Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Kabel HDMi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2016
    Příspěvků
    6

    Zdravím,potřeboval bych poradit,jaky pořídit kabel na propojení monitoru s notebookem.Na notebooku mám pouze výstup HDMI,monitor ma DVI,HDMI,display port.Jde mi o to,že monitor je 120Hz,dříve byl propojen DVI - DVI dual link kabelem dodaným k monitoru.Když ho chci ted připojit k notebooku,nedaří se mi to rozjet na 120Hz přes HDMI.Zkousel jsem i na stavající kabel DVI koupit dual link redukci,ale bez úspěchu.Kabel HDMI - HDMI jsem byl koupit v prodejně PC s tvrzením,"že to určitě fungovat bude" . S adaptérem mi prodejce taky neporadil,že neví čím to je.
    Nemá někdo zkušenost,jaký kabel by zaručeně fungoval?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    jaka je verze HDMI v notebooku a jaka je verze kabelu? na 120Hz je potreba verze 1.3 a novejsi (1.4a), 1.2 to nezvladne
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2016
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    jaka je verze HDMI v notebooku a jaka je verze kabelu? na 120Hz je potreba verze 1.3 a novejsi (1.4a), 1.2 to nezvladne
    Kabel je 1.4,taky mi to v prodejně říkal,ale nefachá.V notebooku nevim,je to novej Alienware 15 R2,tak snad by to mělo bejt v poho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Notebook by mel mit v1.4 pokud mas AMD grafiku, nebo 2.0 v pripade nVidie. Dalsi moznost je, ze je stara verze v monitoru
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2016
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Notebook by mel mit v1.4 pokud mas AMD grafiku, nebo 2.0 v pripade nVidie. Dalsi moznost je, ze je stara verze v monitoru
    NVidie v notebooku..Monitor Benq 2420XL..to mi přijde divný,že by podporovalo 120Hz pouze DVI a HDMI ne..navic v diskuzi někdo psal,že mu to jede přes HDMI u tohoto monitoru,ale už nevím kde
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Citace Původně odesláno od anyman Zobrazit příspěvek
    NVidie v notebooku..Monitor Benq 2420XL..to mi přijde divný,že by podporovalo 120Hz pouze DVI a HDMI ne..navic v diskuzi někdo psal,že mu to jede přes HDMI u tohoto monitoru,ale už nevím kde
    V diskuzi kde? Ja nasel teda jenom prispevky k tomu, ze to nejde ...
    The HDMI interface present on the BenQ XL2420T monitor is 2D-capable only and you are of course not able to use 120Hz refresh rate over the HDMI, you need to use the other interfaces for the higher refresh rate.
    Ale ten tvuj notebook ma Thunderbolt, tak z nej vytahni DisplayPort, pres ten to pobezi v pohode na 100%
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2016
    Příspěvků
    6

    Tady to psal,že mu to jede..
    https://www.alza.cz/gaming/24-benq-x...91.htm#recenze
    Jinak je jedno,jakej z nich vemu nebo nejakej doporučíš?
    http://www.ab-com.cz/startech-usb-ty..._d1336846.html

    http://www.kancelarskepotreby.net/hp...ite-x2-1012-g1

    https://www.smarty.cz/PremiumCord-ad...layPort-p19560

    Potom ten DP kabel uz je taky jedno?Je verze 1.1a,1.2..
    Naposledy upraveno uživatelem anyman: 21-09-2016 v 22:42 Důvod: Doplnení
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Asi bych zkusil ten Startech
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2016
    Příspěvků
    6

    To by mělo jit i toto a kabel dual link mám..ted jde o to,jestli to je dual link redukce..
    http://www.ab-com.cz/startech-usb-c-..._d1336850.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    To uz je zase zbytecna komplikace, jestli ma monitor DisplayPort, vyuzil bych ho, v Thunderboltu 3 je nativne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2016
    Příspěvků
    6

    Dobře,zkusím a dám vědět..Jinak zatím díky moc.. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HDMI kabel
    Od elimS v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-11-2014, 12:08
  2. HDMI Kabel s Audio vystupem
    Od Ankaria v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-08-2014, 17:44
  3. Sítě: HDMI kabel
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-03-2013, 18:38
  4. kabel HDMI-televize
    Od jura001 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-01-2010, 18:51