Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Grafická karta + zdroj

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Dobrý den,
    zaznamenávám, že mi tento počítač výkonově nestačí, rád bych si pořídil lepší grafiku a počítám, že si budu muset dokoupit i silnější zdroj. Mohli byste mi prosím poradit nějakou lepší grafiku v nějaké normální cenové relaci? nějaka 2GB si myslím pro mě úplně stačí. Grafiku co mám mi přijde spíše na filmy. Navíc chci, aby ta grafika pasovala do mašiny co mám teď.

    Můj počítač: https://www.alza.cz/hp-elite-7300-mi...er-d240817.htm ... 240817.htm

    Děkuji za rady.
    Naposledy upraveno uživatelem Miry95: 26-12-2017 v 22:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Máš přesně stejnou konfiguraci jako v odkaze?
    Otázka je kolik do toho chceš dát.

    Procesor by využil i grafiku střední třídy jako Radeon RX470 nebo Geforce GTX 1060, tam bys nový zdroj opravdu potřeboval a nejlevnější rozumná varianta je Seasonic S12 II 520W do 1400 Kč.

    Ale i grafiky nižší třídy jako Geforce 1050 nebo 1050 Ti by přinesly velký výkonový skok a spotřebu mají podle údajů Nvidie dokonce menší - musí si vystačit bez přídavného napájení ze zdroje.
    Otázka je stav zdroje, ale u HP bych čekal rozumnou kvalitu od Delta Electronics apod. a jestli nejsou problémy teď, tak s novou úspornou grafikou nebudou taky

    ...tedy kvůli zdroji.
    Totiž problém u desek velkovýrobců jako HP může být s kompatibilitou nových grafik. Ty jsou primárně určené pro desky s UEFI rozhraním místo klasického BIOSu.
    Nikdy jsem na ten problém nenarazil a doslechl se o něm nedávno zde na fóru :-)
    Údajně zatímco na starších ale klasických deskách pro koncové zákazníky (Asus, Gigabyte) s aktualizovaným BIOSem se chytají i nové grafiky, u OEM výrobců jako HP nebo Acer je plno problémů.

    Takže každopádně se připrav že grafiku budeš muset vrátit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Máš přesně stejnou konfiguraci jako v odkaze?
    Otázka je kolik do toho chceš dát.

    Procesor by využil i grafiku střední třídy jako Radeon RX470 nebo Geforce GTX 1060, tam bys nový zdroj opravdu potřeboval a nejlevnější rozumná varianta je Seasonic S12 II 520W do 1400 Kč.

    Ale i grafiky nižší třídy jako Geforce 1050 nebo 1050 Ti by přinesly velký výkonový skok a spotřebu mají podle údajů Nvidie dokonce menší - musí si vystačit bez přídavného napájení ze zdroje.
    Otázka je stav zdroje, ale u HP bych čekal rozumnou kvalitu od Delta Electronics apod. a jestli nejsou problémy teď, tak s novou úspornou grafikou nebudou taky

    ...tedy kvůli zdroji.
    Totiž problém u desek velkovýrobců jako HP může být s kompatibilitou nových grafik. Ty jsou primárně určené pro desky s UEFI rozhraním místo klasického BIOSu.
    Nikdy jsem na ten problém nenarazil a doslechl se o něm nedávno zde na fóru :-)
    Údajně zatímco na starších ale klasických deskách pro koncové zákazníky (Asus, Gigabyte) s aktualizovaným BIOSem se chytají i nové grafiky, u OEM výrobců jako HP nebo Acer je plno problémů.

