reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zhasíná LCD Samsung SyncMaster 940N

Rendl2 (501)|4.8.2016 13:12
zsdx Asi umíš anglicky, tak ho nepoužíváš a nevíš, že je jeho překlad nesrozumitelný. Asi takto "měli by jste nikdy nebo dělat. ačkoliv" to dopadne.
Fox_25 (613)|4.8.2016 14:23
Neděkuj přírodě, poděkuj sám sobě. Zarytě a nelogicky oponuješ a přitom na to nemáš znalosti, jestli ti to přijde normální, promiň, ale mě ne. Přitom se stačilo normálně zeptat.

Taky neumím dobře anglicky, ale co jsem potřeboval, jsem se naučil, taky máš tu možnost. A překladač překládá relativně srozumitelně, taky jej občas použiji.
Rendl2 (501)|4.8.2016 16:26
Fox_25 Já jsem se normálně zeptal. Nevím co furt máš. "Napadlo mě se tě zeptat, jak je to s tou horizontální frekvencí, když vertikální "nataktuješ" (lépe: vybereš nativní vertikální Hz při nižším rozlišení, proto ti nejde víc jak 75-6), tak horizontální zůstane původní nebo se automaticky synchronizuje s vertikální nebo jak to spolu spolupracuje, jelikož momentálně nemůžu najít dobré vysvětlení na google a ty to máš určitě nastudované? Děkuji.
Co tam je nenormálního? Taky víš, že nejsem profík, ale chceš po mě profi názory. Když se na něco zeptám jako každý jiný tazatel, tak já se ptám blbě protože si to můžu vygůglit, ale ostatním se normálně odpoví. Co je těžkýho na dotaz odpovědět pokud víš odpověď to nechápu. Já každýmu řeknu ještě víc než sám vím:). Když napíšu nesmysl, tak to oprav s vysvětlením a pohoda, ale ty radši zvolíš cestu 5 stránkového dohadování bez vysvětlení.

Překladač je použitelný, tam kde nezáleží na drobnostech, ale technický popis kde záleží na slovíčkaření mi nedá dost pochopitelný český výstup.
Karel Polívka (1485)|4.8.2016 19:16
[QUOTE=Fox_25;583648]Neděkuj přírodě, poděkuj sám sobě. Zarytě a nelogicky oponuješ a přitom na to nemáš znalosti, jestli ti to přijde normální, promiň, ale mě ne. Přitom se stačilo normálně zeptat.

Taky neumím dobře anglicky, ale co jsem potřeboval, jsem se naučil, taky máš tu možnost. A překladač překládá relativně srozumitelně, taky jej občas použiji.[/QUOTE]
Souhlas. Pokud Rendl2 něčemu nerozumí (to není žádná dehonestace, nikdo nerozumí všemu), ať se ostatních klidně na něco zeptá nebo třeba napíše něco jako svůj názor, ke kterému dospěl z důvodu XY.

Pokud má ale o něčem pouze povrchní informace, ať se nesnaží předkládat své domněnky jako fakta a na jejich základě radit ostatním, jelikož tím může způsobit akorát více škody než užitku, viz jeho zdejší příspěvky ohledně LCD technologií z posledních dní, které nereflektují aktuální stav jednotlivých technologií.

Doporučuji ostatním uživatelům, aby brali příspěvky ohledně LCD technologií od uživatele Rendl2 s rezervou a raději si jím napsané informace nebo závěry ověřovali i jinde nebo zde u někoho jiného s více znalostmi a zkušenostmi v této oblasti.

Pokud Rendl2 neumí anglicky, aby si o něčem mohl zjišťovat více informací (v angličtině je přece jen nepoměrně více zdrojů), může se prostě začít učit anglicky, aby byl schopen si snadněji dohledat relevantní informace, pokud ho daná věc zajímá a chce radit ostatním. Na učení se něčeho nového není nikdy pozdě.

Rendla2 prosím, aby se už na SHW ostatním ohledně LCD technologií nesnažil radit, jelikož na to nemá potřebné znalosti a ani zkušenosti. Do další nekonečné debaty s ním se ale už pouštět nebudu, jelikož jednou mi to stačilo, viz diskuze mezi ním, mnou a Milanem Šurkalou o tom, že podle Rendla2 by mimo jiné všichni měli být placeni stejně bez ohledu na jejich inteligenci, znalosti nebo schopnosti: https://www.svethardware.cz/chyba-v-google-chrome-umoznuje-obejit-drm-ochranu-filmu/42628/diskuze Ta diskuze taky neměla konce a brzy jsme se akorát točili v kruhu, aniž bychom se někam posunuli. Pokud si Rendl2 něco usmyslí, nejede přes to vlak.

