Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s novým PC

Martin93 (88)|13.1.2016 08:46
Všechny zdravím,

nedávno jsem tu psal o možných problémech s GK, ale nějak to vyšumělo. Každopádně mám jiný problém. Mám tuto sestavu - uvádím rovnou celé názvy komponent:

MSI B150 GAMING M3 - Intel B150
Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133
ASUS TURBO-GTX970-OC-4GD5
Intel Core i5-6500
Samsung SSD 850 EVO - 120GB, Basic
WD Blue - 1TB
Seasonic S12II-520 520W
Windows 10 Home/64bit
+ mám ještě starý monitor ASUS v193w, ke kterému mám redukci.

Problém spočívá v tom, že i když by podle všech, kteří mi tu radili i mých známých, kteří se v PC trochu vyznají, řekli, že tato sestava by měla v pohodě rozjet hry jako GTA 5 nebo Far Cry 4 na plné detaily /ultra/, tak se tak ani náhodou neděje. GTA 5 při jakémkoliv nastavení vůbec nevykresluje textury a seká se, dole přikládám odkaz na youtube, kde je přesně vidět, co se mi při hraní GTA 5 děje, i s tím sekáním (video není mé). Hra ale až na to chybné vykreslování textur a drobné záseky, kterých je ale požehnaně, jede i na ultra plynule. Far Cry 4, při nastavení na HIGH settings skoro vůbec nejede, hrozně se laguje a seká. Jediná hra, která mi šla ještě relativně v pořádku spustit, bylo Tropico 5, ale i to se sem tam sekne. PC už jsem jednou reklamoval, protože mi přišlo s uvolněným HDD, které podle jejich slov vyměnili za nové. Také mi přeinstalovali ovladače, jelikož nešli před reklamací doinstalovat ovladače na grafickou kartu, to prý vše bylo způsobeno tím HDD a zpomalení PC prý bylo zapříčiněno tím, že jsem měl nainstalované dva antiviry najednou, což je sice možné, ale zase takové zpomalení, aby mi šly sotva spustit hry, to určitě způsobit nemohlo. Každopádně, problémy stále přetrvávají a já chci znát Váš názor, jestli mám prostě jen slabé PC, které mi tyhle hry neutáhne, leč by dle mého mělo úplně v pohodě (kupoval jsem si ho přeci proto, abych mohl hrát tento typ her na plné detaily, což jsem tu i několikrát zdůrazňoval a všichni byli stejného názoru, že to půjde), nebo jestli je chyba někde uvnitř samotného PC. Všechny nejnovější ovladače na Zákl. desku a GK jsou nainstalované a běží v pořádku. Bohužel nárok na uplatnění 14ti denní lhůty na vrácení zpět CZC nemám, protože i když jsem nakupoval přes internet, prý jsem si nechal PC sestavit z komponent rovnou u nich a abych mohl tu 14ti denní lhůtu uplatnit, musel bych si prý nejdříve nakoupit samotné komponenty a pak jim to dát k sestavení, což mi tedy přijde to stejné, ale očividně to mají nějak ošetřené, aby jim to všichni nevraceli jen tak. Rozhodně, pokud je problém jen v tom, že mám prostě slabý HW, který tyto hry neutáhne, tak jsem nahraný, protože dát 32 tisíc za něco, co mi ve finále nic nerozjede, je docela na špagát. Navíc když vezmu v potaz, jak mě každý uklidňoval, že mi to ty hry rozjede na ultra v pohodě.

Odkaz na video:

Zkuste mi prosím poradit, PC půjdu v sobotu stejně znovu reklamovat, protože dle mého názoru tato sestava prostě musí tento typ her na Ultra spustit.
Martin93 (88)|13.1.2016 18:03
Nikdo neporadí?
Tomak_CZ (392)|13.1.2016 18:49
Zkus nastavit Nvidia Experience optimální nastavení, zda to bude dělat také... Zkus ještě kouknout jak je vytížené pc při hraní (ram, cpu i gpu)
Gouranga (699)|13.1.2016 19:12
Co se textur tyce, tak bych to na HW nevidel. Mam stejny typ karty a neco takoveho jsem nikdy nezaznamenal. Nicmene GTX 970 moc na ultra neni - teda zalezi na rozliseni. Ja mam WQHD a GTA V na ultra ani moc nejede (rozhodne ne uplne plynule). Far cry mi jel na vysoke detaily (nedokazu rict, jestli ultra, ale nemyslim).
Ale jak je zmineno vyse, koukni na zatizeni CPU + frekvence a GPU + frekvence, kdyz bezi hra. GTA by melo bez problemu zatizit vsechny ctyri jadra nekam ke 80-90 %.
Martin93 (88)|13.1.2016 20:07
Ok, v sobotu na to kouknu. Díky za rady!