Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Vadná paměť, uplatnění RMA

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Ahoj,
    tak se mi stala nemilá věc, když jsem vstal tak na monitoru byla tma ale PC jelo, po resetu systém naběhl, ale prohlížeč se neustále restartoval, pak přišlo pár klasických BSOD a nakonec os nenaběhl kvůli vadným systémovým souborům. Dokonce nefungovala ani instalace OS, také kvůli vadným sys. souborům.

    Nakonec jsem vylučovací metodou vyřadil vadný modul.

    Jedná se o paměti Kingston HyperX, viz odkaz níže. Také jsem psal na podporu zda mohu u těchto pamětí ještě uplatnit RMA, ovšem všiml jsem si že chtějí účtenku. Tu sice mám, ale vyšla nejspíš z termotiskárny protože většina je nečitelná. Zkusím s tímto problémem zajít do obchodu kde jsem paměti koupil, nejspíš s tím něco udělají, ale co když ne, dá se to ještě nějak řešit? Už jsem se ptal po známých kteří mají tyto paměti na účtenku, no a nemá nikdo, takže pokud budou mít problém tak to taky nějak budu muset vyřešit.

    http://www.kingston.com/datasheets/K...D3X2K2_8GX.pdf
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Záleží, jak moc čitelné je číslo dokladu. Podle čísla dokladu by každá prodejna měla být schopná vyjet jakoukoli účtenku znovu.
    Jinak tohle je důvod, proč jsem raději za možnost dodacího listu/faktury v podobě A4 papíru...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Nečitelné, jediné co je čitelné je adresa obchodu(ke všemu ne celá), hold jsem spěchal a tak mi stačila účtenka. Ale našel jsem CORSAIR XMS3 2x8 GB za 1500, tak alespoň něco.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Tak dorazila odpověď z Kingstonu, paměť vymění a je tam i pěkná věta toho co požadují, "A proof of purchase or else a clear picture of the product". Pokud jsem to přeložil správně, tak jim stačí fotka pamětí.

    Dostal bych tyto paměti.
    http://www.kingston.com/dataSheets/HX318C9SRK2_8.pdf
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Samozřejmě potřebujou vidět, že paměti jsou neporušený a ideálně i štítek, na kterým je sériový číslo. Pokud to tak je, tak hurá a poslat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    No, napíšu jim co je s účtenkou, štítek není problém, mám i "zoom" makro objektiv který umí 1:1 až 2:1, ale to je samozřejmě zbytečné, písmo na štítku je větší než na popisu u složení potravin

    Je jasné že to chtějí vidět, spíš mě překvapilo že účtenka není třeba, přeci jen tuto podmínku ví málo lidí a ani já to netušil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Tak třeba co vím z našeho servisu, tak pokud máš Lenovo Think a máš dle údajů systému Lenovo na zařízení záruku, tak můžeme provést servis většinou i bez POP. Problém bývá pouze se zařízeními nakoupenými na IČO, kde je záruka pouze roční.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Při hraní zčernala obrazovka – vadná paměť
    Od lukino805 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-12-2009, 17:41
  2. Uznana (neuznana) RMA v Alzasofte
    Od wanrouter v sekci Volná témata
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 07-05-2009, 13:06
  3. Vadná mechanika?
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-07-2008, 20:07
  4. DDR1: Může za to Vadná pamět?
    Od omnitek v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-12-2007, 13:39