Zde se jedná pouze o výběr monitoru, ale děsí mě představa, co všechno může někdo takový prezentovat ostatním jako fakta. Předpokládám, že tohle Rendl2 označí za manipulaci – budiž. Pokud jde ale o technické záležitosti, nebudu přehlížet to, pokud zde na odborném webu někdo radí ostatním v něčem, čemu pořádně nerozumí a předkládá své domněnky jako fakta na základě argumentů, jež nejsou opodstatněné.
Rendl2 (501)|4.8.2016 19:48
Pane Polívko, když někomu začnete zakazovat, aby se nevyjadřoval k tématům kterým rozumí povrchně, tak se laskavě vraťte a přečtěte si kolikrát jste v té diskuzi, kterou jste zmínil vyjadřoval svůj názor, aniž by jste mu hluboce rozuměl.
Nicméně důkaz, že IPS nerozmazává obraz a text v pohybu více než TN nikdo nebyl schopen poskytnout, takže jaký jsem měl důvod změnit názor?
Hned jak budu mít informace, tak je přijmu. Zatím mám akorát plané tlachání, zákazy, doporučení. Připomíná mi to cenzůru novinky.cz.

Ještě jeden názor na korekci, že se každý člověk může učit anglicky. Učím se 25 let anglicky a přesto nesem schopen se tu řeč naučit. Je to druh postižení, které asi těžko pochopíte. Takže učit se můžu, ale naučit bohužel ne. Prostě příklad toho, že nerozumíte lidem, ale chcete poučovat. Také vám doporučím držet se IT, abyste něco netvrdil o čem málo víte.
Karel Polívka (1485)|4.8.2016 19:57
Po těch mnoha příspěvcích je mi už jedno, co Vám to připomíná a jak to budete označovat. Tohle není názorová diskuze o ideální společnosti, ale o technických záležitostech, které jsou nějak dané. Pokud chcete na tento server přispívat, respektujte prosím mou výše uvedenou prosbu a už na SHW ostatním ohledně LCD technologií neraďte, jelikož prezentujete jako fakta své domněnky o něčem, čemu pořádně nerozumíte. Děkuji.
Rendl2 (501)|4.8.2016 20:03
Fakt nechápu proč vám to tak vadí, že dám svůj názor do diskuze, kde ho může kdokoliv komentovat a opravit. Měl jsem za to, že diskuzní fórum je o diskuzi, kde každý svůj názor může vyslovit. Asi ne.

Polívka: Souhlas. Pokud Rendl2 něčemu nerozumí (to není žádná dehonestace, nikdo nerozumí všemu), ať se ostatních klidně na něco zeptá nebo třeba napíše něco jako svůj názor, ke kterému dospěl z důvodu XY.

Přesně to jsem dělal. XY jsem předložil a čekal na vyvrácení marně.
Fox_25 (613)|4.8.2016 20:27
Pořád jsi jak kolovrátek, tn nemaže, IPS maže, a kdo maže, ten jede, a jede rychle :)

Taky si můžeš zajít někde do obchodu a na nějaké IPS se kouknout. Důkaz ti tu nikdo poskytovat nebude, smiř se s tím. A po těch diskuzích, silně pochybuji že někdo bude mít chuť ti něco vysvětlovat. Plané tlachání je zde akorát od tebe, dokaž že IPS je tak špatné, ale ne nějakým videem na youtube, taky neberu "virtuální" představení z CS: GO.


Karel Polívka
Pane Polívko, obdivuji Vás a pana Šurkalu za trpělivost. Zhruba jsem si přečetl tu diskuzi a je opravdu výživná, také je to nachlup stejné jako s těmi monitory, stejné jako ostatní diskuze s Rendlem. Mám dojem že se nechce nic dozvědět, jsou to pouze záminky pro X dalších stran diskuzí kde je probíráno dokola více méně to samé.


[QUOTE=Rendl2;583664]
Fakt nechápu proč vám to tak vadí, že dám svůj názor do diskuze, kde ho může kdokoliv komentovat a opravit. Měl jsem za to, že diskuzní fórum je o diskuzi, kde každý svůj názor může vyslovit. Asi ne.

Přesně to jsem dělal. XY jsem předložil a čekal na vyvrácení marně. [/QUOTE]

