Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Další (asi) neřešitelný problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    18

    Dobrý den,
    Od té doby co mám novou sestavu AMD X2 4000+ GForce 6600GT-AGP MSI K9MM-V a 1gb 800 a-data ram tak mám problémy se stabilitou systému pří zatížení. Když hraji hry tak zhruba po 1,5 hod se mi počítač restartuje a NĚKDY stihne ještě zobrazit modrou obrazovku s DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EOUAL. To se stává jen málo často a to podle mě dělá něco jiného. Také mám podezření na Zdroj a Chlazení.
    Zdroj protože si myslím že No-name zdroj o výkonu 300W je málo a taky mi včera nějak blblo napájení grafiky.
    A Chlazení protože když si v Prime 95 dám test CPU tak už po 10 min testu teplota šplhá nad 70°C.
    A taky by to mohlo být pamětmy, běží na frekvenci 350 přitom jsou to 800, a už jednou jsem je byl reklamovat protože jedna byla vypálená.Jinak mám 80GB disk a HERCULES FireWire
    Děkuju za pomoc Frag
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015


    To není neřešitelný problém

    Jednoznačně vyměň zdroj.
    Ideál by byl 350W Fortron

    http://support.microsoft.com/kb/293077/cs
    Příčina

    Tento problém může nastat v případě, že je povoleno ověřování ovladačů a ovladač použil nesprávnou adresu. Ovladač způsobující chybu může být uveden v chybové zprávě.

    Přeinstaluj si winy (po výměně za značkový zdroj) a nainstaluj ůplně všechny drivery aktuální
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Upřímnou soustrast s takovou sestavou .

    1, Jiný zdroj. Nějaký levný Fortron to utáhne s prstem v nose.
    2, Paměti projeď Memtestem, pokud budou chyby tak řekni.
    3, Chladič zkontroluj zda se točí . Zda sedí. A nanes novou pastu. Také koukni jestli je zespoda rovný (přilož na něj např. pravítko), aby nebyl "vypouklý).
    4, Do sestavy přidej ventilátory. Minimálně dozadu do skříně.

    Todle není neřešitelný problém .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    18

    tak díky mrknu se na to a když už jsme u winů mám si tam dát xp prof. 32 nebo xp 64 bit edition nebo visty ultimaty 64 nebo visty ultimaty 32?

    a v alzasoftu jsem videl 500W za stejnou cenu jak 350 w mam to brat? je znackovej (http://www.alza.cz/zdroj-xilence-power-500w-d74312.htm)

    Spojeno by P@pi
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 22-09-2007 v 16:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    1, Značkový je kde co . Jinak Alza je většinou dost drahej, např. CZC má stále solidní ceny a výbornej servis. Napiš co to je.
    2, OS záleží na tobě. Jestliže Vista, bral bych 64bit. Jestliže XP tak jedině 32bit. Osobně mám radši XP, ale třeba ti Visty sednou, mě teda nesedly.

    EDIT: nauč se pracovat s tlačítkem EDIT . Nepiš dva příspěvky za sebou behěm pár minut....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ten xilence ne.

    Kup 300/350/400W Fortron

    Nainstaluj XP SP2 32-bit
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    To samozřejmě nemusí být zdrojem. Pokud se extrémně nezahřívá při provozu, pravděpodobnost, že je to zdroj, je minimální. Spíše si ověř Memtes86 (http://www.memtest86.com/) paměti, zkontroluj chlazení, zkus hrát s otevřenou bednou a větrákem ofukujícím PC.. Samozřejmě nikdy neškodí reinstalace Windows a nejnovější ovladače na veškeré komponenty, aktualizace BIOSu desky i grafické karty.

    Nicméně kupovat hned zdroj je nesmysl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od radekhulan Zobrazit příspěvek
    Nicméně kupovat hned zdroj je nesmysl.
    Pokud je to noname tak není.

