Rezim spanku - PC sa neprebudi
Caute, mam taky mensi problem
mam poskladanu novu zostavu, ak dam PC uspat, tak po prebudeni sa mi pocitac zapne (ventilatory sa tocia) ale nenabehne mi monitor, klavesnica a mys
zistil som, ze tato chyba sa mi prejavuje pri zapojeni ramiek v dual channel, zapajal som ich do DIMM1 a 3 a aj 2 a 4 a nefunguje to
ked zapojim iba jednu ramku, je jedno do akeho DIMM slotu, tak po prebudeni mi pekne nabehne monitor, klavesnica, mys a hodi ma do windowsu, ale v dual channel to nefunguje
instaloval som najnovsiu verziu Intel Management Engine ale bezvysledne
moja zostava:
MB: MSI B150 Gaming 3
BIOS: B.6 (aktualna verzia)
VGA: Asus STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING
PSU: SEASONIC M12II-520
CPU: Intel® Core™ i3-6100
RAM: Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series
SSD: Samsung 850 Evo 250 GB
chladic: SilentiumPC Fera 2 HE1224
vie niekto poradit, preco prebudenie z rezimu spanku funguje v single channel zapojeni ramiek ale v dual channel nie?
mam poskladanu novu zostavu, ak dam PC uspat, tak po prebudeni sa mi pocitac zapne (ventilatory sa tocia) ale nenabehne mi monitor, klavesnica a mys
zistil som, ze tato chyba sa mi prejavuje pri zapojeni ramiek v dual channel, zapajal som ich do DIMM1 a 3 a aj 2 a 4 a nefunguje to
ked zapojim iba jednu ramku, je jedno do akeho DIMM slotu, tak po prebudeni mi pekne nabehne monitor, klavesnica, mys a hodi ma do windowsu, ale v dual channel to nefunguje
instaloval som najnovsiu verziu Intel Management Engine ale bezvysledne
moja zostava:
MB: MSI B150 Gaming 3
BIOS: B.6 (aktualna verzia)
VGA: Asus STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING
PSU: SEASONIC M12II-520
CPU: Intel® Core™ i3-6100
RAM: Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series
SSD: Samsung 850 Evo 250 GB
chladic: SilentiumPC Fera 2 HE1224
vie niekto poradit, preco prebudenie z rezimu spanku funguje v single channel zapojeni ramiek ale v dual channel nie?
Tak to by ne zajimalo tez. Nainstaloval jsem W10 na cca 40 PC a nektere modely mi proste po uspani delali to same. Prikladal jsem to nedotahle kompatibilite GK driveru s W10 a jen jsem to prepnul na jiny typ spanku a bylo. Nenapadlo me operovat s pametmi. Jsem tedy zvedav na nejake vysvetleni ...
tento problem riesim na fore MSI ale asi nic nevyriesim, neviem v com moze byt problem lebo samotne ramky su v poriadku, mam ich zapojene v dual channel a nemam problem s PC, iba to ze sa mi PC neprebudi z rezimu spanku ale inak PC bezi normalne, ak sa mi nepodari nic zistit, tak asi napisem priamo vyrobcovi
to si nemyslim, je tu niekto kto ma Win10 a RAMky v dual channel? nech to vyskusa
spravil som MemTest ale vsetko je OK http://i.imgur.com/PfavhPv.jpg
spravil som MemTest ale vsetko je OK http://i.imgur.com/PfavhPv.jpg
Navrhuji to zkusit. Vem starej HDD nebo si udelej 20GB oddil ( musi byt primarni) a udelej tam zakladni instalaci W7 + drivery pro grafarnu a zkus. Jeste me napada druha varianta. Tedy ne GK drivery, ale W10 maji jinou koncepci spravy RAM a tam bych mozna videl problem - nekde soudruzi z MS udelali chybu nebo nektere chipsety maji neco zvlastne a nejak zle se ty data do nebo z RAM nacitaji ... Tipl,bych neco s adresovanim ...