To co píšeš není názor, je to absolutní pravda, když tě někdo opraví, čertíš se a máš radost pokud dotyčný udělá sebemenší chybu. Ano, toto je diskuzní fórum, ale ty nediskutuješ, protože ty si myslíš že máš ve všem pravdu.
Rendl2 (501)|4.8.2016 20:42
Já mám názor podpořený fakty, které jen opakuju po profesionálech, kteří dělají testy monitorů. Přečti si nějakou recenzi a nejspíš tam bude, že lepší hráči z toho IPS nebudou nadšení a podobně. Jsou to teda neinformovaní lidé co nikdy neviděli IPS jako já (viděl, ale nezkoumal) a recenzi dělají bez fyzické přítomnosti monitorů. Ta videa na YT jsou jen na dokreslení, aby se vědělo o čem je řeč.
Karel Polívka (1485)|4.8.2016 20:52
[QUOTE=Rendl2;583667]Já mám názor podpořený fakty, které jen opakuju po profesionálech, kteří dělají testy monitorů. Přečti si nějakou recenzi a nejspíš tam bude, že lepší hráči z toho IPS nebudou nadšení a podobně. Jsou to teda neinformovaní lidé co nikdy neviděli IPS jako já (viděl, ale nezkoumal) a recenzi dělají bez fyzické přítomnosti monitorů. Ta videa na YT jsou jen na dokreslení, aby se vědělo o čem je řeč.[/QUOTE]
Na SHW jsme otestovali tak velké množství LCD monitorů napříč tak velkým časovým obdobím a pomocí tak podrobné a odborné testovací metodiky, že k tomu mám co říci – a právě proto jsem napsal to, co jsem napsal. Oháníte se recenzemi, tak Vám právě jako zástupce tohoto tábora mohu sdělit, že nerozumíte souvislostem a Vaše příspěvky nereflektují aktuální stav v oblasti LCD technologií. To by samo o sobě až tak nevadilo, pokud byste své domněnky neprezentoval ostatním uživatelům jako fakta. A to je ten problém. Jak píše Fox_25, Vy se nechcete něco naučit, Vy neustále jedete tu svou písničku a nejste ochoten si danou problematiku více nastudovat, přestože Vám někdo jiný dá najevo, že by to asi nebylo od věci. Na to máte "výborný" argument – neumíte anglicky, tak co byste se snažil, když máte oči a stačí Vám to, co vidíte na videích na YouTube. Prosím Vás, s touto logikou a přístupem diskutujte třeba na zmíněném serveru Novinky.cz a nikoli na tomto odborném serveru o IT.
Rendl2 (501)|4.8.2016 21:20
Jednodušší by bylo, kdyby jste konečně doložil něco podle čeho bych mohl změnit názor. Recenze jsem četl (současné) a nic tam co by podpořilo váš názor není.
Většinou tam je zmínka o nízké odezvě, ale top hráči nadšení nebudou dodávají často na jiných serverech. Proč nebudou nadšení?
Když testujete pomocí tak podrobné a odborné testovací metodiky, tak mi dejte odpověď proč se píše u IPS (i současných), že nejsou pro top hráče. Vy to určitě víte, když jste u toho z první ruky.

Já diskutuji o IT laicky a nenašel jsem v pravidlech, že laik nemůže prezentovat svůj názor. Nemůžu za to, že někdo bere můj názor za profesionální. Pokud vůbec takový někdo kdy byl. Nevím o nikom. Můžu si dát nějaké info k profilu, že nejsem profesionál a nemusí být každá informace pravdivá nebo ověřená. Ukažte mi to pravidlo a nebudu psát nic. Nevidím nikde, že fórum je profesionální.
Karel Polívka (1485)|4.8.2016 21:56
Proč sem motáte něco o profesionálnímu fóru? V několika posledních příspěvcích máte řečeno, v čem je problém – evidentně se Vám nedaří porozumět psanému textu. Nekonečný příběh se mi sice jako dítěti moc líbil, ale novější díly už nebyly nic moc - a v roce 2016 mě zdejší nekonečný příběh už vyloženě nebaví. Více k tomu nemá smysl dodávat, jelikož byste se stejně zase zeptal na něco, co už bylo řečeno.
Rendl2 (501)|4.8.2016 22:24
Proč to sem tahám? Protože jste s tím začal a neměl důvod. Nekonečně mi nikdo neodpovídá na otázky, tak je zbytečné pokračovat v takové diskuzi.
Fox_25 (613)|4.8.2016 22:31
A o čem chceš diskutovat když nevěříš člověku kterému prošlo pod rukama v testech X kusů monitorů?
Rendl2 (501)|4.8.2016 22:41
O faktech. Prakticky se jedná o drobnost. Co je špatně na méně rozmazaném obrazu včetně textu TN panelů v pohybu oproti IPS. Uvažujeme při stejné obnovovací frekvenci a rozlišení. Důvěra nestačí, když chci mít správný názor, tak potřebuju pár důkazů nebo logický výklad ze kterého to bude jasné.
Fox_25 (613)|4.8.2016 22:51
Ne ne, mě už nenachytáš, navíc neumím tvoji logiku, takže ti nemohu fundovaně odpovědět.
Rendl2 (501)|5.8.2016 09:23
To už fakt nevím jak jednodušeji to napsat, aby šlo jasně odpovědět. Zkusím ještě tohle. Odezva GTG je lepší u TN nebo IPS? Má odezva GTG nějaký vliv na obraz? Představuji si odpovědi jako že je lepší nižší = TN, protože se dřív zobrazí požadovaný odstín a tím i viditelné předměty v obraze jako postavy, hrany staveb, texty. A je to právě ta rozdílová rychlost kvůli které se hodí více TN panely pro hry, kde je hráč v pohybu a potřebuje vykreslovat obrysy objektů rychle, aby byly v tom pohybu zřetelně ohraničené a tím lépe viditelné. Kde je chyták?
Fox_25 (613)|5.8.2016 12:03
Představuješ si určitě hodně věcí, ale i na tohle jsem ti dříve odpověděl. Odpověď jsi neakceptoval protože ti nehrála do karet.

