Asus A7V880 a boot z SATA problém
Dobrý den
pořídil jsem nový Seagate 160GB SATA, chci ho použít jako systémový, v biosu naněj vidím normálně, ale při spištní nové instalace XP se mě při volbě kam systém nainstalovat nezobrazí narozdíl od PATA disků. Nevíte kde je problém?
Díky
pořídil jsem nový Seagate 160GB SATA, chci ho použít jako systémový, v biosu naněj vidím normálně, ale při spištní nové instalace XP se mě při volbě kam systém nainstalovat nezobrazí narozdíl od PATA disků. Nevíte kde je problém?
Díky
Vime: Musite si na disketu nahrat sata drivery a pri uvodni hlasce instalace XP zmacknout f6 ve chvili kdy k tomu system vyzve... potom pokracovat dle pokynu systemu a drivery nainstalovat .. pak by melo byt vse ok .
Ten disk nevidí imho z toho důvodu, že ještě není vůbec naformátovaný.
V příloze máš utilitu, která se nahraje na 2 diskety a po bootu z nich disk jednoduše naformátuješ a rozdělíš si ho na potřebné oddíly (má grafické prostředí). Potom by už se ti měl asi normálně objevit... :)
Ikdyž...tím to asi nebude, ale zkusit to můžeš ;)
V příloze máš utilitu, která se nahraje na 2 diskety a po bootu z nich disk jednoduše naformátuješ a rozdělíš si ho na potřebné oddíly (má grafické prostředí). Potom by už se ti měl asi normálně objevit... :)
Ikdyž...tím to asi nebude, ale zkusit to můžeš ;)
no myslim ze formatem to urcite neni :) Installace xp vidi i nenaformatovane disky dokonce i disky bez oddilu ;) Je to driverama!!
Doporučuji si sehnat ovladače SATA od výrobce a nainstalovat utilitu nLite. Pak pomocí nLite přidat ovladač SATA na instalační CD a takto upravené CD si vypálit jako bootovací. Následně takto upravené CD můžete používat jako bootovací a instalační trvale a intalace beží bez obtíží.
Jen bych chtěl upozornit tazatele, ačkoliv to tak může vypadat, že práce s nLite není opravdu nic náročného. Stačí mít CD Windows XP, ovladače, které do něj chcete přidat, nějaký počítač s vypalovací mechanikou a program sám (v češtině) uživatele poměrně snadno vede. Přidání ovladačů a následné vytvoření obrazu je otázkou chvíle, tento obraz pak např. pomocí NERO nebo CloneCD vypálíte a můžete používat trvale.