Problém se spouštěním PC Win 10
Mám problémy se spuštěním PC resp. probuzením z režimu spánku.
1. Při probuzení ze spánku dojde ve většině případů k restartu (Blue Screen - pokaždé jiná chyba), na druhý až třetí pokus PC najede (někdy nabízí i možnost opravy - bez výsledku). Pak pracuje zcela bez problémů.
2. Při klasickém vypnutí/zapnutí systém nenajede (ani BIOS), bootování se spustí až po restartu (tlačítkem)
V PC mám systémové SSD + 2× HDD. Jestli nemůže být problém v bootování - onehdá mi to nabídlo uložení reportu do souboru SrtTrail.txt. V souboru je odkaz na systémový adresář E:\WINDOWS - windows mám však na disku C:\
Zmíněný *.txt mj. uvádí:
Zjištěná hlavní příčina:
---------------------------
Kontrola chyb c000021a. Parametry = 0xffff8288fa981c20, 0xffffffffc0000428, 0x0, 0x20c2b4e0000. Soubor, který je kritický pro spouštění, je poškozen.
Opravná akce: Oprava souboru
Výsledek: Chyba. Kód chyby = 0x2
Doba trvání = 2797 ms
Nicméně nic opraveného není, k restartům po probuzení dochází stále. Přikládám tři texťáky ze složky SRT.
[ATTACH]31718[/ATTACH][ATTACH]31719[/ATTACH][ATTACH]31720[/ATTACH]
1. Při probuzení ze spánku dojde ve většině případů k restartu (Blue Screen - pokaždé jiná chyba), na druhý až třetí pokus PC najede (někdy nabízí i možnost opravy - bez výsledku). Pak pracuje zcela bez problémů.
2. Při klasickém vypnutí/zapnutí systém nenajede (ani BIOS), bootování se spustí až po restartu (tlačítkem)
V PC mám systémové SSD + 2× HDD. Jestli nemůže být problém v bootování - onehdá mi to nabídlo uložení reportu do souboru SrtTrail.txt. V souboru je odkaz na systémový adresář E:\WINDOWS - windows mám však na disku C:\
Zmíněný *.txt mj. uvádí:
Zjištěná hlavní příčina:
---------------------------
Kontrola chyb c000021a. Parametry = 0xffff8288fa981c20, 0xffffffffc0000428, 0x0, 0x20c2b4e0000. Soubor, který je kritický pro spouštění, je poškozen.
Opravná akce: Oprava souboru
Výsledek: Chyba. Kód chyby = 0x2
Doba trvání = 2797 ms
Nicméně nic opraveného není, k restartům po probuzení dochází stále. Přikládám tři texťáky ze složky SRT.
[ATTACH]31718[/ATTACH][ATTACH]31719[/ATTACH][ATTACH]31720[/ATTACH]
Zkusil bych nejdříve otestovat RAM.
Použít další obecná řešení na modrou smrt.
Až budou vyčerpány možnosti, tak šáhnout na bootloader.
Poslední možnost reinstal.
Použít další obecná řešení na modrou smrt.
Až budou vyčerpány možnosti, tak šáhnout na bootloader.
Poslední možnost reinstal.
Dobrý den,
zkuste využít tohoto portálu: https://ajtakporuce.cz/
Měl jsem stejný problém a jeden ajťák se o to postaral a mě to stálo pár set korun.
zkuste využít tohoto portálu: https://ajtakporuce.cz/
Měl jsem stejný problém a jeden ajťák se o to postaral a mě to stálo pár set korun.