Chyták je to stále, odpovím ti to samé co dříve a ty budeš opět oponovat a chtít nějaké důkazy. I teď si v té otázce sám odpovídáš jak potřebuješ.
Rendl2 (501)|5.8.2016 13:05
To jsem ti dal příklad, jak si představuju srozumitelnou odpověď a ne že to je 100% pravda. Na žádnou odpověď si nevzpomínám, která byla k věci. Jo jabka a hrušky, když jsem si jednou splet inputlag s GTG, ale ani tehdy jsi neřekl proč tam jsou ty jabka, takže výkřik k ničemu.
Fox_25 (613)|5.8.2016 14:04
Podívej, díky tomu že nemáš znalosti meleš páté přes deváté a když dostaneš odpověď tak nerozumíš, nebo nechceš rozumět ani té odpovědi. Když jsem ti napsal že IPS má sice horší odezvu, ale za to vyrovnanější než TN a bez duchů, co jsi na to řekl? Když jsem ti napsal že se dá na přetaktovaném IPS bez problémů hrát CoD2 online, co jsi mi na to řekl? Řekl jsi že je to na nic, že TN je lepší a odvolával jsi se na video na YT aniž by jsi viděl jak to vypadá v reálu, přece máš svoje oči a vidíš. Tak co ještě chceš slyšet? Já opravdu nejsem zvědavý na to, že má odpověď opět nezapadne do tvé logiky.

Pokud tě něco zajímá, založ si své vlákno a ptej se, třeba se najde nějaká dobrá duše a odpoví ti.

Teď jsi se pro změnu nasáčkoval do tématu "dell 2417h vaše nastavení obrazu" kde děláš to samé co tady. Opět offtopic, opět nesmysly pramenící z neznalosti digitálního přenosu obrazu, a na konci zase něco o tom že se potvrzuje to co říkáš o IPS bez jakéhokoli vysvětlení. A jako bonus, nerozumíš ani sarkasmu.
Rendl2 (501)|5.8.2016 14:40
Akorát to co ty uvádíš za argumenty vůbec nijak nevyvrací to co jsem řekl o TN, že zobrazuje lépe v pohybu nejspíš kvůli nízké GTG. A jestli má vyrovnanější odezvu IPS a stále to hůř zobrazuje pohyb, tak to je hezká vlastnost, ale TN to nepřepřekoná v praktickém dopadu na rozpoznávání detailů v pohybu. Ty duchy bych hned vyvrátil tou recenzí na dell 2417h, jelikož ty snímky mi připadají jako extrémní duchaření a je to IPS. Zkus se podívat na servis kupka co říká o TN. Prostě všechno má IPS výborný až na obraz v pohybu, jelikož to je vlastnost jak psal salamander.
Fox_25 (613)|5.8.2016 16:00
No vidíš, to je přesně důvod proč nemá cenu s tebou vést diskuzi. I z toho co píše pan Kupka si vybíráš pouze co se ti hodí a na zbytek kašleš. Ale spíš to vypadá tak, že si špatně interpretuješ to, co píše.

http://www.servispckupka.cz/monitory_ktery_si_vybrat_doba_odezvy.php

Například tohle jsem četl a dá se s tím souhlasit. Možná, opravdu jen možná, pokud si přečteš poslední dva odstavce u odezvy, tak zjistíš že TN na tom není tak dobře.

To co píšeš o snímcích z TFT central nebudu komentovat, jen ti doporučím ať se koukneš i na TN panely, protože jsi to nejspíš neudělal, jinak bys nenapsal to, co jsi napsal.
Navíc ani nevíš jaké "duchy" myslím. Například při porovnání BenQ XL2410T a Dell U2417H nevypadá TN dvakrát dobře, zvlášť při 60hz, možná tam také s overdrive uvidíš ten černobílí stín, to jsou ti duchové které Dell U2417H nedělá. A bez overdrive ta odezva vypadá hůře než na tom dellu i při 120hz.
Tady to máš na vlastní oči, pěkně nafocené.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_xl2410t.htm
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2417h.htm
Rendl2 (501)|5.8.2016 18:32
Je však doba odezvy tak důležitá i pro běžného uživatele, který si občas pustí DVD a sem tam si něco zahraje? Na jednu stranu ano, na druhou zase až tolik ne. Jak tedy poznat, jestli je doba odezvy dostačující? V prvé řadě si musíme uvědomit, že dnešní panely nad 20 ms s ideální odezvou nejdou. Čas 20 ms je již tak krátký, že pro kancelářské použití naprosto dostačuje. Sice se budete muset smířit s občasným rozmazáváním textu při pohybu, ale to není až tak velký problém. Pokud hrajete často FPS hry, jistě oceníte panely s ideální dobou odezvy 6 ms a níže.

