Dobrý den, prosím o radu při koupi nového monitoru, cenově maximálně do 5 000 Kč. Nevím zda je lepší menší odezva, nebo větší kontrast.
Vybírám mezi těmito monitory, ale nejsem si jist zda jsou ty nejlepší, které mohu sehnat
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
prosím o radu
Vybírám mezi těmito monitory, ale nejsem si jist zda jsou ty nejlepší, které mohu sehnat
prosím o radu
[QUOTE=Michy1999;578459][odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nakonec jsem došel k tomuto monitoru , jaký je váš názor?[/QUOTE]
Dulezite jsou treba recenze. Udavane odezvy jsou zpravidla daleko od pravdy, nemluve o dynamickem kontrastu, ktery je zcela zcestny. Nicmene tomu poslednimu bych se vyhl obloukem, protoze jde o TN monitor.
Dulezite jsou treba recenze. Udavane odezvy jsou zpravidla daleko od pravdy, nemluve o dynamickem kontrastu, ktery je zcela zcestny. Nicmene tomu poslednimu bych se vyhl obloukem, protoze jde o TN monitor.
recenze jsem hledal ,ale zadne jsem nenasel...
čemu vadí TN monitor? vím ,že ma horčí barvy ,ale je zase rychlejší než IPS monitor
a co myslis tim : nemluve o dynamickem kontrastu, ktery je zcela zcestny.
čemu vadí TN monitor? vím ,že ma horčí barvy ,ale je zase rychlejší než IPS monitor
a co myslis tim : nemluve o dynamickem kontrastu, ktery je zcela zcestny.
Na co ten monitor chces? Na internet, filmy, bezne hry (vyjma treba CS) IPS bohate staci. Za to nabidne lepsi barvy, ale hlavne lepsi pozorovaci uhly. Kupovat v dnesni dobe TN neni zrovna vyhodne, kdyz IPS stoji skoro stejne. Dynamicky kontrast, ktery uvadi vyrobci u monitoru je ve stavu, kdy pri cerne zhasne podstiveni a pri bile se zase rozsviti. Toto samozrejme vetsina monitoru nedokaze udelat v jeden okamzik a zpravidla to byva s prodlevou, protoze logicky monitor nevi, co na nem za par sekund bude. Takze resit, jestli bude mit displej 12m:1 nebo 80m:1 je dost zcestne, protoze az s tim budes chvili zit, tak to vypnes a budes zpet na par tisic :1 (v lepsim pripade).
Recenze 1, 2, na AOC jsem recenze nenasel, tedy krom toho, ze jejich kontrast je 1000:1 (ten druhy Benq ma 3000:1, prvnio take 1000:1)
Ted koukam, ze ten prvni Benq je taky TN, ruce pryc. V praci jsem mel chvili vedle sebe IPS a TN (Dell P2412 a P2414) a nedalo se na to koukat - to TN staci trosku vychylit a barvy jsou uz uplne jiny.. Jinak ten Dell P2414 muzu doporucit, i kdyz nedokazu rict, jak na tom behaji hry..
Recenze 1, 2, na AOC jsem recenze nenasel, tedy krom toho, ze jejich kontrast je 1000:1 (ten druhy Benq ma 3000:1, prvnio take 1000:1)
Ted koukam, ze ten prvni Benq je taky TN, ruce pryc. V praci jsem mel chvili vedle sebe IPS a TN (Dell P2412 a P2414) a nedalo se na to koukat - to TN staci trosku vychylit a barvy jsou uz uplne jiny.. Jinak ten Dell P2414 muzu doporucit, i kdyz nedokazu rict, jak na tom behaji hry..
ten monitor chci vyuzit prevazne k hrani her
byl byste tak hodny a doporucil nejaky jiny ? a podle vas lepsi?
radil jsem se s nekterymi lidmi ,kteri mi rekli, ze IPS monitor se rozmazava pri rychlem pohybu do stran
byl byste tak hodny a doporucil nejaky jiny ? a podle vas lepsi?
radil jsem se s nekterymi lidmi ,kteri mi rekli, ze IPS monitor se rozmazava pri rychlem pohybu do stran
A ti lidé opravdu hráli na moderním IPS monitoru, nebo to jen někde slyšeli? Osobně bych do TN displeje taky nešel.
Treba toto:
[ATTACH=CONFIG]31147[/ATTACH]
I kdyz zavisi na konkretnim displeji. V notebooku jsem mel TN a to melo vertikalni vysec tak 20°, kdy se na to dalo koukat, kdyz se clovek vychylil (narovnal se v zidli), tak to bylo nepouzitelne a musel hybat s obrazovkou (NB Lenovo 2012)
Nebo treba: https://youtu.be/PzP3rFZXSgE (TN vlevo, IPS vpravo)
[ATTACH=CONFIG]31147[/ATTACH]
I kdyz zavisi na konkretnim displeji. V notebooku jsem mel TN a to melo vertikalni vysec tak 20°, kdy se na to dalo koukat, kdyz se clovek vychylil (narovnal se v zidli), tak to bylo nepouzitelne a musel hybat s obrazovkou (NB Lenovo 2012)
Nebo treba: https://youtu.be/PzP3rFZXSgE (TN vlevo, IPS vpravo)