Intel D201GLY a stavba HTPC
Zdarec chtěl bych zkonstruovat HTPC a vybíram pro něj vhodnou desku (taky levnou )) )
Docela by se mě líbila základní deska D201GLY a to hned z několika dvodů (spotřeba, cena) vadí mě na ni ale jedna věc má standartní D-SUB konektor a tudíš analgový přenos signálu a já bych to chtěl připojit na LCD televizi s rozlišením 1300*700 (plus nějaký ty drobný) a velikostí 26". Jak moc se to projeví na kvalitě obrazu? Měl bych raději uvažovat o nějaké jiné základní desce?
Docela by se mě líbila základní deska D201GLY a to hned z několika dvodů (spotřeba, cena) vadí mě na ni ale jedna věc má standartní D-SUB konektor a tudíš analgový přenos signálu a já bych to chtěl připojit na LCD televizi s rozlišením 1300*700 (plus nějaký ty drobný) a velikostí 26". Jak moc se to projeví na kvalitě obrazu? Měl bych raději uvažovat o nějaké jiné základní desce?
Procesor až takový problém není, to spíš grafika... Tahle deska je s ohledem na cenu jednoduše báječná a také jedinečná, myslím ale, že se hodí spíš na internet a kancelář, než do HTPC. S normálními videi problém nebude, ale nepočítejte s přehráváním HD videa.
Ok s tim HD videem jsem počítal že nepude poštet asi do toho HTPC budu muset vrazit vic než sem planoval, ale na tu desku mam zalusk už dlouho asi si ji koupim a zkusim ji taktnout třeba přes clock gen. No uvidíme ))