Např. panel LG L1070HR (TN technolgie) s dobou odezvy 2 ms (šedá-šedá) si v tomto ohledu vede velice dobře. Pozor však na odezvy, které udávají výrobci. Hodně také záleží na tom, jakou technologií je monitor obdařen. Nelze srovnávat odezvu technologie TN a např. S-PVA či S-IPS. Technologie TN dokáže vykouzlit perfektně rychlou odezvu v některé změně, ale např. v jiné je odezva výrazně delší (i několikanásobně). Naproti tomu je u technologie S-IPS nejhorší odezva oproti udávané maximálně 2x delší. Díky tomu je odezva 5-6 ms u S-IPS srovnatelná s 3-4 ms u technologie TN.

Sleduj slova: bežný uživatel, rozmazaný text při pohybu, technologie TN dokáže vykouzlit perfektně rychlou odezvu v některé změně.

Já to doporučuji jiným než běžným uživatelům a to těm kdo chtějí to vlastnost využít, uvádím rozmazaný text a "perfektně rychlá odezva v některé změně" je nejspíš dostačující v tom množství různých změn v jednom obraze na to, aby ty změny které proběhnou v té perfektně rychlé odezvě stačily na ryché zobrazení objektu a zviditelnění pro hráče v pohybu.
Fox_25 (613)|5.8.2016 18:48
Naopak, ty jsi to doporučoval běžným uživatelům, nikdo nepsal že by chtěl monitor na progaming.

Dej si ty slova do celkového kontextu.

Všimni si jedné věci, furt řešíme jedno a to samé dokola. Pořád jsi jak kolovrátek. Místo toho aby jsi zašel do obchodu a podíval se na realitu, tak na to kašleš. Pokračuj tímto stylem a pošlu tě někam.
Rendl2 (501)|5.8.2016 20:48
A ty víš, že běžný uživatel nezatouží po něčem co zatím nepoznal? Rozhoduješ za jiné mám dojem. Já na tu vlastnost upozorním a hotovo a je na uživateli zda do toho půjde a může se rozhodovat dýl, než že přečte jeden názor a běží kupovat podle toho a taky to drtivá většina dělá, že hledá více informací na různých místech hlavně, když se dozví o věci kterou neznal.

........Například při porovnání BenQ XL2410T a Dell U2417H nevypadá TN dvakrát dobře...... Ten dell má takovej average lag v té tabulce, že by si ho myslím nekoupil ani jeden hráč, kdyby to tušil před nákupem. Benq zase extra malej.

Nicméně se mě zmocnil dojem, že ten web neumí monitory testovat z hlediska člověka na židli, ale z hlediska nějakých domnělých předpokladů.
Taky ty autíčka jsem moc nepochopil, že je mají takřka stejně oduchovaná, ať je monitor naprosto jiných parametrů od různých výrobců. Chápu porovnání nejlepší nejhorší u jednoho panelu, ale úplně stejně velký duch u naprosto rozdílného panelu už nechápu.

Když půjdu do obchodu, tak uvidím barevný rámeček a nejbliží slušně zásobený obchod je 50Km, aby měli k porovnání TN IPS podobných parametrů vedle sebe. Monitor nebude správně nastavený a nebudu mít čas se s tím detailně seznámit. Jediné co by šlo, tak zahýbat s textem.
StD (1963)|5.8.2016 21:01
[OT] Dojmy -> Pojmy = Průjmy![/OT]
Asi by bylo nejlepčí někde cíleně vypnout i-net, jako je někde to vypnuté myšlení. :notsure
Rendl2 (501)|5.8.2016 21:10
StD Teď jsi na to kápnul. Taky nejsem úplně bl.ej, abych nevěděl že net není úplně nejlepší vynález pro všechny.
StD (1963)|5.8.2016 21:30
[OT]Dobrou noc a děkuji za celodenní pobavení cizí blbostí. Jsem spokojen, neb' bych se takto nechtěl vyjadřovat. To je pod lidskou důstojnost a i to se dnes poctivě sleduje Europolem i NSA. Jen tak dál k tvým světlejším zítřkům. Třeba ti někdo svěří i "Občanku" České republiky a to teprve bude na ulici nebezpečno. [/OT]
Rendl2 (501)|5.8.2016 21:36
Občanku už mi svěřili mnohokráte při obnově vypršené platnosti:). Jen jestli mě dokážou z NSA vystopovat přes moje proxy a tor.
StD (1963)|5.8.2016 22:10
O to více se musíme na ulici neozbrojení bát, potkáme-li na ulici TN-kmitočtem poškozeného jedince kmitajícího hlavou do rytmu. Zbytek lidstva je někde jinde, I ti přiblblí jinověrci teroristi. A aby to bylo politicky korektní, tedy se dotáži: Nejsi ty RUSKÝ HACKER RENDL2??? Odpověď nečekám, jdu spát.
Fox_25 (613)|5.8.2016 23:40
[QUOTE=StD;583726]potkáme-li na ulici TN-kmitočtem poškozeného jedince kmitajícího hlavou do rytmu[/QUOTE]
Děkuju, poprskal jsem si monitor, tohle by nenapadlo ani mne :)

