Problém z teplotou
Zdravím mám problém s teplotou a potřeboval bych vědět, co s tím dělat.
intel core i5-4210m 2.6 ghz
NVIDIA GeForce 840M
Při hraní her mi dost hodně začlo klesat fps, svůj notebook jsem i přeinstaloval, ale teplota je furt stejná. Jádra procesoru se mi zahřívají až na 96 C. a grafika něco nad 80 C. Chladicí podložku nemám, kousek ode mně je exasoft, tak jestli by někdo byl tak hodný a nějakou mi doporučil. Nevím jak hodně podložka ovlivnuje teplotu, tak jestli by se nenašli i jiné řešení.
PS Omlouvám se za gramatickou chybu v nadpisu.
intel core i5-4210m 2.6 ghz
NVIDIA GeForce 840M
Při hraní her mi dost hodně začlo klesat fps, svůj notebook jsem i přeinstaloval, ale teplota je furt stejná. Jádra procesoru se mi zahřívají až na 96 C. a grafika něco nad 80 C. Chladicí podložku nemám, kousek ode mně je exasoft, tak jestli by někdo byl tak hodný a nějakou mi doporučil. Nevím jak hodně podložka ovlivnuje teplotu, tak jestli by se nenašli i jiné řešení.
PS Omlouvám se za gramatickou chybu v nadpisu.
nejprve vycisti chlazeni od prachu, pokud to moc nepomuze, prepastuj procesor, az pokud nic z tohoto nepomuze, uvazuj nad chladici podlozkou...:slug :)
Já mám chladící podložku Zalman ZM-NC2500 Plus s 2 ventilátory, ale subjektivně nemám pocit, že by to mělo až tak velký vliv.
Velkým kladem ale je možnost instalovat do podložky externí 2.5" HDD s rozhraním SATA I, II.
Takže jsem do NTB dal SSD disk jako systémový a původní 750 GB je v podložce na data. Protože SSD se nehřeje, má to dle mého
názoru větší účinek než vlastní chlazení z podložky.
Je jen otázka dá-li se podobná podložka ještě sehnat!
Velkým kladem ale je možnost instalovat do podložky externí 2.5" HDD s rozhraním SATA I, II.
Takže jsem do NTB dal SSD disk jako systémový a původní 750 GB je v podložce na data. Protože SSD se nehřeje, má to dle mého
názoru větší účinek než vlastní chlazení z podložky.
Je jen otázka dá-li se podobná podložka ještě sehnat!