Zpomalení NTB - každé ráno "něco" dělá půl hodiny
Mám cca 3 roky starý NTB Lenovo G780, Win 7. Každé ráno asi 10 minut po spuštění se najednou rozhučí větrák jako o život, spotřeba RAM vyskočí o 1-1,5 GB, procesor jede skoro na plný výkon atd., něco přes půl hodiny je NTB tak pomalý, že se s ním nedá skoro nic normálně dělat, a to i když nemám spuštěnou žádnou aplikaci. Kontroloval jsem správce úloh i naplánované úlohy, ale nenašel jsem tam nic, co by mé netrénované oko vyhodnotilo jako divné, není to ani defragmentace disku. Antivir taky nic nenašel. Nejlepší představu asi získáte z přiložených screen-shotů. Tuší někdo, co ta potvora dělá a jak se toho zbavit? Dík.
neni videt ostatni uzivatele, jako system apod...
ve sledovani prostredku se mrkni na disky a sit...
jit postupne po jednotlivych ovladacich / sprava zarizeni / a odebrat/instalovat ?
napr. pres HDTune zkontrolovat disky a jejich rychlosti ?
pokud by tam mohla byt "breberka", tak zkusit prostredky pro odstraneni breberek / boot z externiho media, napr. USB .../
jo, jeste se mrkni pres msconfig, co se ti spousti pri startu pocitace, pripadne zkontroluj naplanovane ulohy...
ve sledovani prostredku se mrkni na disky a sit...
jit postupne po jednotlivych ovladacich / sprava zarizeni / a odebrat/instalovat ?
napr. pres HDTune zkontrolovat disky a jejich rychlosti ?
pokud by tam mohla byt "breberka", tak zkusit prostredky pro odstraneni breberek / boot z externiho media, napr. USB .../
jo, jeste se mrkni pres msconfig, co se ti spousti pri startu pocitace, pripadne zkontroluj naplanovane ulohy...
Díky oběma. Kdyby to byl virus, tak předpokládám, že obnova bitové kopie systémového disku (mám rozděleno na systém a data) by vir zničila. Tak to nepomohlo, obnovil jsem kopii a za pár minut zase hučel. "Po spuštění" ukazuje toto:
A tady výpis pro všechny uživatele, nejvíc prostoru tam zabírá svchost, podle velikosti zabrané paměti je to nejspíš ta příčina, protože o cca 1,2GB mi vždycky vyskočí obsazení paměti.
Na 99,9% to jsou automaticke aktualizace OS. Kdyz je rucne vypnes z prik. radku (net stop wuauserv), prestane to, ze?
[QUOTE=zsdx;576846]Na 99,9% to jsou automaticke aktualizace OS. Kdyz je rucne vypnes z prik. radku (net stop wuauserv), prestane to, ze?[/QUOTE]
jj, to bude temer 100% ono, projdi si ruzne odkazy, jak tomu zamezit....
BTW: zakaz wupdate je nejjednodussi reseni / a zcela dostacujici /
jj, to bude temer 100% ono, projdi si ruzne odkazy, jak tomu zamezit....
BTW: zakaz wupdate je nejjednodussi reseni / a zcela dostacujici /
Asi jo, jak jsi, Johne, napsal, že není vidět ostatní uživatele, tak jsem si je zapnul, tím pádem jsem uviděl ten zatracený svchost, vygooglil jsem si, co je zač a bylo to jasné. Jak jsem naposledy obnovil bitovou kopii, tak jsem zapomněl udělat aktualizace a čekalo jich tam na mě něco přes 1000, před chvílí se to po 8 hodinách konečně celé zaktualizovalo, tak uvidím ráno, jestli bude zase kravit. Ale už jsem si aktualizace úplně vypnul, tak to snad bude v pohodě.