Stěhování PC... jak a na co být opatrný?
Budu stěhovat svoje věci a především desktop PC pomocí stěhováka (auto menší dodávka nebo jen škoda combi ještě neví). Na vzdálenost cca 30 Km, asi přes dálnici. Část úseku je blbá a celkem to "drnká". Jde o celkem Normal PC, midi tower, cca 6 let starž, athlon XP 1055T (šestijádro) s normálním vzduchovým chladičem (žádné velké a těžké monstrum). Pc hodlám stěhovat naležato. Case (s PC) hodlám hodit do krabice ve které přišel (jestli ji ještě mám) a tohle hodlám naležato hodit do takových pevných průhledných pytlů na stavební suť (doufám že se to tam vleze...) a hodlám to maximálně obalit/vystlat mým oblečením). Toto potom naležato hodit do stěhovacího auta... (škoda combi nebo menší dodávka)...?
Stačí to myslíte? V PC mám 3 normal (mechanické ne SSD) disky (a jeden SSD :-) ). Mám trochu strach především o ne)... Nehrozí nějak poškození? Zálohu dat budu dělat před stěhováním ale i tak...
Je to v pohodě myslíte?
(BTW ještě jinak budu stěhovat monitor 22 palcu LCD a laserovou tiskárnu combi se skennerem, ale to je tuším bezproblémů).
Stačí to myslíte? V PC mám 3 normal (mechanické ne SSD) disky (a jeden SSD :-) ). Mám trochu strach především o ne)... Nehrozí nějak poškození? Zálohu dat budu dělat před stěhováním ale i tak...
Je to v pohodě myslíte?
(BTW ještě jinak budu stěhovat monitor 22 palcu LCD a laserovou tiskárnu combi se skennerem, ale to je tuším bezproblémů).
Ještě bych přidal antistatický obal a další bublinkovou fólii. Počítač je také dobré před položením naležato třikrát otočit okolo vertikální a pak horizontální osy, aby se mu srovnaly elektrony. Po vybalení nechat odstát ve správné poloze po dobu 2 hodin, aby se vše opět usadilo.
Když jsem stěhovak PC tak jsem vždy vytáhl disky, ty šli do původních obalu a pak ještě do molitanu, cesty u nás nejsou pěkné. Pak je v podstatě jedno jak se PC, zvlášť v původním obalu převáží. A pokud stěhováci nejsou prasata a nebudou s tím mlátit, bude to ok.
Ou... Aha... já se právě chtěl vytahování disků z PC vyvarovat... Opravdu to bude nutné...?
Já to kupoval jen v antistatických sáčcích, takže to budu muset ty disky asi obalit do oblečení... Ach jo...
Ostatní taky vytahovali disky při stěhování?
Já to kupoval jen v antistatických sáčcích, takže to budu muset ty disky asi obalit do oblečení... Ach jo...
Ostatní taky vytahovali disky při stěhování?
A můžu disk v antistatickém sáčku obalitu vrstvami různého oblečení ( i z umělého vlákna asi)? Nestane se tomu nic (hlavně skrz antistatický náboj)?
Bohatě postačí antistatický sáček, vhodná krabička, vystlat ji novinami a do toho vložit disk. Ono by se těm diskům nejspíš nestalo nic ani kdyby zůstali v PC, dokonce mi jednou spadl starý 120GB western na asfalt z výšky asi jednoho metru, no a přežil(spadl na roh).
Ale co se tohoto týká, jsem až přehnaně opatrný.
Ale co se tohoto týká, jsem až přehnaně opatrný.