Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Pameti DDR2 800MHz jedou jen na 667MHz

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Koupil jsem paměti: DDR2 800MHz 5-5-5-15 GeIL 1024MB (2x512)
    Zapojil jsem je do nového PC s:
    AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2
    MB Asus M2NPV-VM socket AM2, 6150+430

    Hned při prvním zapnutí mi BIOS nastavil RAM: 667MHz 128-bit 5-5-5-15 1T
    Nechal jsem je tak a nainstaloval windows XP pro. hned jsem pustil CPU-Z. Vše sedělo jen ty RAMy ne. V kolonce SPD u prvního slotu je napsano:
    viz obr.
    (u druhé RAM je vše stejné)
    Zde je vidět, že zde není vůbec napsané u Timings Table 400MHz
    Nevidím zde ani Serial Number, Buffered, Registred

    Skoušel jsem v BIOSu nastavit 800MHz ale to jede pouze s 5-5-5-15 2T
    taky jsem skusil 667MHz s casovanim 4-4-4-12 1T - funguje ale rad bych mel vzhledem i integrované grafice 800MHz. Prosím poraďte mi jestli mám špatné RAMky a mám je reklamovat, jestli je to něčím jiným, nebo jestli to tak má být (mám DDR2 poprvé v ruce a nevím jestli to 2T u 800MHz je normální).
    Chtěl bych se ještě zeptat jestli někdo znáte nějaký jiný program než CPU-Z, který umí taky přečíst SPD chip.
    Děkuji za odpověď!
    Jan Peterek
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SPD.JPG 
Zobrazení: 310 
Velikost: 39.6 KB 
ID: 132  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    Ako ich máš zapojené? Pre dual-channel musíš vložiť pamäte ideálne do slotov DIMM_A1 a DIMM_B1, tzn. prvý slot od Socketu a tretí slot od Socketu.

    A v BIOSe sa pozri do Advanced - DRAM Configuration a nastav Memory Clock Frequency na DDR2 800.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    A ešte je možné, že ťa v obchode okašlali.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jo mám je v Dual Channel. Taky si myslím, že me oškubali. Na krabičce mam napsané 800MHz, ale jak už jsem psal jedou na 667MHz (na 800MHz pouze s 2T).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Dal jsem ty Ramky na reklamaci jsou to určitě jen 667MHz. CPU-Z se nikdy nemílí.....aspoň mi se to nikdy nestalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Dal jsem ty Ramky na reklamaci jsou to určitě jen 667MHz. CPU-Z se nikdy nemílí.....aspoň mi se to nikdy nestalo.
    No nebyl bych si tim tak jisty zalezi na SPD. Tohle jsou moje Mushkiny 4400 ale img hovori jinak
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 09-08-2006 v 20:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Nic proti, ale paměti ti jedou na 800MHz, na krabičce je napsáno 800MHz, nikde se nikdo nezmiňuje, že to musí jet na 1T, takže si myslím, že není důvod k reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    eraser

    GEIL PC2-5300 667MHz DDR2 Dual Channel Kit

    GeIL PC2-6400 800MHz DDR2 Dual Channel Kit

    *Important:

    Please note, all SPD for GeIL product series PC5400 DDR2 667 & above (Value & Ultra) will be tuned by safe-mode technology to ensure 100% compatibility with various supported motherboard platforms. Thus, for low latency DDR2 product series, users will need to boot up the system with the default safe-mode SPD and re-adjust the SPD back to the factory rated lower SPD in BIOS setting.

    The safe-mode techique on designated DDR2 product is necessary to ensure 100% compatibility with supported motherboards when booting up the system for the first time. Due to the fact that most motherboard manufactures do not have platforms supporting DDR2 memory modules automatically in CAS latency smaller than 5.

    The safe-mode SPD will be applied to all GeIL's DDR2 series product 667 & above with shipping date December 2nd, 2005 and beyond. You will find a "CAUTION" card in every retai packaged DDR2 products mentioned above.

