Zdravím,
před 3 roky jsem tu byl se stejným tématem a přicházím sem znovu. Monitor se mi posral po třech letech (předchozí mi vydržel 1,5 roku, snad další vydrží 6 let), což mě dost naštvalo. Začaly mi běhat horizontální čárky na 1/3 monitoru, nalevo.
Požadavky na monitor:
Monitor by měl mít rozměry 22" a více
Bude užíván především na hry a filmy
Cena by měla být okolo 3 500,- Kč ±
preference na výrobce nemám. Na LG jen tak nezanevřu, jelikož TV od LG mám již 6 let (je to monitor/TV, ale má špatnou velikost) a furt frčí.
Za tipy a rady budu rád :)
před 3 roky jsem tu byl se stejným tématem a přicházím sem znovu. Monitor se mi posral po třech letech (předchozí mi vydržel 1,5 roku, snad další vydrží 6 let), což mě dost naštvalo. Začaly mi běhat horizontální čárky na 1/3 monitoru, nalevo.
Požadavky na monitor:
Monitor by měl mít rozměry 22" a více
Bude užíván především na hry a filmy
Cena by měla být okolo 3 500,- Kč ±
preference na výrobce nemám. Na LG jen tak nezanevřu, jelikož TV od LG mám již 6 let (je to monitor/TV, ale má špatnou velikost) a furt frčí.
Za tipy a rady budu rád :)
Nemám tip na nákup, ale chci se zeptat zda monitor reaguje na přítlak na rámeček kolem obrazovky, kdo se zajímá o diagnostiku, tak aby se vidělo čím to bylo a co by se dalo udělat, aby se porucha odstranila.
Byl jsem s tím dneska v servisu a po popsání problému říkal, že to je na výměnu displeje = raději nový monitor.
Co se týká přítlaku na rámeček, tak se nic neděje, když na něj zatlačím (je dosti pevný).
Co se týká přítlaku na rámeček, tak se nic neděje, když na něj zatlačím (je dosti pevný).
Díky za info. Někde jsem četl o vypodložení, když nepřevádí dobře vodivá cesta nebo jak to nazývají. Třeba to je něčím jiným.
Já také doufal v něco levného, co se bude dát opravit.. Bohužel musím koupit nový monitor a to už po 3 letech. Dnes to nic nevydrží.
Já se o monitory 10 let nezajímal - stále funguje starý, tak jsem teď lehce prolít LG nabídku 24", tak kolem 3500,- bych nevzal nic, ale pro tu srandu bych zkusil toto když to má být LG: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je pěkný, neříkám nic :D, avšak otázka, jak na tom budu finančně na monitor a jestli je nějaký velký kvalitativní rozdíl od monitorů za 3 500,-. Btw. mně postačí i 22".
Sám jsem se teďka tak letmo díval a docela mě zaujal monitor [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. V recenzích si jej pochvalují, záruka je 36 měsíců a designové je velmi zajímavý :-).
Sám jsem se teďka tak letmo díval a docela mě zaujal monitor [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. V recenzích si jej pochvalují, záruka je 36 měsíců a designové je velmi zajímavý :-).
Ten AOC nemá repro. Jen na doplnění jestli repro v monitoru preferuješ nebo ne. Jak máš daleko monitor od očí? Jestli 0,5m, tak je 22'' dost velkej a na 70cm už mi připadá malej a vybírat z 24'' jako ten AOC.
Repro nepotřebuji. Nad monitorem mám TV, připojenou i k PC :). Co se týče vzdálenosti, tak monitor mám 50-60 cm od hlavy. Záleží na tom, jak si sednu, jestli se houpu apod. Každopádně můžu si ho posunout ještě o takových ±15 cm dál.
Co se týče toho [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tak mě velmi zaujal jak cenou mezi konkurencí, tak velmi pozitivním hodnocením a velké plus je pro mě záruka 3 roky. Jelikož mi monitor odešel po 1,5 roce, tento po 2,5-3 letech.
Btw. sahám po technologii IPS. TN mi vždy bylo nedoporučováno :)
Co se týče toho [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tak mě velmi zaujal jak cenou mezi konkurencí, tak velmi pozitivním hodnocením a velké plus je pro mě záruka 3 roky. Jelikož mi monitor odešel po 1,5 roce, tento po 2,5-3 letech.
Btw. sahám po technologii IPS. TN mi vždy bylo nedoporučováno :)