    Takže každopádně se připrav že grafiku budeš muset vrátit.
    Díky za rozbor, no pokud bych nemusel kupovat zdroj, viděl bych grafiku tak mezi 3-4k. To jsem tak koukal, že se pohybuje ta 1050 GTX. Nechci nic převratného, např CoD4, se mi na téhle grafice dost seká ( na dálku 60-70fps) s čímž se hrát nedá a to mě dost štve, protože podle mě, jediná grafika je slabý článek této sestavy a možná i ten zdroj. Do zdroje bych klidně 1400 dal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Ona i základní GTX 1050 bez Ti bude mnohem rychlejší, u staré hry jako CoD4 se podle mě projeví hlavně hrubý výkon Pixel a Texel Fillrate, a tam 1050 jsou na svou třídu výborné
    http://www.gpuzoo.com/Compare/NVIDIA...1050WF2OC-2GD/
    Nakonec jsem teda odvodil že máš nejspíš DDR3 variantu GT 545, která má jen 70W udávanou spotřebu, ale to je jedno, 75W u 1050 není pro zdroj žádný rozdíl.

    Jak říkám, větší zádrhel bych viděl v kompatibilitě, možná ten počítač s moderní grafikou ani nenabootuje.
    Případná starší grafika z bazaru pak znamená automaticky nový zdroj, nic tak úsporného s výkonem 1050 dříve nebylo.
    Ve zkratce - můžeš osadit jen grafiku bez přídavného napájení PCIe 6 nebo 8pin kabelem ze zdroje.
    Jednak pochybuju že ho ten zdroj má a druhak je tím dané že grafika nepřesahuje 75W odběr, tj. povolené maximum ze slotu základní desky.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 27-12-2017 v 01:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    5

    Myslím si, že jinou grafiku tam nedostaneš. Bohužel už jsem se s HP setkal a nefunguje to. Musel bys vyměnit i základovku a nejlépe zdroj. Desku seženeš pouze v bazaru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Ano konfigurace by měla být stejná jako v odkazu. Bohužel jsem i očekával, že nastanou problémy, když je to skládané v HP. Jen jsem potřeboval vědět, jeslti jsem schopen tam nějakou a jakou zapojit, protože každá grafika má jiný konektory a ty mají jiný počet pinů a v tom se už ztrácím, takže jsem potřeboval poradit od někoho, kdo se v tom vyzná. Děkuji.

    Pokud by měl někdo ještě nápad, uvítám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Konektor, tedy slot budeš mít správný, PCi express. Zdroj bude vpohodě na kartu typu Geforce 1050 když byl ok pro GT545. Problém je programový. Na fórech HP jsou dotazy lidí co zkoušeli třeba i konkrétně do Elite 7300 novou grafiku a nefungovalo to.

    Snad kdyby do toho člověk zabředl, tak nějaké řešení např. v podobě neoficiálníhu update BIOSu najde, ale to už je opravdu na experimenty pro nadšence, kdy máš novou kartu nainstalovanou v počítači a zkoušíš ji rozjet.
    Jednoduché řešení obávám se není.

    Pokud bys vzal bazarovou desku, nevím jestli ti bude rozměrově a roztečí šroubků pasovat do skříně.
    U zdroje považuju skoro za jisté že bude mít specifické rozměry a rozteč šroubů, takže výměna za standardní ATX do současné HP skříně nebude možná.

    Takže ti zbývá zhruba následující:
    Bazarová deska formátu microATX běžného výrobce s P67,Z68 nebo Z77 čipsetem a vyzkoušet jestli pasuje.
    Pokud ano, přikoupit 1050 a napájet současným zdrojem.
    Pokud ne, koupit i novou skříň a zdroj.

    Nebo to celé prodat a začít od podlahy :-) Ale je to celkem škoda, na hry z dob CoD4 je procesor kalibru i7 až až a 16 GB paměti v novějším DDR4 provedení by dnes stálo nesmysl.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 27-12-2017 v 13:30
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Přesně, začínam od znova se mi nechce. Na jiném fóru mi doporučili tuto grafiku a tento zdroj.
    Grafika:https://www.czc.cz/evga-geforce-gtx-...202825/produkt
    Zdroj: https://www.czc.cz/seasonic-s12ii-52.../74749/produkt