    If you should have any question or need further assistance regarding this matter, please feel free to contact GeIL's Tech Support.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od eraser
    GEIL PC2-5300 667MHz DDR2 Dual Channel Kit

    GeIL PC2-6400 800MHz DDR2 Dual Channel Kit

    *Important:

    Please note, all SPD for GeIL product series PC5400 DDR2 667 & above (Value & Ultra) will be tuned by safe-mode technology to ensure 100% compatibility with various supported motherboard platforms. Thus, for low latency DDR2 product series, users will need to boot up the system with the default safe-mode SPD and re-adjust the SPD back to the factory rated lower SPD in BIOS setting.

    The safe-mode techique on designated DDR2 product is necessary to ensure 100% compatibility with supported motherboards when booting up the system for the first time. Due to the fact that most motherboard manufactures do not have platforms supporting DDR2 memory modules automatically in CAS latency smaller than 5.

    The safe-mode SPD will be applied to all GeIL's DDR2 series product 667 & above with shipping date December 2nd, 2005 and beyond. You will find a "CAUTION" card in every retai packaged DDR2 products mentioned above.

    If you should have any question or need further assistance regarding this matter, please feel free to contact GeIL's Tech Support.
    éééééé česky by to nebylo.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    No, je to jednoduché, zisti si SKU a máš vyhrané a môžeš ich aj žalovať...

    GeIL PC2-6400 800MHz DDR2 Dual Channel Kit SKU: GX21GB6400DC / GX22GB6400DC

    GEIL PC2-5300 667MHz DDR2 Dual Channel Kit SKU: GX21GB5300LDC / GX22GB5300LDC

    SKU


    Stock Keeping Unit
    Specifické označení produktu - položky v ceníku

    http://www.microsoft.cz/glossary/Cat...p?CategoryID=5
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 09-08-2006 v 21:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    eraser

    Citace Původně odesláno od Withman
    éééééé česky by to nebylo.?
    Hovorí sa tam o typoch PC5400 DDR2 667 a vyšších, ktoré sú kvôli kompatibilite pre základné dosky nastavené, doslovne naladené na tzv. safe-mode SPD, čiže bezpečné hodnoty CASovania. Užívateľ po úspešnom boote musí tieto hodnoty nastaviť ručne v BIOSe na také, aké sú pre danú RAM uvedené výrobcom.

    Ešte je tam spomenuté, že mnoho dosiek nepodporuje CAS latency menšiu ako 5.

    Platí to o kusoch vyrobených od 2.12.2005 a v každom balení je upozornenie, aspoň by sa malo podľa správnosti nachádzať.

    Ak má niekto otázky, nech kontaktuje GeiL Tech support.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Máte pravdu! Je to tak, ty Ramky jsou bezchybné. Dal jsem je kámošovi ať mi je vyreklamuje, ale jak jsem mu teď volal tak je reklamovat ještě nedal tak si pro ně spátky k němu zajedu. Trošku mě mrzí, že je budu mít 2T na 800MHz. Víte jaký je rozdíl mezi 2T a 1T po stránce výkonu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Máte pravdu! Je to tak, ty Ramky jsou bezchybné. Dal jsem je kámošovi ať mi je vyreklamuje, ale jak jsem mu teď volal tak je reklamovat ještě nedal tak si pro ně spátky k němu zajedu. Trošku mě mrzí, že je budu mít 2T na 800MHz. Víte jaký je rozdíl mezi 2T a 1T po stránce výkonu?
    Osobně si myslím, že to vůbec nepoznáš. Jen ti to hodí o pár bodíků méně v nějaké testu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Otestoval jsem nastavení 800MHz 5-5-5-15 2T a to bylo o trošku vykonnější než 667MHz 4-4-4-12 1T. Takže rozdil mezi 1T a 2T bude opravdu minimální. Dík za odpověď!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    eraser

    No, ja by som si overil to SKU označenie, lebo sa mi zdá divné od GeiL, aby neuvádzal 2T pre tieto RAMky, pretože na ich stránke som toto značenie videl, pričom ostatné mali implicitne 1T.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR2: DDR2 místo 800MHz jedou jen na 667MHz
    Od DJ_Thunder v sekci Operační paměti
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 11-10-2009, 17:05
  2. DDR2: 1GB na 800MHz nebo 2x512MB na 667MHz????
    Od Honziik v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-10-2006, 08:42
  3. DDR2: Corsair DDR2 512MB 667Mhz jedou na 157,9Mhz
    Od visa_shw v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-08-2006, 15:14