Starší PC + GTX 980ti
Dobrý den,
Pro mnohé to bude asi stupid dotaz. Potřeboval bych poradit zda bude fungovat bez problémů GTX 980ti se starším PC (3570K, 8 GB RAM, S12 620 Seasonic zdroj) ? Mám možnost koupit teď za pěkné peníze ale váhám aby mi tu pak neležela a nebylo nutné kupovat celý nový komp. Díky moc za radu.
Pro mnohé to bude asi stupid dotaz. Potřeboval bych poradit zda bude fungovat bez problémů GTX 980ti se starším PC (3570K, 8 GB RAM, S12 620 Seasonic zdroj) ? Mám možnost koupit teď za pěkné peníze ale váhám aby mi tu pak neležela a nebylo nutné kupovat celý nový komp. Díky moc za radu.
Ano, fungovat bude. Nicmene bych pockal na GTX 1070 ((udajny) vykon 980 Ti za cenu o trochu vys nez 970). Nebo GTX 1080 (vykon o neco vys nez 980 Ti za cenu podobnou). Karty by se mely zjevit behem cervna.
Mozna by stalo za to CPU popohnat ke 4 GHz.
Mozna by stalo za to CPU popohnat ke 4 GHz.
O nových kartách vím ale můžu mít tu 980ti za 9 tis a to mi přijde škoda nekoupit. A já na to docela spěchám protože mi odešla stará 660ti :( Jen jsem měl strach jak bude se starším pc fungovat. Navíc asi budu muset koupit redukce k napájení karty. Co se týče taktování tak s tím zkušenost nemám žádnou :) tak to nevím jak by dopadlo :) (MB GA-Z77X-D3H, chladič Nostua NH-D14)
Jojo má 6 pin s 6+2 pin takže by stačila jedna redukce. Mě šlo spíš o to jestli tahle redukce bude fungovat a nebude problém někde?
Tak pokud tu grafiku strčíš do skříně a vyndou ti na to konektory k monitoru a napájecí konektory ke zdroji, tak by snad nikde problém být neměl.
Pokud tu i5 nataktuješ na nějakých 4+ GHz tak ti možná ani ten procesor tu grafiku nebude brzdit, ale co já vím. Když moje i5-3350P brzdí R9 280X v GTA V, WoT a v dalších hrách.
Pokud tu i5 nataktuješ na nějakých 4+ GHz tak ti možná ani ten procesor tu grafiku nebude brzdit, ale co já vím. Když moje i5-3350P brzdí R9 280X v GTA V, WoT a v dalších hrách.