Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Nejde nainstalovat Windows z USB

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    Ahoj,

    snažím se na nový PC nainstalovat Win 7 Professional z usb (mám klíč, kterým následně aktivuji). Postupuji tak, že stáhnu ISO soubor a přes Windows 7 USB DVD Download Tool vytvořím bootovací soubor na flashce. Dostanu se na úvodní obrazovku, kde vyberu jazyk atp., ale v dalším kroku se zaseknu, protože chybí nějaké ovladače CD/DVD,..... Flashdisk mám v USB2. BIOS i ono nastavení, ve kterém se dají vyhledávat ovladače, flashku vidí.

    ISO soubor jsem zkoušel stáhnout i z jiného zdroje, a i anglickou verzi, beze změny.

    Poradíte mi, co s tím?
    Naposledy upraveno uživatelem souteh: 09-07-2016 v 13:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,155

    Nepamatuji si nikdy žádný výběr jazyka a to jsem měl hodně instalaček. Zkus sem dát radši fotky ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    Vypadá to přesně jako tady: Já mám flashku normálně v USB 2 od začátku. V 1:27 kliká na "Repair your computer", když na to kliknu já, vyhodí to zase nějakou chybovou hlášku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    "vyhodí to zase nějakou chybovou hlášku... " ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    Tady (ta hláška při pokusu o opravu je ten poslední):

    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...df&oe=5782F453
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...02&oe=5782F797
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...26&oe=5783204E
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...be&oe=578362A6
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...a8&oe=5782F219

    Základní deska je ASRock H110M-HDV. Ještě jsem našel, že by se mělo zakázat AHCI nebo co, ale v návodu ani v BIOSu nic takovýho nevidím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Zkusil bych stáhnout někde nějaké jiné ISO, jestli to bude dělat to samý. Vyloučíš tím chybu instalačky a posunem se dál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    Už jsem zkoušel z jiného zdroje anglickou verzi a vlastně i tu českou jsem zkoušel ze dvou zdrojů...bylo to totéž.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    V tom biosu zkus najít pokud tam není AHCI, tak režim SATA a přepnout ho na IDE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397

    Nastavení AHCI najdeš v manuálu na straně 4.4.3 . Nebo lépe přidat na inst médium ovladače ahci a usb3 pro jistotu, že instaluješ z usb 3...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Při instalaci nech zapojen jen nezbytně nutný hardware pro chod počítače, zbytek odpoj. AHCI u této základní desky nelze deaktivovat, chipset H110 podporuje pouze tento režim.
    Problém by mohl být v neopatchování instalace Win7. Patch umožňuje správnou funkci USB portů pod Win7. Návod najdeš v manuálu k základní desce na straně 30.

    EDIT:
    Tomak_CZ: V dané sekci lze pouze povolit/zakázat SATA řadiče; povolit/zakázat SATA Aggressive Link Power Management (správa napájení SATA zařízení) a povolit/zakázat SMART pevných disků
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 09-07-2016 v 21:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    184

    Proč do nového počítače cpeš starý systém který deska moc nepodporuje, pak máš takový problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Protože Windows 8 a Windows 10 jsou na 2 věci? A proč se ptáš na blbý otázky? Pak akorát dostáváš blbý odpovědi...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    132

    Rovnaký problém mi davnejsie ukradol 2 hodiny času, kým som prišiel na to, čím je spôsobený (obdobné návody nefungovali). Problém bol usb 3.0 klucik KINGSTON. Ak používaš rovnako usb 3.0, bude to ono. Image daj na iný USB 2.0 kľúčik. Nastavenia SATA v BIOSe (AHCI) nemeň, ponechaj to tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    359

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Při instalaci nech zapojen jen nezbytně nutný hardware pro chod počítače, zbytek odpoj. AHCI u této základní desky nelze deaktivovat, chipset H110 podporuje pouze tento režim.
    Problém by mohl být v neopatchování instalace Win7. Patch umožňuje správnou funkci USB portů pod Win7. Návod najdeš v manuálu k základní desce na straně 30.
    Už to jede, moc díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,155

    Jj. Zkusit ty drivery dodat.
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 10-07-2016 v 03:47
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nejde najet notebook ani nainstalovat windows
    Od kalsik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-09-2011, 11:25
  2. Nejde nainstalovat windows 7
    Od Zdenal333 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 05-09-2011, 14:45
  3. Nejde mi nainstalovat windows xp sp3
    Od pikina24 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 13:40
  4. Nejde nainstalovat cely OS Windows XP!!!
    Od carrotjack v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-08-2009, 19:54
  5. Windows Vista: Nejde nainstalovat Windows Vista
    Od GUGA74 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-05-2009, 19:46