky a jedním navíc?
4) skříň - ani levná, ani drahá - stojí za to? Máte s ní někdo zkušenosti ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])?
Můj plán byla sestava do 25 000,- kč. Sice jsem rozpočet o tisíc korun překročil, ale zdá se mi to únosné.
Plánuji koupit vše u CZC, neboť nabízejí sestavení zdarma (a konkurence se mi o tolik levnější nezdá).
Váš názor :-) ? [sub](děkuji předem)[/sub]
RAMky bych vzal tyhle - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsou sice o 400 kč dražší,ale mají nižší voltáž (1.5V vs 1.35V) a latenci (CL11 vs CL8).Pokud má PC vydržet co nejdéle,tak bych bral místo GTX 960 Radeon 280X-vyšší výkon o +-20% a podporuje asynchroní shadery (960 má nějakou emulaci asynchroních shaderů,která ti nepřidá vůbec nic k výkonu někdy spíše ubere).Popřípadě bych počkal na Radeon 380X.
Děkuji za reakci.
Trochu špatně jsem napsal větu "aby počítač vydržel mnoho let" - větším kritériem je pro mě cena (vždy je přeci možný upgrade).
Nejsem si jistý ramkami, dostal jsem opačné doporučení - že stačí menší velikost 2x4GB.
Programovat na tom nebudu. Nemám tedy v rámci úspor zvolit menší ram? (třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Takhle jsem s tím docela spokojený, jen si nejsem jist tím, jestli to všechno do sebe pasuje (zkrátka tytéž nejistoty jako v prvním příspěvku).
Děkuji
Trochu špatně jsem napsal větu "aby počítač vydržel mnoho let" - větším kritériem je pro mě cena (vždy je přeci možný upgrade).
Nejsem si jistý ramkami, dostal jsem opačné doporučení - že stačí menší velikost 2x4GB.
Programovat na tom nebudu. Nemám tedy v rámci úspor zvolit menší ram? (třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Takhle jsem s tím docela spokojený, jen si nejsem jist tím, jestli to všechno do sebe pasuje (zkrátka tytéž nejistoty jako v prvním příspěvku).
Děkuji
Paměti ber ty doporučené, grafiku si nech nVidii, která má lepší provozní vlastnosti (menší spotřeba, nižší hluk).
Základní desku máš mATX, tudíž nižší možnost rozšíření, navrhuji full ATX:
Asus B95 plus - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Základní desku máš mATX, tudíž nižší možnost rozšíření, navrhuji full ATX:
Asus B95 plus - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]