Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Wifi router 5 in1 ?????????

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    10

    Zdravim tady vsechny,
    Chtel bych se tady poradit ohledne tohoto routeru https://www.czc.cz/edimax-br-6208ac-v2/204278/produkt.
    Chtel bych vedet zdali je tento router dobry na dosah a pokryti a nebo zdali koupit nejaky jiny.Samozrejme tu funkci 5 in1 v tom routeru chci mit.
    Tento router ma vsech 5 funkci( Extender,access point,wisp,router,wifi bridge) a kdyby byl nejaky lepsi router ktery je temer stejny ale lepsi tak bych koupil urcite ten lepsi.Poradite nekdo????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Muzes mi prosim vysvetlit ne co tu funkci 5in1 potrebujes? Kdyz ho chces vyuzivat jako router, tak stejne vyuzijes jenom 1 ...

    Je to marketingove pekne udelane, ale jde jenom o to, ze umi prepinat ruzne rezimy bridge, router, wds, extender. A to umi 95% vsech routeru na trhu. Zrovna Edimax bych nebral ani kdyby mi ho nekdo nabizel zadarmo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    To je dobrá sranda. Zařízení, které se chlubí "až" 433 + 300 Mb/s po bezdrátu a má jen 100 Mbit porty. Za ty prachy je to ale OK. Jinak ty funkce bude mít cokoliv s LEDE. Ale je třeba se vyznat v nastavení, jedním klikem to nerozjedeš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    97

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    To je dobrá sranda. Zařízení, které se chlubí "až" 433 + 300 Mb/s po bezdrátu a má jen 100 Mbit porty. Za ty prachy je to ale OK. Jinak ty funkce bude mít cokoliv s LEDE. Ale je třeba se vyznat v nastavení, jedním klikem to nerozjedeš.
    A muzete mi tady poradit ktery router muzu teda koupit abych prijmal signal z jednoho routeru na druhy a z toho druheho vysilal signal a mohl se na nej pripojit popripade propojit kabelem???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Pro 2.4 GHz používám: 1043ND. Teď je ve 4 verzi, mám 24/7 funkční ještě verzi 1.8 (jede už více jak 8 let). Odkazovanou v4 mám nasazenou ve dvou případech a zatím OK, obě s LEDE.
    Tvé poslední větě však nerozumím. Jak to tedy chceš propojit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    97

    Pomoci routeru ktery chci koupit bych chtel rozsirit Wifi signal po dome a routerem ktery bude rozsirovat signal chci pripojit zaroven pres Lan port dalsi zarizeni zarizeni
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Aha, takže něco takového. S LEDE to zvládne jakékoliv zařízení, na které to nahodíš. Pokud tomu však nerozumíš, mělo by stačit koupit cokoliv, co umí funkci "repeater". Jak jsem psal, ten Edimax je za ty prachy OK (to, že tam dokázali nacpat za tu cenu 2.4 i 5 GHz je podezřelé ). Naštěstí máme 2 roky záruku
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    97

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Aha, takže něco takového. S LEDE to zvládne jakékoliv zařízení, na které to nahodíš. Pokud tomu však nerozumíš, mělo by stačit koupit cokoliv, co umí funkci "repeater". Jak jsem psal, ten Edimax je za ty prachy OK (to, že tam dokázali nacpat za tu cenu 2.4 i 5 GHz je podezřelé ). Naštěstí máme 2 roky záruku
    A dokazal bys mi poradit ktery router krome tohoto je na instalaci jednouchy a kvalitni????
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Osobně zařízení vybírám podle jeho HW a podpory LEDE. S firmware výrobců tak nemám prakticky žádné zkušenosti, co se týče jednoduchosti nastavení, protože všechno hned přeflashovávám na LEDE .
    Zařízení, kterým bych se po osobních zkušenostech vyhýbal jsou: Tenda, Zyxel. Edimax jsem v ruce ještě neměl.
    Poradit ti tak můžu akorát vzít ten Edimax a pokud to nepojede dle tvých představ, pak ho vrátit/vyměnit za jiný. Obchody už tohle obvykle umožňují, pokud to zase pěkně zabalíš tak, jak to bylo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-12-2013, 19:11
  2. DSL router + wifi router - nefunguje
    Od SlezY83 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-04-2011, 14:48
  3. ADSL WIFI router a WIFI karta
    Od daemon64 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-12-2008, 00:57
  4. WiFi router Canyon CN-WF514, nejde wifi
    Od rik_upce v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 13:18
  5. HELP - ADSL router a Wifi router
    Od mad_fido v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 16:16