    Váš názor? Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    5

    S tím zdrojem nevidím problém, ale ta grafika, podle mne, na 99% nepojede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Dereq Zobrazit příspěvek
    S tím zdrojem nevidím problém, ale ta grafika, podle mne, na 99% nepojede.
    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Evga tvrdí, že jejich grafiky fungují i bez UEFI. Ale obzvláště u HP strojů o tom pochybuju. Na 99% tam bude na zakázku vyrobená deska od Pegatronu = žádné updaty BIOSu. BIOS Pegatron desek vypadá jak kdyby to byla deska stará 15 let, napájecí kaskáda je dimenzovaná tak aby sotva neshořela, v zátěži mívá klidně 115°C.
    Z kvalitních zdrojů okolo 1500Kč se dá doporučit výše zmíněný Seasonic nebo Corsair CX, BeQuiet Pure Power 10 nebo Evga BQ. Pokud by jsi chtěl vážně kvalitní zdroj, šáhni po Seasonic Focus Plus, pohybuje se už okolo 2k a je to špička. Modulární kabeláž, nízké zvlnění napětí, 100% japonské kondenzátory, semipasivní chod. Za ty peníze bych o něm ani neuvažoval a hned ho koupil, připlatíš 500Kč a máš o dvě třídy lepší zdroj. O chlup lepší je pak Corsair RMx, ale ten už je dost přes limit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od dom324 Zobrazit příspěvek
    Evga tvrdí, že jejich grafiky fungují i bez UEFI. Ale obzvláště u HP strojů o tom pochybuju. Na 99% tam bude na zakázku vyrobená deska od Pegatronu = žádné updaty BIOSu. BIOS Pegatron desek vypadá jak kdyby to byla deska stará 15 let, napájecí kaskáda je dimenzovaná tak aby sotva neshořela, v zátěži mívá klidně 115°C.
    Z kvalitních zdrojů okolo 1500Kč se dá doporučit výše zmíněný Seasonic nebo Corsair CX, BeQuiet Pure Power 10 nebo Evga BQ. Pokud by jsi chtěl vážně kvalitní zdroj, šáhni po Seasonic Focus Plus, pohybuje se už okolo 2k a je to špička. Modulární kabeláž, nízké zvlnění napětí, 100% japonské kondenzátory, semipasivní chod. Za ty peníze bych o něm ani neuvažoval a hned ho koupil, připlatíš 500Kč a máš o dvě třídy lepší zdroj. O chlup lepší je pak Corsair RMx, ale ten už je dost přes limit.
    Bohužel to vypadá, že máš pravdu, žádné updaty, nic. Grafika mi přišla a nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Takže buď výměna desky (navíc pokud má základní deska i nestandardizovaný napájecí konektor (něco jako 14 pin molex u Lenova) tak bude potřeba vyměnit i zdroj, aby měl 24 pin pro napájení nové desky) nebo bazarová grafika.
    Já osobně bych maximálně koupil bazarovou grafiku, ale novou desku bych nekupoval - podle mě je to vyhazování peněz. Nejsem si 100% jistý, ale měly by fungovat GTX 700 a starší a Radeony 300 a starší (nejsem si jistý, jak je to např. u Tongy, ta možná UEFI vyžaduje).
    Příště nekupuj předsestavené HP shitky, ale skoč sem na fórum a my Ti něco složíme
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od dom324 Zobrazit příspěvek
    měly by fungovat GTX 700 a starší a Radeony 300 a starší
    Bohužel, zkušenost je taková, že nefungovala ani řada R200. Jak jsem říkal, "nový" zdroj, "nová" deska a "nová" grafika a bude to OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    A o jakou kartu se jednalo? Jestli to bylo GPU na bázi Tongy (R9 285, a asi i R9 280X), tak by se to nemuselo aplikovat na celou řadu 200, protože karty v té generaci měly buď GCN 1 nebo GCN 1.1, pouze Tonga měla GCN 1.2 (stejně jako pozdější Fiji).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-01-2016, 11:11
  2. Nová grafická karta + zdroj do staršího pc
    Od globusak v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-05-2015, 13:18
  3. Graficka karta
    Od pepka13 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2012, 21:50