Nefunguje SSD
Zdravím pánové, dnes mi došel SSD disk, konkrétně Crucial MX200 250gb, našrouboval sem ho tam (nevadí že je trochu nakřivo?), zapojil SATA a napájení, spustím PC ale nějak ho nikde nevidím. Ani ve správci zařízení, ani v disk managment, asi ani v BIOSu - v bootování ho nevidim a když dam MSI board explorer, tak ten SATA port je prý empty.
Moje současná sestava vypadá takto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + Windows 10
Neví někdo kde by mohl být problém?
Děkuji
Moje současná sestava vypadá takto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + Windows 10
Neví někdo kde by mohl být problém?
Děkuji
Začni tím jednodušším - zkus jiný SATA port, jiný kabel, zkontroluj, zda je kabel správně docvaknutý. Že je nakřivo by vadit nemělo, nic se v něm netočí.
[QUOTE=Rendl2;580487]Prvně ho musí vidět bios, tak reset biosu a kouknout, jestli ho bios uvidí.[/QUOTE]
:notsure Nejak nechapu v cem by mohl reset BIOSu v tomhle pripade pomoct, jedine ze by byl port manualne vypnuty, a to nevidim jako moc pravdepodobne.
:notsure Nejak nechapu v cem by mohl reset BIOSu v tomhle pripade pomoct, jedine ze by byl port manualne vypnuty, a to nevidim jako moc pravdepodobne.
Ty to chápeš moc dobře, že asi ničemu. To jen já to nechápu jako BFU, ale sám to dělám, protože nevim co jinak dělat, když něco nejde:).
Vyzkoušet v jiném PC nemám, jedině že bych ukecal někoho známého.
Pánové, koukám na ostatní SATA porty a mám tám SATA 1,2 (vedle sebe), v 1. mam HDD v 2. mam SSD, pod tím by měli být 4 další SATA, ale jsou tam místo toho takové kostičky a já moc nevím co s tím, mám je vyndat a pod tím bude normální SATA dirka :-D ?
Lze to vidět zde: http://www.aliexpress.com/item-img/Free-shipping-100-original-100-new-motherboard-for-MSI-B85-G43-GAMING-DDR3-LGA-1150-RAM/32326842242.html?spm=2114.10010108.1000017.1.MHNhyF# v levo dole normálně 2 SATA porty a vedle toho ty kostičky..
Pánové, koukám na ostatní SATA porty a mám tám SATA 1,2 (vedle sebe), v 1. mam HDD v 2. mam SSD, pod tím by měli být 4 další SATA, ale jsou tam místo toho takové kostičky a já moc nevím co s tím, mám je vyndat a pod tím bude normální SATA dirka :-D ?
Lze to vidět zde: http://www.aliexpress.com/item-img/Free-shipping-100-original-100-new-motherboard-for-MSI-B85-G43-GAMING-DDR3-LGA-1150-RAM/32326842242.html?spm=2114.10010108.1000017.1.MHNhyF# v levo dole normálně 2 SATA porty a vedle toho ty kostičky..
Ty dírko:), to jsou normální sata, ale nasměrovaný do strany, aby ti netrčely kabely kolmo do desky, ale měl jsi možnost je dát z boku.
4x SATA 6Gb/s ports (SATA1~4)
2x SATA 3Gb/s ports (SATA5~6)
4x SATA 6Gb/s ports (SATA1~4)
2x SATA 3Gb/s ports (SATA5~6)
Asi blbá otázka, ale už jsme toho tu řešili hodně. Máš zapojené i napájení ssd disku? :D :D :D Jaký máš bios? Sice v popisu není nikde nic o nových ssd , ale určo bych dal nejnovější...