eMMC a BitLocker na 2v1 Lenovo
Chlapi zdravím. I děvčata :)
Když má zařízení takto zacryptované médium a prostě není šance se dostat ke klíči - dá se to nějak řešit? Nabootuju-li třeba Lubuntu nebo GalliumOS či WinPE nástroj Easeus, tak se k médiu nedostanu. Co se s tím dá dělat? Bude fungovat přeinstalace Windows nebo to bude hlásit zamítnutí přístupu k disku/oddílu? Lze to nějak zrušit a jednotku obnovit do použitelného stavu nějakým nástrojem? Myslím, že GParted bude taky hlásit nepřístupnost nebo jste to někdo zkoušel a šlo to?
Nejde mi o data - jde mi o použitelnost celého zařízení.
Nebo je jediná cesta vyměnit modul média za nový?
Když má zařízení takto zacryptované médium a prostě není šance se dostat ke klíči - dá se to nějak řešit? Nabootuju-li třeba Lubuntu nebo GalliumOS či WinPE nástroj Easeus, tak se k médiu nedostanu. Co se s tím dá dělat? Bude fungovat přeinstalace Windows nebo to bude hlásit zamítnutí přístupu k disku/oddílu? Lze to nějak zrušit a jednotku obnovit do použitelného stavu nějakým nástrojem? Myslím, že GParted bude taky hlásit nepřístupnost nebo jste to někdo zkoušel a šlo to?
Nejde mi o data - jde mi o použitelnost celého zařízení.
Nebo je jediná cesta vyměnit modul média za nový?
To mě nenapadlo, když mě odmítal v cmd na disk přepnout či jinak přistoupit. Jěště počkám na někoho znalého, ať mám víc info. Ale dík :)
Pokud je notebook v doméně, lze rozšifrovat disk. Správce sítě by měl vědět, jak na to.
Pokud jde jenom o smazání dat a novou instalaci, mělo by stačit v BIOS vypnout TMP, spustit instalaci Windows a smazat všechny diskové oddíly.
Pokud jde jenom o smazání dat a novou instalaci, mělo by stačit v BIOS vypnout TMP, spustit instalaci Windows a smazat všechny diskové oddíly.
Kdyby to bylo TPM :) https://cs.wikipedia.org/wiki/Trusted_Platform_Module
Tak jsem si to myslel, ze to bude ono, ale nevim jestli to ma souvislost s Bitlockerem. Zmatlo me to prehozeni pismen. Kazdopadne tam nic takoveho v nastaveni nebylo a v DM jsem si taky nevsiml. Nemyslim tim drogerii, kde jsem si byl koupit mydlo na holeni :D