    Pokoušet se sestavu mermomoci rozjet s nějakou shitkou zdrojem je dost nebezpečné pro ostatní komponenty...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Tak se snad předpokládá minimálni IQ uživatele. Samozřejmě nejdřív vyzkoušet paměti a všechno možné a až pak koupit zdroj...

    EDIT:
    Citace Původně odesláno od tgfh
    Pokud je to noname tak není.
    Ale je to blbost. Opět zase skončíme u flame s vaší posedlostí kupovat naddimenzované značkové zdroje. Samozřejmě, že to není zrovna bezpečné, ale v republice běží minimálně desetitisíce PC na totálně "shitských" zdrojích a kolik z nich shoří? Může se stát, že prostě odejde a veme všechno sebou, ale s tím už musí počítat, když kupuje noname zdroj na pár stovek.
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 22-09-2007 v 16:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    18

    mno tak ja zitra skusim otevrenou bednu + 80cm vetrak a napisu jo jinak ale by nebylo na skodu si koupit 2 vetraky do skrine za 70 kc ne? i kdyby to nebylo tim chlazenim a taky skusim memtest
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Libor A.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    53

    Nevím, co je na Fortronu 300 či 350 W naddimenzováno? Souhlasím s tgfh snažit se rozjet počítač s noname poddimenzovaným zdroj je spíš sázka do loterie zda při kolapsu zdroje přežijí další součástky či nikoliv. Jinak doporučuji použít nějaký online PSU kalkulátor pro výpočet potřebného zdroje (např. http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine)

    U tohoto případu se s velkou pravděpodobností na nestabilitě podílí zdroj podle uvedený - 300W noname zdroj často nedá stabilně ani 250W - což je odhadem spotřeba uvedené sestavy. Cenový rozdíl mezi Fortronem 350 a nějakým noname 400W-500W zdrojem v rozsahu několika stokorun je prakticky zanedbatelný a ten Fortron odvede mnohem lepší práci (stabilita, spotřeba, atd.), takže se také připojuji k radě koupit zdroj - ovšem provést také test všech součástek jak tu bylo uvedeno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Estez
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    176

    Vymen zdroj! na "jdi.zive.cz/psu" si zadej komplet svoji sesstavu a pak uvidis, jaky zdroj bys mel mit. btw nahodou ted prodavam zdroj FORTRON 400W, takze v pripade zajmu me kontaktuj (vice info v sekci bazar)
    Naposledy upraveno uživatelem Estez: 23-09-2007 v 10:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    18
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    chladic do case bych bral tento: http://www.alza.cz/chladic-arctic-fa...aci-d41897.htm mam s nim dobry zkusenosti, reguluje otacky podle teploty

    pastu bravam tuto a je fakt dobra: http://www.alza.cz/teplovodiva-pasta...x-1-d65112.htm
    treba zde: http://www.computershop.cz/eshop/def...odiva-pasta-2g ji maji podstatne levnej, hodne dobra je taky MX-2 je sice trochu drazsi, ale mela by se lip roztirat (a zatim se hur shani)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    18

    dik memtest86+ dopadl bez chyb a ted konecne du otevrit skrin
    EDIT:a v tom testu na zdroj potrebuju okolo 250W takze by mi stacil ten FORTRON 300W?
    Naposledy upraveno uživatelem GarFrag: 23-09-2007 v 12:13 Důvod: ja hlava derava
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Další problém s WordPressem - rubriky
    Od souteh v sekci Programování
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 13-07-2012, 16:47
  2. Neřešitelný problém, už fakt nevím
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 16-08-2011, 21:36
  3. Problém s PC - chvění obrazu a další
    Od zax.cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 14:36
  4. Lancool K56 / K58 a další
    Od hihotek v sekci Skříně
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-07-2010, 00:31
  5. PC nastartuje -> ztratí obraz a běh -> neřešitelný problém :(
    Od georginho v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-05-2010, 18:22