Chci doporučit PC do 50 tisíc - hraní her, stříhání videa, práce s accessem a sql
Dobrý den,
prosím o doporučení PC do 50 tisíc s DPH.(může být klidně nad i pod)
Hraní her ( MOBA, 3D akce), stříhání videa, práce s accessem(důležité), streamování videa na twitchi.
Mám zvukovou kartu a mám cca 6 HDD, čili potřebuji větší skříň s dostatkem portů.
Není nutné koupit hned, pokud např. brzy vyjde nová grafická karta, která by se mi tam hodila, apod.
Děkuji moc za pomoc.
prosím o doporučení PC do 50 tisíc s DPH.(může být klidně nad i pod)
Hraní her ( MOBA, 3D akce), stříhání videa, práce s accessem(důležité), streamování videa na twitchi.
Mám zvukovou kartu a mám cca 6 HDD, čili potřebuji větší skříň s dostatkem portů.
Není nutné koupit hned, pokud např. brzy vyjde nová grafická karta, která by se mi tam hodila, apod.
Děkuji moc za pomoc.
Nebo se potom dá koupit běžný i7-6700K, díky čemuž se ušetří i na základní desce a osadit místo toho silnější grafiku. Výkon na stream a stříhání videa bude také dostatečný (avšak samozřejmě nižší), ale zase by to byla výhoda při hraní nejnáročnějších herních titulů. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- Skříň se klidně může vzít i ta s oknem
- SSD je zde do M.2 slotu, jelikož deska podporuje pouze 6 sata konektorů!!!
- Grafika lze samozřejmě osadit i v levnějším provedení, pokud by bylo potřeba
- Základku bych naopak při větším taktování osadil lepší
... Komentář k sestavě s i7-6800K:
Celkem se proti výběru nedá nic moc namítat. Možná bych však osadil jiný [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], Noctua je samozřejmě dobrá, ale má horší poměr cena/výkon. Ramky bych osadil běžné [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], dle mého názoru ten výkon navíc neobhájí jejich cenu, ale určitě to také není špatná volba. No a SSD nemám rád od Kingstonu, já preferuji Samsung [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
- Skříň se klidně může vzít i ta s oknem
- SSD je zde do M.2 slotu, jelikož deska podporuje pouze 6 sata konektorů!!!
- Grafika lze samozřejmě osadit i v levnějším provedení, pokud by bylo potřeba
- Základku bych naopak při větším taktování osadil lepší
... Komentář k sestavě s i7-6800K:
Celkem se proti výběru nedá nic moc namítat. Možná bych však osadil jiný [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], Noctua je samozřejmě dobrá, ale má horší poměr cena/výkon. Ramky bych osadil běžné [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], dle mého názoru ten výkon navíc neobhájí jejich cenu, ale určitě to také není špatná volba. No a SSD nemám rád od Kingstonu, já preferuji Samsung [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Ahoj,
díky za odpovědi. Asi se mi víc líbí ta první možnost, ale s grafikou 1080.
Co je špatného na kingston ssd?
Děkuji za odpověď.
díky za odpovědi. Asi se mi víc líbí ta první možnost, ale s grafikou 1080.
Co je špatného na kingston ssd?
Děkuji za odpověď.
Od té doby, co Kingston potichu uvedl novou revizi modelu V300, která byla o polovinu pomalejší než předchozí, která naopak v testech a recenzích vycházela dobře, jejich produktům nevěřím. A zjevně nejsem sám.
Ano přesně tak, můj hlavní důvod je nedůvěra ke značce. Kingston si paměťové čipy nevyrábí sám, takže nemá takové možnosti kontroly jejich kvality a zároveň je zde i určitá možnost, že změní dodavatele a člověk si potom koupí horší SSD, než které bylo chváleno v testech (samozřejmě se to neděje vždy a všude, ale stává se to). Díky tomu preferuji zejména Samsung a Crucial.
> - SSD je zde do M.2 slotu, jelikož deska podporuje pouze 6 sata konektorů!!!
S tim bych byl opatrnej, m.2 obvykle sdili kanaly se SATA a kdyz je osazeny, tak SATA 5 a 6 jsou neaktivni (alespon to tak je na moji MSI Z97 gaming 7)
S tim bych byl opatrnej, m.2 obvykle sdili kanaly se SATA a kdyz je osazeny, tak SATA 5 a 6 jsou neaktivni (alespon to tak je na moji MSI Z97 gaming 7)
[QUOTE=JonnyC;584761]S tim bych byl opatrnej, m.2 obvykle sdili kanaly se SATA a kdyz je osazeny, tak SATA 5 a 6 jsou neaktivni (alespon to tak je na moji MSI Z97 gaming 7)[/QUOTE]
Díky za upozornění a máš naprostou pravdu! - "SATA5~6 ports will be unavailable when installing the M.2 module"
Ale stejně se tazateli více zamlouvala sestava s chipsetem X99, takže to snad nebude problém. Každopádně se pokusím desku nahradit, anebo rovnou nějak předělat sestavu, aby to bylo OK.
Díky za upozornění a máš naprostou pravdu! - "SATA5~6 ports will be unavailable when installing the M.2 module"
Ale stejně se tazateli více zamlouvala sestava s chipsetem X99, takže to snad nebude problém. Každopádně se pokusím desku nahradit, anebo rovnou nějak předělat sestavu, aby to bylo OK.
šlo by tam toto?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
už si realně chci dneska PC objednat.
Děkuji za odpověď.
už si realně chci dneska PC objednat.
Děkuji za odpověď.
A jaké komponenty sis nakonec vybral? Já jen, aby byla představa, jak to tedy bude cca vypadat. Pokud to můžeš hodit do seznamu na CZC bylo by to fajn :)
Ahoj,
czc je down, takže to hodím z alzy(mám tam i PC cca o 2000 levnější)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] 2x
snad je to vše.
czc je down, takže to hodím z alzy(mám tam i PC cca o 2000 levnější)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] 2x
snad je to vše.
Ok, je to takřka to samé, co jsme tu navrhovali. K těm ramkám, jsi si jistý, že to využiješ? Už 32GB je celkem hodně a když tak se dají vždy dokoupit, na základce je 8 slotů. Stále si však stojím za těmi Crucial, ale nevnucuji, vím že Kingstony jsou oblíbené. A pokud chceš skutečně výkonné SSD, tak bych asi raději sáhl po tomto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ram určitě využiju, tím diskem...v čem je lepší, resp rychlejší? Já se v tom nevyznám a kupuji spíš podle rad:o)
Pročtu nějaké recenze, upřímně si nejsem teď moc jistý. Většina lidí totiž něco takového vůbec nekupuje, a tak jsem to ještě příliš nezkoumal.
Tak je mi doporučován ještě [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. protože tamto prej nevyužiji..to je ještě dilema před odesláním.
No jasný, ty výkony jsou trochu někde jinde a běžný uživatel to asi příliš nevyužije, s tím by se dalo souhlasit. Jelikož to ale budeš mít v PC a ne jako externí disk, tak vezmi levnější verzi bez redukce USB -> Sata [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pro náročnější uživatele je zde ještě verze Pro, která má větší životnost a 10 let záruky, ale pro běžného uživatele to asi nemá příliš význam a je to o 3000Kč dražší.
Pro náročnější uživatele je zde ještě verze Pro, která má větší životnost a 10 let záruky, ale pro běžného uživatele to asi nemá příliš význam a je to o 3000Kč dražší.