Podarilo se mi box chladic na i5 Skylake nasadit tak "sikovne" (pritom nevypadal nejak nakrivo, vse spravne dle navodu zacvaknute) ze se nedotykal procesoru (asi se oprel o ten pritlacny mechanizmus) normalne jsem nainstaloval OS a az kdyz jsem zacal instalovat dalsi programy PC zacalo zniceho nic restartovat (zadna hlaska biosu o prehrivani nic) takze nejdriv jsem se domnival, ze chyba je v instalovanych programech, ale intervaly restarovani se zacali zmensovat no v biosu jsem pak zjistil ze procesor ma 100 stupnu myslel jsem ze je chyba v desce bo jsem predpokladal, ze to uz by se davno vypnul.
nechal jsem tedy PC par minut vyple a po zapnuti bylo videt ze teplota procesoru je jen 35 stupnu, ale rychle stoupa az na 100 stupnu (bez zateze jen v biosu) a on se chudacek tak snazil porat jet dokonce se i podtaktoval o 1 GHz pod nominalni hodnotu... no nic sundal jsem chladic a zjistil ze se vubec nedotyka procesoru, nainstaloval jsem ho zpravne a procesor jede na plny takt a ma 30-35 stupnu.
Ovsem nemohl se poskodit, nebo pokud to vydrzel a jede ted bez viditelnych problemu muzu byt v klidu?
Neexistuje nejaky nastroj ktery by ho otesoval? (idealne benchmark pro novou radu skylake)
PS: dost mne tedy sklamala deska(MSI B150 Gaming M3), ze tak brutalni prehrati procesoru nehlasila![]()