Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nenačítá se externí disk

John4 (2)|5.1.2016 00:09
Zdravím borci,

už jsem projel spousty stránek, ale nepřišel sem na nic. Při práci s externím diskem WD My passport ultra 1 TB se mi při kopírování souborů na disk zaseklo samotné kopírování a nešlo s tím nic dělat ani po delším intervalu, tak jsem mu pomohl tím, že jsem bez bezpečného vysunutí vypojil usb. Poté co jsem chtěl znovu disk rozjet tak nic, načte sice usb, ale u disků už se neobjeví, zkoušel jsem i správce disků tam mi to vyhodí při inicializaci chyba zařízení i/o. Proto nemužu ani použít záchranné programy na data jako například testdisk atd. Disk se normálně točí, dioda svítí, jediné co to ještě udělá, že se po cca minutě vypne otáčení (sluchem zaznamenám) ale hned se zase rozjede. Už si nevím rady a skládat znovu dohromady obsah co sem tam měl se mi opravdu nechce :/ bohužel i s touto variantou počítám samozřejmě, ale pořád doufám v malinkou naději. Když ne data, tak alespoň bych rád zachránil ten disk.

Předem děkuji za rady
Salamander (6177)|5.1.2016 06:50
vyzkouset jiny usb kabel, jiny pocitac.

pokud to nezabere, vytahnout disk z obalu a pripojit primo do PC, uvnitr je klasicky SATA disk.

Ty WD Passporty mi drive take hodne umiraly (320GB verze)
John4 (2)|11.1.2016 22:06
Děkuji za odpověď, po delších bojích se mi i přes občasné světlé chvilky nepodařilo zachránit ani disk ani data, přesto děkuji za radu :) zase jsem alespoň o něco zkušenější a moudřejší :)
r34ktor (7477)|12.1.2016 14:38
[QUOTE=Salamander;578038]pokud to nezabere, vytahnout disk z obalu a pripojit primo do PC, uvnitr je klasicky SATA disk.
[/QUOTE]
U nových s rozhraním USB 3.0 už to tak obvykle není. V rámci snížení nákladů je rozhraní integrováno přímo na disku. Dostat z toho data při poruše je v domácích podmínkách prakticky vyloučeno. Osobně doporučuji kupovat samostatně disk a BOX. Je to výhodné jak z hlediska potenciální záchrany dat, tak i případné reklamace.

Rozebraný Western Digital My Passport Ultra 500GB Portable (celá recenze):

[ATTACH=CONFIG]31134[/ATTACH]
5563_06_western_digital_my_passport_ultra_500gb_portable_hdd_review_full.jpg
john (877)|12.1.2016 16:29
jak jej vidi BIOS?