Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: HD 3200 ovladače (nebo aspoň škálování) pro win10

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    242

    Zdravím, dnes jsme se zasekl při upgradu na desítky u ovladačů grafiky.
    Na desce je integrovaná HD3200, kteréžto skončila podpora u sedmiček. Žádná tragédie, stačil by generický ovladač integrovaný ve windows, jenže je problém s upscalingem, tedy obraz je zmenšený. (Na lcdču, je kolem plochy černý rámeček a obraz je zmenšený.)

    V catalystech se funkce jmenovala "scaling" a upravovalo to overscan.

    Nenapadá někoho co s tím? Zkoušel jsem pár postupů z webu, ale bez úspěchu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,303

    Zkoušel jsi nainstalovat ovladače přes správce zařízení? Starší Catalysty se spustí do toho Catalyst install manageru, kde pak odmítnou instalovat drivery, ale ručně mi to šlo. I Radeon 9600 - jen se pak rozsypal obraz. Přitom GeForce FX5200 z té doby na W10 jede fajn. Řada HD by snad neměla být odepsána. Spustit setup posledního Catalystu a po najetí ukončit. Ve složce AMD na systémovém disku (default) je pak vše rozbaleno a na ní ukázat při volbě najít driver v PC.
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 19-01-2016 v 19:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    242

    Nakonec se mi to povedlo. Chtělo to ale trochu experimentování.
    Co to chtelo:
    1)Odinstalovat catalysty co byly k čipové sade
    2) stáhnout a rozbalit poslední Legacy ovladače podporující HD3xxx řadu, což nejsou ty samé, co to nabídne v rozcestníku s roletky mi v download centru kdyz se hledají poslední
    3) manuálně dát grafice ovladač obsaženy v Legacy driverech
    4) nainstalovat catalysty
    5)restart
    6) nainstalovat ovladače čipové sady...

    Trapne jednoduché. Úspěch tkvěl jen ve správném pořadí, tedy v přerušení instalace ccc než se manuálně vloží ovladač a volbě Legacy verze. Jo a jeste pak bylo třeba manuálně vnutit ovladač zvuku přes HDMI
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,303

    Byl jsem si celkem jist, že to takhle půjde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    242

    Tak já si byl taky jistý, že to půjde. Vždycky to tak šlo. Primárně mi šlo v dotazu o to, jestli jde ovládat scaling jinak než přes ccc, možná jsme to měl zdůraznit.
    Jinak zádrhel v instalaci byl opravdu jen ten, že se musel nejdřív nainstalovat driver a až pak spustit zbytek instalace s ccc, jinak se nainstalovala jen ta část ccc, která se týkala čipsetu.

    Dnes jsem si to zopakoval s diskrétní HD4870 na jiném počítači. Fakt nevím, proč je takový problém pro AMD zoficiálnit osmičkové catalysty a drivery pro desítky. A proč sakra je nativně scaling daný na 80 procent velikosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,303

    Nevím, jestli to už také nejsou modely pod čarou, kde se už rozhodli nepracovat na zkompatibilnění s W10. S těma je vůbec kříž. Teď se mi stalo, že mi na starším PC s Pentium D nedetekují zařízení v PCI. Někdy se člověk diví, jaké nelogické šílenosti vyplodí vývojáři SW.
    Odpovídat lze po přihlášení