Barevné obrysy postav i okolí ve videích
Ahojte.Pár dnů zpět jsem si všiml,že se začaly ve videích u rychlejších scén zobrazovat na obrysech postav i okolí barvené jakoby záblesky(fakt nevím jak líp to to popsat ).Většinou je to zeleno-žluto-červené.Nejdřív jsem myslel,že je to jen u videí na netu,ale ani po aktualizaci flash playeru to nezmizelo,tak jsem zkusil pustit video z HDD a dělá to taky.U xvid videí je to markantnější i v pomalejších scénách,u mkv a H.264 avíček je to jen v opravdu rychlých scénách a je tam výhradně červená barva na obrysu pohybující se postavy.Trochu bych to přirovnal k přepalům u fotek.Grafiku mám AMD Sapphire Nitro RX 460 4GB ,monitor ACER R 231.Spojeno je to DVI kabelem.Používám VLC a v něm je to dost vidět.Při použití BS playeru to téměř úplně zmizí.Zajímalo by mě čím to může být.A nechci slyšet že odchází grafika :D Ovladače grafiky jsou aktuální,zkoušel jsem i návrat ke starší verzi,ale nepomohlo ani to.
Když spojím PC s TV kabelem HDMi,tak problém není.Když připojím přes HDMI monitor,tak je to stejné jako u DVI.Tak,že by odcházel monitor?
Když spojím PC s TV kabelem HDMi,tak problém není.Když připojím přes HDMI monitor,tak je to stejné jako u DVI.Tak,že by odcházel monitor?
VLC je sice funkcemi nejnadupanejsi prehravac, ale znalci a filmovy fans ho zasadne nepouzivaji s tim, ze ma absolutne mizerne podani obrazu - nejhorsi ze vsech snad.
Kazdopadne to pri zminenych kombinacich asi nic nevysvetluje. Zkusit jiny monitor je asi pro zacatek ten nejlepsi napad ...
Kazdopadne to pri zminenych kombinacich asi nic nevysvetluje. Zkusit jiny monitor je asi pro zacatek ten nejlepsi napad ...
Tak problém se nějak vyřešil sám.Nevím opravdu jak,ale momentálně je to prostě OK.Už jsem byl domluvený na zkoušku jiného monitoru i jsem si půjčil jinou,starší grafiku,ale nic z toho nebylo naštěstí zatím potřeba.Když jsem přišel po noční domů,tak jsem vypnul monitor z elektriky,před chvílí ho zapnul,pustil PC a videa jak z netu,tak z HDD zatím jedou bez nežádoucích efektů.Že by pomohlo vypojení monitoru ze sítě se mě sice moc nezdá,ale nic jiného jsem s compem neprováděl.
Může být - v monitoru můžou pomalu odcházet nějaké kondíky či polovodiče - tam by potom úplné vypojení ze sítě krátkodobě řešit mohlo. Uvidíš za nějaký čas. Také to může být v kabelu či v kontaktech konektorů - při manipulaci se mohl stát nějaký pohyb s kabeláží či jsi kabel vypojil zapojil. Dej pak vědět ...