Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zpomalení PC po defragmentaci

Darby (60)|1.8.2016 15:48
Dobrý den,

před několika dny jsem si řekl, že provedu takovou letní údržbu PC. I když jsem žádné problémy neměl, chtěl jsem po pořízení nové grafiky vše trochu pročistit.

Tzn.: Projetí většiny složek, promazání nepotřebných věcí, starých downloadů..seskupení potřebných souborů a složek do jedné složky. Následně odinstalování nepoužívaného softwaru (hry, programy..) a vyčištění PC + registrů přes CCleaner. Kontrola PC na viry, spyware..(MWAV, SuperAntiSpyware, AVAST). No a úplně na závěr jsem spustil defragmentaci pomocí programu Defraggler (Od Piriformu).

Defragmentace trvala více jak den. Po defragmentaci se stal pravý opak toho, za jakým účelem jsem tohle vše prováděl. Veškeré spouštění aplikací, načítání věcí, systému, internetových stránek apod. je mnohonásobně pomalejší. Delší načítání textur ve hrách, občas se samotná hra ani nespustí, jelikož než se vše načte, ukončí se (např. Hearthstone..-kde dřív nebyl sebemenší problém), načítání map u BF4 trvá u TDM někdy i více jak polovinu samotného kola (5+ minut). Ale problémy jsou i v internetu. Načítání stránek, neodpovídající pluginy. Zkrátka PC celkově.

Tudíž bych Vás chtěl poprosit, jestli se někomu stala podobná věc. A zeptat se na radu. Přeinstalovat celé PC? Nebo může být špatný celý HDD?

HDD: WD - Blue 1TB (Před defragmentací zhruba 100GB volného místa) - po dokončení méně (90GB cca)
GPU: GTX MSI 1070
CPU: i5-4460
RAM: 8GB - CL9
Windows 10
PS.: Alternativní řešení hledám kvůli tomu, abych nemusel většinu her opět stahovat. (Download cca 800Kb/s) Všem děkuji za rady. Po přečtení různých článků již ani defragmentaci nebudu provádět, jelikož není na novějších Windows a HDD potřeba..a případné zrychlení je zanedbatelné.

Darby
kevin00 (10238)|1.8.2016 20:43
Proveď kontrolu disku pomocí utility výrobce.