reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

texture crawling u leadtek 7900gt

Jenda_CZ (13)|21.8.2007 12:14
zdravim, mam problem s tzv texture crawling u vyse zmineneho modelu gk, uz vazne nevim co bych delal, stahnul jsem tunu ruznych ovladacu at uz na chipset nebo kartu, procesor, zvukovku, sitovku...:( a stale zadna zmena. Zhruba od kvetna pozoruji ve hre World of Warcraft pri pohybu postavy jakoby skakani textur v dalce, nebo i blizko(napriklad trava se jakoby nanasi sama na sebe, vim ze to zni divne, ale tak nejak to je:).

Technicka podpora blizzardu ctrl+c a ctrl+v muj problem bohuzel nevyresila. Zkousel jsem dve grafiky(inno3d 7300 gt a tohoto leadteka, ani jedna se neprehrivala) a nebyl tam zadny rozdil, podotykam, ze na te karte, kterou mam aktualne v pocitaci stejna hra behala bez problemu u znameho, takze nevim jestli to je deskou(bios aktualni) nebo softwarovou chybou(po cistem formatu disku a nove intalaci to bylo stejne)..

Rovnez mam problemy se stiny u textur, dost nechutne rohy(viz screen), ktere pri behu vytvari taky velmi nepekny vizualni efekt. Jinak aa, af jsem nastavoval jak ve hre tak v nvidia control panelu podle vseho co jsem byl schopen vygooglit, ale nepomohlo.

predem dekuji za jakoukoli pomoc

sestava:
AMD Athlon 64 3700+ Toledo
1024 ddr
deska MSI K8N Neo4
gk leadtek 7900 gt / inno 3d 7300 gt
WoWScrnShot_082107_113334.jpg
tgfh (2985)|21.8.2007 12:27
Teda zajímavý problém, jaký máš zdroj? na zdroji hodně záleží.
Takže na obou grafikách to blbne jo?

Projeď RAMky memtestem:
http://ftp1.stahuj.cz/9be3dc2638d11a5a7778454df2a611e7/m/memtest/3.5//
ICEBOSS (3435)|21.8.2007 14:50
zkus jiny ovladace, zapni vertikalni synchronizaci...
Jenda_CZ (13)|22.8.2007 10:35
[QUOTE=ICEBOSS;45194]zkus jiny ovladace, zapni vertikalni synchronizaci...[/QUOTE]

vertikalni synchronizace nepomohla ani u lcd(mel jsem ho cca dva tydny doma) ani u meho crt:(. Ovladacu jsem zkousel opravdu hodne, uz ani nevim, ktere forceware jsem nemel, muzu jeste neco zkusit, ale imho to bude v desce/chipsetu, dle msn live utility mam vse aktualni vcetne biosu

[QUOTE=tgfh;45179]Teda zajímavý problém, jaký máš zdroj? na zdroji hodně záleží.
Takže na obou grafikách to blbne jo?[/quote]

jj na obou kartach naprosto stejny...zdroj mam 350w puvodni ze skrine eurocase...
Az se dostanu dom tak pustim na par hodin memtest, ale ramky vypadaji v poradku..

dik za jakoukoli radu;)
tgfh (2985)|22.8.2007 11:29
350W zdroj značky Eurocase 7900GT asi jen těžko utáhne.

Začal bych zdrojem, zjisti jestli je opravdu značky Eurocase a pokud ano tak doporučuju 100% vyměnit, možná že problém nezmizí, ale ten zdroj se musí i tak vyměnit.
Jenda_CZ (13)|22.8.2007 15:49
zdravim, predtim sjem nebyl doma, kdyz ted koukam tka je to 400W, ale opravdu eurocase:). Problem tim asi opravdu nezmizi, protoze jeste tak do kvetna co jsem pouzival 7300gt jsem ty problemy nemel, asi nezacaly pres noc, ale kdyz jsem si toho vsimnul tak jsem si zadneho updatu cehokoli nebyl jist...
Jeste k verzi ovladacu, mam Forceware 162.18 pro GK a nForce Profesional 6.86 pro desku. Jine jsem neupdatoval(tedy az na obcasny update zvukovky) a dxdiag nehlasi zadne chyby:(

jeste me napada, ze kdyz jsem nastavil v nvidia cp maximalni af tak se mi zdalo, ze se obraz zlepsil, ale stale jsem pozoroval ty podivne blikance....tezko ric jak to mam vysvetlit, mozna bych mohl nahrat video frapsem, zkomprimovat a nekam hodit pro ukazku, je dost mozny, ze to budete umet pojmenovat lepe nez ja:)
tgfh (2985)|22.8.2007 22:10
Nemá to cenu řešit a přemýšlet čím to je, když tam máte Zdroj značky Eurocase :thumbdown

Až vyměníte zdroj, tak zase napište jak to vypadá ;)