Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 24 z 24

Téma: Můžete mi prosím zkontrolovat sestavu?

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Sep 2017
    Příspěvků
    14

    Rozhodl jsem se pro pravděpodobně poslední změnu. Radši tam dát Intel Core i5-7600. Údajně se Ryzen nekamarádí s např. Photoshopem (stabilita apod.). Což je pro úpravu fotografií pro mě důležité.

    Akorát nevím, čím to doplnit. Možná ASUS PRIME Z270-P ? Co byste prosím doporučili?
    Naposledy upraveno uživatelem Gawa: 26-09-2017 v 03:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Souhlasím, S340 má špatný airflow. Radši bych vzal Define C, nebo Define S (větší, výborná podpora vodního chlazení) nebo Define R4.

    ---------- Doplněno v 10:59 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:59 ----------

    Ohledně problému se stabilitou ve Photoshopu jsem neslyšel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Sep 2017
    Příspěvků
    14

    Díky dome!

    https://fstoppers.com/originals/ulti...omputer-175962 - nevyladěnost. Ty reporty o crashování jsem viděl např. na redditu, ale nemuselo to být nutně vždy Ryzenem.

    Ještě horší je to, že vývojář toho softwaru (PTGui) nevydává skoro žádný aktualizace ... Četl jsem, že spousta sw musí vydávat aktualizace a pak to frčí dobře. Musím vzít slabší Intel, abych měl jistotu. A na Coffee Lake se mi čekat taky nechce.

    Zítra to snad už konečně dotáhnu a začnu se stavěním. Akorát si nejsem úplně jistý tou deskou. Byla by prosím poslední rada?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    560

    Heleď, od posledního návrhu zřejmě proběhlo ještě několik změn, tak by bylo fajn, kdybys dal odkaz na finální sestavu, zítra večer bych to snad mohl zkouknout. Desku k nonK Intelu bych volil v případě stavby v e-shopu klidně B150, jinak je možná i B250. mATX je velice slušná Asus B150M Pro Gaming (ano, před vydáním chipsetu B250 stála 2300Kč, rozdíl po aktualizaci biosu není žádný). Z ATX bych volil nejspíše MSI B250 PC MATE. Ohledně chlazení - BOX od Intelu je horší a hlučnější než od AMD, tak bych doporučil osadit ještě Freezer 7.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Sep 2017
    Příspěvků
    14

    Psal jsem vývojáři toho softwaru hlavně kvůli tomu, jak jsou na tom s Ryzenama:

    "With a good GPU (such as the GTX 1050), PTGui will use the GPU for stitching, this is much faster than any CPU. So it doesn't matter much which CPU you get.
    You might consider getting 32 GB of RAM, this will allow larger panoramas to be stitched in RAM."
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Takže jaká je aktuální sestava? Ryzen nebo Intel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Sep 2017
    Příspěvků
    14

    Intel Core i5-7400
    ? ASUS PRIME Z270-P
    EVGA GeForce GTX 1050 Ti GAMING, 4GB GDDR5
    Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000
    Corsair RMx Series RM550x 550W
    Samsung SSD 960 EVO (M.2) - 250GB
    WD Blue EX - 1TB
    AXAGON CRI-S3
    TP-LINK TL-WN781ND
    Fractal DEFINE R4 Black Pearl


    https://www.czc.cz/204097,204419,202...94,218680/kody

    Akorát jsem koukal, že B150 ani B250 nepodporují tak rychlé paměti. Jen Z270(/Z170) podporují 3000Mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Výhodu rychlých RAM využiješ jen u Ryzenu. U Intelu by jsi musel mít Z170/Z270.
    Flashku bych změnil na Samsung 32GB Duo - dá se sehnat za nějakých 380Kč, má dvojnásobnou kapacitu, dost slušné rychlosti, má USB 3.0 i MicroUSB, takže jde zapojit i do telefonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Sep 2017
    Příspěvků
    14

    Jsem přemýšlel vzít tu levnou od ASUSu. Akorát je prý třeba nejdřív updatovat BIOS pro Kaby Lake ...

    Tahle by měla mít lepší zvukovku, jinak je asi stejná (krom toho, že to je mATX) MSI - B250M MORTAR. Corsair vyměnít za Crucial Ballistix Sport LT White 16GB (2x8GB) DDR4 2400. Případně pak dokoupím na 32GB.

    Co takto tedy?

    Intel Core i5-7400
    MSI B250M MORTAR - Intel B250
    EVGA GeForce GTX 1050 Ti GAMING, 4GB GDDR5
    Crucial Ballistix Sport LT White 16GB (2x8GB) DDR4 2400
    Corsair RMx Series RM550x 550W
    Samsung SSD 960 EVO (M.2) - 250GB
    WD Blue EX - 1TB
    AXAGON CRI-S3
    TP-LINK TL-WN781ND
    Fractal DEFINE R4 Black Pearl


    https://www.czc.cz/204097,202825,185...73,188177/kody

    Bude to prosím fungovat?
    Naposledy upraveno uživatelem Gawa: 27-09-2017 v 22:25
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Mohli by jste mi prosim kouknout na sestavu?
    Od HonzaJelínek v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-01-2017, 17:30
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 15:02
  3. Mužete mi ji schválit???
    Od Celofan v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 11-05-2010, 21:22
  4. Posoudí mi prosím někdo tuto sestavu?
    Od fanynek v sekci PC - archiv
    Reakcí: 84
    Poslední příspěvek: 23-03-2007, 16:52
  5. Zhodnoťte mi prosim sestavu
    Od D@vid v sekci PC - archiv
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 23-01-2007, 16:58