Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hibernace ve Win 7

dolar8 (74)|20.11.2015 08:29
Ahoj všem,

řeším tu jednu malou záhadu okolo hibernace ve Win7 na mém nově re-instalovanem PC. Nedávno jsem dokoukal film a hned po skončení filmu jsem slyšel jak PC přechází do režimu hibernace, takže jsem v klidu usnul a PC nevypínal. Problém nastal, když jsem chtěl PC znovu nakopnout. Jako vždy jsem pohnul myší a nic, zmáčknul jsem tlačítko, stále nic. Poté jsem zkoušel všechna tlačítka na klávesnici a PC prostě nenaběhl. Takže jsem volil variantu vypnutí "natvrdo". Bohužel ani poté se obrazovka nenačetla.

Větráčky se točí, HDD je slyšet, že pracuje. Napadlo mě tedy vyndat baterii na MB. To pomohlo a systém poté naskočil, ale musel jsem nastavit BIOS. Říkal jsem si, že to byla nějaká náhoda a nechal jsem to být. Dnes se stejná situace opakovala a opět jsem byl nucen vyndat baterii. Příde mi, že v režimu hibernace nefunguje klavesnice a myš (v BIOSU vše povoleno). Ještě divnějsí mi příde, že po vyndání baterie a naskočení systému se systém spustí přesně tak jako před hibernací.

Nějaké rady a tipy, kromě vypnutí hibernace? děkuji
Georginek (2957)|20.11.2015 15:36
To, ze vyndas baterku znaci ze se jedna o stolni PC. Pro stolni PC je hibernace stejne k nicemu. Pro stolni PC se daleko vice hodi Rezim spanku nebo Hybridni rezim spanku.

Zkus to prepnout.

Kdyz neslo spustit PC obvyklym zpusobem tedy tlacitkama na klavesnici ( nebudu se v tom stourat, kdyz to predtim fungovalo ), zkousel si zmacknout Power Button na skrini? To by se mel probudit. Nepises zda-li se pocitac probudil, roztocili se vetraky, bezel zdroj, nebo jen nesel obraz..........

Pri nove nainstalovanych Windows je dobre si rezimy Spanku, Hibernace, hybridni rezim spanku nastavit.


Pak me dale napada moznost, ze nemas povoleno probouzet pocitac pomoci USB zarizeni..... To se nastavuje Start/ovladaci panely/system/system a zabezpeceni/spravce zarizeni/ najit klavesnici-mys z ktere probouzis,/ rizeni spotreby/ rozkliknout a zakrizkovat "povolit zarizeni probouzet PC z rezimu spanku".
Standartne po instalaci Windows je tato moznost vypnuta, takze i kdyz to mas povoleny v BIOSu, Windows ti PC nedovoli tim zarizenim probudit z jakehokoliv stavu.
Salamander (6177)|20.11.2015 16:10
[QUOTE=Georginek;576778]To, ze vyndas baterku znaci ze se jedna o stolni PC.[/QUOTE]


Jses si tim tak jisty?
Nepise CMOS baterku :notsure
Ventero (1280)|20.11.2015 16:49
Píše baterku na MB - pokud vím, tak v noteboocích není CMOS baterka přímo na desce, ale vytažená bokem a pochybuji, že by se někdo hnedle dobýval do notebooku, za účelem reset cmos. Dá se tedy usuzovat na stolní :D
dolar8 (74)|20.11.2015 22:07
Dekuji za reakce.

Ano, je to stolní PC.
Ano, zkoušel jsem i power button na skříni - to samé jako u klávesnice a myši, nezabralo to. Opravdu pomohlo jen vyndaní baterie.
PC nijak nereagoval, byl jakoby porad v hibernaci. sel akorat vypnout/zapnout power buttonem (na tvrdo).
Po zapnutí se točily větráky, byl slyšet seek z HDD takže musel jít i zdroj, ale PC si pořád myslelo že je v hibernaci či v nějakém usporném režimu a obraz to nepřenášelo.

Zajímavé je, že jsem se mrknul do srprávce zařízení a funkce "povolit zarizeni probouzet PC z rezimu spanku" je u myši i klavesnice povolená :D

asi bude nejlepší tu hybernaci vypnout, nechat klasický režim spánku a vypnutí monitoru