Ahoj.
Přes monitory jsem naprostý analfabet, mám 6 let starý 22 Samsung. Chci pořídit 27, hlavní využití bude hraní her a sledování filmů.
Co jsem se koukal, zaujaly mne dva:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] prohnutý Samsung
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] acer
Hlavní rozdíl vidím pouze v prohnutí, jsem fanda samsungů. Ale upřímně netuším, co to v praxi znamená.
Chtěl bych se tedy zeptat zkušenějších, co by mi doporučili, popřípadě jestli je vhodný/výhodný nějaký jiný.
Přes monitory jsem naprostý analfabet, mám 6 let starý 22 Samsung. Chci pořídit 27, hlavní využití bude hraní her a sledování filmů.
Co jsem se koukal, zaujaly mne dva:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] prohnutý Samsung
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] acer
Hlavní rozdíl vidím pouze v prohnutí, jsem fanda samsungů. Ale upřímně netuším, co to v praxi znamená.
Chtěl bych se tedy zeptat zkušenějších, co by mi doporučili, popřípadě jestli je vhodný/výhodný nějaký jiný.
Já jsem pro [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] má takřka quantum dots podsvícení, díky čemuž má skvělé barvy a dá se i přetaktovat až na 81Hz. S hrubším rastrem doufám počítáš.
Takže ten Philips lepší barvy.. ? S lepším rastrem počítám asi tak, že nevím o co jde. :-D Jak jsem psal, vůbec se nevyznám, kupuju monitor po 6ti letech.
Monitor má určitý počet pixelů a jejich hustota (PPI) říká, jak jsou od sebe daleko. Čím jsou dále, tím je mřížka viditelnější a monitor musí být dále od očí, aby nebyla příliš viditelná. Mnozí jsou toho názoru, že pro 1080p je maximum 24", jiným nevadí i 27". Nejlepší je, to někde omrknout a uvidíš, zda bude rastr vyhovovat. Prostě a jednoduše nebude mřížka tak jemná, jako v 24" variantě.