[QUOTE=Rendl2;583714]........Například při porovnání BenQ XL2410T a Dell U2417H nevypadá TN dvakrát dobře...... Ten dell má takovej average lag v té tabulce, že by si ho myslím nekoupil ani jeden hráč, kdyby to tušil před nákupem. Benq zase extra malej.[/QUOTE]

Tak, odpovím ti opravdu naposledy(doufám), protože jsme se bavili o odezvě a ty do toho opět taháš input lag.

Ano, TN nevypadá dvakrát dobře, teď si zkus představit jaký maglajz to bude dělat jak se ti na monitoru bude hejbat X věcí naráz. To je tím, že TN panely mají v určitém rozsahu odezvu v násobcích odezvy udávané výrobcem(g2g), kdežto IPS panely mají odezvu vyrovnanou. Ono to ve skutečnosti není tak hrozné(až na některé panely), a jako profi hráči ti to určitě vadit nebude, protože nechceš nic jiného, než dokonale ostrý obraz. Daní za to jsou opravdu mizerné pozorovací úhly, horší barvy, artefakty při pohybu, svítící vadné pixely, díky tomu všemu má prostě omezenou použitelnost.

Teď si vezmi IPS panel, jeho plusy zajisté znáš, tak co bych ti to vypisoval, ale něco málo pro jistotu. Takže, má lepší pozorovací úhly, to znamená že bílá nechytá jiný barevný nádech při pohybu hlavou do stran od monitoru, také to znamená že se nemění kontrast když pohneš hlavou nahoru, nebo dolů. U her to tolik nevadí, ale představ si že se na monitoru koukáš na fotky, nebo sleduješ filmy, tam už to vadí hodně a mě osobně to velmi vadí i u her. Vadné pixely nesvítí, jsou tmavé a díky tomu si člověk kolikrát v rozích ani nevšimne že tam ta potvora je. A v neposlední řadě, odezva je vyrovnanější, to znamená že za pohybu nevznikají artefakty. Ale bohužel je odezva pomalejší. A zkus si představit, že u přetaktovaného monitoru je to máznutí neznatelné, co neznatelné, ale obraz ani neztrácí na kontrastu a to prosím pěkně bez artefaktů.

Tak, odpověděl jsem ti jak nejlépe umím, to co jsem napsal mám z praxe, z toho co jsem viděl naživo, o monitorech s tebou diskutovat dál nehodlám, asi ani o jiných problémech s PC protože ti schází praxe a ani dobře neumíš hledat přes google, také si neumíš dávat dohromady souvislosti a to je pak diskuze tůze těžká. Navíc, to co ti píši si neumíš a ani nechceš ověřit a já nemám jak ti podat hmatatelný důkaz.

Pokud se chceš ptát na něco dalšího, tak si můžeme popovídat o vaření, o pražení kávy, o tabáku, o pěstování rostlinek, o čajích, atd.
Rendl2 (501)|6.8.2016 14:13
[QUOTE=StD;583726]O to více se musíme na ulici neozbrojení bát, potkáme-li na ulici TN-kmitočtem poškozeného jedince kmitajícího hlavou do rytmu. Zbytek lidstva je někde jinde, I ti přiblblí jinověrci teroristi. A aby to bylo politicky korektní, tedy se dotáži: Nejsi ty RUSKÝ HACKER RENDL2??? Odpověď nečekám, jdu spát.[/QUOTE]

