Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Umíštění desky do casu ???

sepultura (36)|18.9.2007 16:29
Ahoj koupil jsem si MB GIGABYTE MA69G-S3H a Foxconn CASE TLA+490. Nevim jak to dneska je, ale když jsem naposled instaloval desku do casu byly mezi deskou a casem takový umělohmotný černý čučky ( izolátory ). Ale u desky ani u casu jsem nic takovýho nenašel a v manuálu je napsaný, že to tam mám narvat na hulváta jen tak položit a přidělat šroubama ! Hm tak něž to poseru tak bych se chtěl optat jesli je to možný že se tam nic nedává nebo si mám zejtra zajít něco koupit, za odpověd předem díky
Zeli (397)|18.9.2007 16:39
Ty umelohmotny spunty tam byt nemusi, ale musi tam byt distancni sloupky, ke kterym se ta deska prisroubuje.
sepultura (36)|18.9.2007 16:43
díky, a ty distanční sloupky jsou to v casu do čeho pak budu šroubovat šrouby ??? ( nic jinýho tam není ) BTW ještě teda na desce ze spoda jsou umělohmotný čuplíčky trochu delší než koncovky u spojů
Zeli (397)|18.9.2007 17:17
[QUOTE=sepultura;49902]díky, a ty distanční sloupky jsou to v casu do čeho pak budu šroubovat šrouby ??? [/QUOTE]
Presne tak. Mely by mit asi 6mm.

[QUOTE=sepultura;49902]BTW ještě teda na desce ze spoda jsou umělohmotný čuplíčky trochu delší než koncovky u spojů[/QUOTE]
To nevim, to tam bude asi pro sichr, aby sis neskratoval desku o case, treba pri pridelavani neceho za chodu PC.
sepultura (36)|18.9.2007 17:29
díky dal sjem to tam :) napíšu ještě jesli to nebouchne :)
mech13 (5526)|18.9.2007 20:49
bud budou v case na plechu na kterem ma byt deska prisrubovana vystupky v mistech, kam pasuji srobky vystouple vylisky, ve kterych je zavit a deska se prisroubuje primo k tomu, nebo budou u case pribalene nazlatle sroubky, ktere maji zavit a dlouhou hlavicku a v ni dirku se zavitem... proste takovy nadstavce. ty plastovy distancni sloupky jsou pravdepodobne jeste z dob AT skrini a desek, tehda se jeste nesroubovalo.
pcmaker (354)|18.9.2007 21:30
To nedopadne dobre.
pavel_p (993)|18.9.2007 23:44
Hlavně ty distanční sloupky pořádně utáhni a šroubky kterými připevňuješ desku jen zlehka. Ono se pak může stát, že ven budeš potom šroubovat distanční sloupek a ohýbat při tom desku.
mech13 (5526)|19.9.2007 00:15
ty dist. sloupky vypadaji nejak takto:
dist.JPG
sepultura (36)|19.9.2007 16:04
díky, ty distanční slopky tam byly předdělaný ale na tu moji desku uplně nesedli, tam kde to mělo být tak tam byli předvrtaný díry, tak sjem některý ty sloupky vyšrouboval a nandal tam kde je bylo třeba, už to faká a nebouchlo to :). Díky za odpovědi
sepultura (36)|19.9.2007 16:09
akorát teda ted když jsme doinstaloval OS tak koukám že zvuk pro front panel nefaka ( s orig XP ovladačema fakal, ale jakmile jsme nainstaloval ovladače ke zvukovce ( reltek na desce ) tak to přestalo chodit ( připojil sjem to na desku podle nějakýho AC/97 - v tom bude asi ten preblem ... ale to je celkem fuk ) spíš bych se chtěl heště optat jesli mužu reklamovat LCDečko za to že ma napravo v rohu tak 5 pixelu v háji ( je tam modrá tečička ( na černým podkladu to je vidět ) ???
Zeli (397)|19.9.2007 17:26
[QUOTE=sepultura;50089]...spíš bych se chtěl heště optat jesli mužu reklamovat LCDečko za to že ma napravo v rohu tak 5 pixelu v háji ( je tam modrá tečička ( na černým podkladu to je vidět ) ???[/QUOTE]

Jestli byl monitor u prodejce oznaceny znackou ZBD, tak urcite ano, jestli nebyl, tak to zalezi na prodejci jestli to uzna.
mech13 (5526)|19.9.2007 18:06
ten zvuk: s tema ovladacama se nainstaloval i nejaky ovladacei panel, je potreba vypnout automatickou detekci pripojeni na front panelu, nevim ted presne jak to tam je, mam na NB zvuk reseny jinak a nikde pobliz jine PC na ktere bych se podival jak to tam je... ale na foru to urcite nekde uz je probirany
sepultura (36)|20.9.2007 12:25
Při nákupu LCD panelů k PC v našem internetovém obchodě máte 100% záruku nákupu kvalitního výrobku.

tohle jsem našel na stránkách kde sjme to kupoval"Záruka se týká všech LCD panelů, u kterých je na stránce produktu oznámení o 100% záruce. Technologie výroby LCD panelů může přinést při výrobě vadné body na LCD panelu. Při běžné práci si jich často ani nevšimnete a výrobci určité nízké procento vadných bodů nepovažují podle normy ISO na LCD za výrobní vadu a nelze ji tedy reklamovat na základě standardní záruky. Náš obchod Vám nabízí 100% garanci nákupu LCD panelu bez rizika. LCD panel si můžete v klidu doma nebo kanceláři vyzkoušet a pokud má byť jeden vadný bod, LCD panel vyměníme nebo vám vrátíme peníze."
- btw počítá se to jako reklamace ? ( že by na vyměnění měli 2 měsíce - já to LCD fakt potřebuju :)
Jinak ten zvuk jsem hledal v těch ovladačích kde to přepnout, ale nic jsem nehledal, dal jsme tomu jenom chvilku nějak moc mě to netrápí :...
sepultura (36)|20.9.2007 12:28
safra jsem ten text napsal doprostřed tej citace, ble, a ještě ta věta nakonci (nehledal=nenašel)je to maglajz. SRY !!! Nějak si to přeložte :). Jinak to LCD má samozdřejmě tu 100% záruku kvality.
husky14 (4214)|20.9.2007 12:31
Monitor urcite vyreklamuj, podle toho, co si sem postnul, by ji mel e-shop uznat....
Btw. reklamacni lhuta je snad 1 mesic, mam pocit ze je to ze zakona, ale mozna se pletu :notsure
sepultura (36)|20.9.2007 12:34
Nic nemusíte odpovídat, už jsem to všechno našel, bylo to popsaný ještě trochu jinde. (tereticky do 5 pracovních dnů by to měli obratem poslat z5)
Jinak díky za všechny odpovědi
zdárec