Bohužel hacker nejsem, alespoň ne ruský, ale hackovat si zkusil snad každý notorický uživatel PC. TN-kmitočet to je zas nějaký odborný název co neznám, ale je to jedno já mám rád výsledek na monitoru a nepotřebuju k tomu odborné termíny a špatně nastavené analýzy.
Rendl2 (501)|6.8.2016 14:51
Fox_25 Díky, že jsi projevil konečně trochu snahy napsat něco konkrétního. A debatovat s tebou mi nebude vůbec chybět, jelikož nemám rád debaty kde se nepoužívají argumenty a vnucuje se profesionálnost do vyjadřování s amatérem.
Ten input lag jsem zmínil kvůli konkrétnímu monitoru "Například při porovnání BenQ XL2410T a Dell U2417H nevypadá TN dvakrát dobře", že ten dell nevypadá dobře i kvůli jiné hodnotě, takže nejde ho vychválit kvůli odezvě GTG a ignorovat inputlag, ikdyž jiné IPS mají třeba inputlag zanedbatelný, ale konkrétně tady to bilo do očí.
"TN panely mají v určitém rozsahu odezvu v násobcích odezvy" Zkus si vyhledat barevný rozsah nebo barevnou hloubku nevím která hodnota je k tomu vhodnější u hry Enemy Teritorry co hraju já a zda je to zrovna ten případ, kde tahá TN ocas za postavou nebo stíny nebo jak to nazvat.
Myslím, že to je právě ta hra, kde TN je ve výhodě, ale odborně ti to nevysvětlím, ani to neumím vyhledat na googlu na požádání. Je to hra, kde se na barvy nehraje mám pocit, ale můžu se mýlit. Prostě jsem někde viděl zmínku o nenáročnosti barev a tak může bejt ten rozsah kde tahá TN odezvu na barvu mimo praktické zkušenosti v této hře a na podobném základu. Jinde tahat stín může, ale to mě moc netrápí, když není moc lepších her a důvod přecházet jinam.
U toho IPS jsem vycházel z porovnávání 60Hz modelů co se doporučují kupujícím a ty furt tlačíš do přetaktovávání, které udělá tak 10% lidí. Za peníze si člověk koupí ledasco třeba 144Hz IPS. Nevšim sem si, že v recenzích doporučují přetaktovávat monitory. A pořád nevím, zda to nepoškodí souhru s H-SYNC a nerozmaže detaily jestli to s tím souvisí. Nedpovídej:).
Fox_25 (613)|6.8.2016 15:48
No vidíš, menší slohovka a absolutně o ničem protože nerozumíš tomu co jsem napsal, pouze prázdné tlachání jehož účel je mi neznámý. Já ti napíšu že vidím žábu, ty mi řekneš že není možné že je to žába protože není zelená páč o tom psali v novinách a ty jsi nikdy jinou, než zelenou neviděl.
Jak jsem psal, tvoje teorie již rozvíjet nehodlám jelikož tvá oponentura postrádá smysl, založ si vlastní vlákno a zeptej se ostatních.

Ale aby sis nemyslel že se s tebou nechci bavit. Dnes mám příjemný den, vstanul jsem odpočat, pustil jsem si velmi hlasitě koncert pro housle a orchestr od Phillipa Glasse. Je to výtečná záležitost, říkám jí moderněji pojatá klasická hudba, dovede pozvednout tělo i ducha, probudit mysl, naladit myšlení na správnou tóninu. Pro mě je to prostě božská mana ze které čerpám energii a inspiruje mne.
Za zvuků této hudby jsem si připravoval své oblíbené dvojité ristreto, bohužel jsem si všiml že v zásobníku mlýnku je málo kávy, to znamená že budu dnes pražit kávu. Ještě nevím jakou, mám tři druhy, Etiopii Harrar, Brazilskou Caramelo Doce a opět Brazilskou Facenda Yellow Bourbon. Asi vyberu jednu z těch Brazilských, ta Etiopská je sice nejlepší, ale už jí mám jen 7 kilogramů.
Káva byla výtečná, dal jsem si k ní i kousek Estonského Kringelu který jsem předevčírem upekl. Pak jsem chvilku cvičil na akordeon, bohužel nemohu cvičit jak bych chtěl kvůli kýle, občas zabolí. Teď se chystám pražit kávu, doufám že se mi to povede, poslední várka byla trochu víc tmavší a nebylo to úplně ono. A také nesmím zapomenout na tebe příteli, osvěžil jsi mne svým příspěvkem který nevybočuje ze tvých standardů, za což ti vřele děkuji.

No nic, omlouvám se, ale již musím ukončit naši korespondenci, chci nachystat pražičku, odvážit kávu a až bude upraženo, dám si "zkouškové" ristreto.
Rendl2 (501)|6.8.2016 16:37
To já vstanul, řek si - zas den plnej sra.ek, sežvejkal skoro suchej chleba, kafe byla nějaká sra.ka, tak jsem ho radši vylil do haj.lu jako obvykle.
Pak kouknu na net plnej arogantních odborníků (dnes se přidal na seznam Vítek co sype zprávy na hlavní stranu a začal mazat moje komentáře co se mu nehodilo do podpory jeho zpráviček) a tak zase den na ho.no, jelikož se lidskost vytrácí a cenzůra a arogance kraluje.

Normálka, že nerozumíš co píšu nebo spíš nechceš rozumět nebo to je ten sarkasmus - nevím a je to jedno. Pro mě to bylo poučné, že jsem si konečně udělal lepší náhled na monitory a IPS si kupovat nebudu, protože nejsem ochoten přijít o pixely co se zobrazí rychleji, byť třeba s bratříčkama s krátkejma nožičkama. Barev má TN dost a víc nepotřebuju, koukám rovně. Peníze zbytečně za "kvalitu" nevyhazuju. Někde jsem i zahlíd, že u nových TN už vadné pixely nesvítí a já na 10 - 15 let starým monitoru nemám ani jeden. Jednoduše je to jen můj názor a nikdo se ho nemusí držet, tak nemusíte vyvádět jako kdyby všichni poslouchali jen mě a kupovali ve velkém TN monitory nehledě na jiné informace od jiných a celého internetu.
Karel Polívka (1485)|6.8.2016 17:10
Rendl2 začal blábolit i v magazínu, kde pod nejnovější aktualitou o novém IPS monitoru včera večer napsal výkřik se zněním "Nabyl jsem dojmu, že to je pěknej krám, abych se vyjádřil odborně." a titulkem "tvl", což byla pouhá provokace v návaznosti na hádky zde na fóru – tohle ale čtenáře článků v magazínu opravdu nezajímá. Tento jeho komentář byl smazán (a nikoli, Jan Vítek jej nesmazal a ani ty následující, takže i v tomto případě zase hned vydával své domněnky o něčem za fakta, aniž by se zakládaly na pravdě, když začal psát, že mu konkrétně Jan Vítek maže komentáře – a že na něj hned začne útočit, viz předchozí komentář alá "začal mazat moje komentáře co se mu nehodilo do podpory jeho zpráviček", to už opravdu není normální).

Když už nás nazývá "arogantními odborníky" a ohání se cenzurou, profil Rendl2 jsem právě pro naše weby zablokoval, protože domluva s ním nikam nevede a akorát se věcné diskuze plní balastem, o který na našem serveru nemáme zájem. Je mnoho jiných českých webů o IT s diskuzemi, tak ať se přesune jinam, kde budou za jeho diskuzní příspěvky třeba i rádi.
Fox_25 (613)|6.8.2016 18:08
Hm, to jsem netušil že se rozšířil i do magazínu, čekal jsem že zůstane pouze zde. Ale v podstatě stejně se choval i tady a napadal i ostatní, byť mírněji.
Karel Polívka (1485)|6.8.2016 19:26
Jelikož se Rendl2 cítí dotčený mým předchozím příspěvkem, uvedu zde pro pořádek na závěr i jeho poslední reakci v nezměněné formě odeslanou skrze náš webový formulář, aby bylo odkryto mé "zákeřné jednání":

[QUOTE]Tak to snad pane Polívko nemyslíte vážně. Normální je smazat příspěvek tím, že napíšete, že jste ho smazal vy a proč a ne, že čekáte schovaný v anonymitě a v cizím článku budete dělat moderátora komentářů. Když píšu k článku od Vítka, tak je logické, že si to moderuje Vítek, tak podle toho jsem usoudil, že maže Vítek. Vy schovaný za bukem pak když už mi zablokujete možnost reagovat se přiznáte k této levárně a svádíte na mě, že obviňuji Vítka a že jsem nenormální. Nenormální je vaše anonymní zákeřné jednání. Jestli jste nikdy neslyšel o výrazu "tvl", tak je to k vyjádření pocitu údivu a konkrétně to bylo nad kvalitou monitoru, ale to jste asi nedomyslel tak daleko a přivlastnil to autorovi. Vy víte co čteřáře magazínu zajímá líp než oni podle vašeho vyjádření. Cenzuru jste samozřejmě potvrdil a porušil svá vlastní pravidla ani nevyužil žlutou kartu, když už jste měl potřebu trestat co vám nejde pod vousy. Doufám, že toto doplníte do fóra pod ten svůj "názor na ban", když se tam již nemůžu obhájit osobně. Děkuji Rendl2 [/QUOTE]

Že šéfredaktor magazínu a admin webu zasahuje i do diskuzí u článků, jejichž není autorem, je vskutku neslýchané.

Klidně si naše moderování obsahu na našem vlastním serveru nazývejte cenzurou od rána do večera, nicméně na věci to nic nezmění.

K "anonymnímu jednání" a "schovávání se za bukem" – když je domluva marná, stále opakujete to samé a ještě navíc píšete provokativní komentáře, pak nemůžete čekat, že s Vámi ostatní budou mít nekonečnou trpělivost, aby Vám neustále něco vysvětlovali. Prostě obohacujte svými příspěvky jiné weby a je to.

K Vaší "reklamaci banu do fóra", kterou jste poslal ještě před reakcí citovanou výše – když nám napíšete číslo faktury nebo objednávky služby, kterou jste u nás zakoupil, abychom mohli identifikovat, co chcete reklamovat, můžeme něco začít řešit.
lape (109)|19.8.2016 13:42
Tak nějaké poznatky k monitoru.Monitoruje dobře :) Video,které tady bylo jako ukázka nevhodnosti IPS monitoru k hraní je světelné roky vzdáleno realitě.Já jsem zkoušel Rise of Tomb Raider,NFS,NHL a nepozoroval jsem žádný problém,ale ještě jsem počkal,až synovec zapaří CS.Dnes jsem to teda pozoroval a nikde žádná šmouha,nebo rozmazaný pohyb.Takže jsem spokojen.