Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Bezpečne přetaktovaní CPU AMD Phenom II X4 (925)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    44

    Ahoj ...

    Budu psat bez diakritiky, protože vzdycky mam problemy a potize s ceskym jazykem.

    Chtela jsem se jenom zeptat, jestli mi nekdo poradi jak pretaktovat CPU na bezpecni uroven. Mam desku GIGABYTE MA770-UD3 (Revize 1)

    http://www.gigabyte.cz/products/page...770-ud3_10/#kf

    Procesor AMD PHENOM II X4 (925) zakladní frekvence 2800 mhz

    https://www.tsbohemia.cz/amd-phenom-...ox_d91418.html

    Chtělo by to přetaktovat z 2800 mhz na 3000 mhz, ale nejsem si jista zda se neodpali procesor. V biosu jsem nastavila navyšeni frekvence 220 x14 FBS = 3080 Mhz a to je všechno ...

    Windows nastartoval, teplota CPU na programu speccy je 35-40 stupnu. Mam skříň COOLER MASTER s 2x 240 mm VĚTRAKY (NOCTUA) a zdroj CORASIR 650 W
    Jelikož tomu nerozumim další operace jsem ponechala na auto system v biosu

    - Voltaž na CPU je pořad na 1.300 V
    - Voltaž na RAM je na 1.75 V

    Ješte jsem chtela napsat, že pridala jsem do systemu další ramky. Puvodne jsem mnela 6 Gb (2x 2GB + 2x 1GB) a teď mam 12 Gb (2x 4Gb 2x 2G) frekvence se snizila z 800 mhz na 667 mhz. Ramky jsou nastavene v biosu na AUTO. Ze zacatku byl problem aby fungovali v DUAL CHANNELU museli stejni ramky jit do stejniho barevniho slotu. Deska vyzadovala aj poradi nasazeni ramek do slotu od CPU od nejvyssi kapacity (2x 4GB 2x 2GB) pokud jsem to udelala obracene (2x 2GB 2x 4G) system nenastartoval a byla modra smrt.

    Takze ja nevim co mam udelat, jestli se vyzaduje aj manualne navysit voltaz na CPU a RAMKY popripade to mam nechat na AUTO system, nastavila jsem manualne jenom tu frekvenci a do niceho jineho jsem uz v biosu nezasahovala a nejsem si jista zda to bude stacit a jestli fakt bezi CPU na 3080 mhz

    Reason: STAR WAR BATTLEFRONT II uz vyzaduje trosku vetsi frekvenci CPU. Na graficke karte GTX 750 (2GB) Ti v uvodnich animacnich videi mrznou a zaseknou se herni videa, ale hra jde v pohode (FPS: 40-65)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,092

    Frekvenci (ale i dalsi parametry) CPU zjistis v diagnostickych programech - treba CPU-Z ci HWInfo.
    Bezna voltaz DDR2 pameti je 1,8V (ale jsou i moduly, ktere vyzaduji vice) - zde bych tedy pridal.
    Maximalni voltaz CPU je 1,4V, zde bych nechal AUTO
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    44

    Ahoj, takže voltaž na CPU ponechat na auto a voltaž na ramky nastavit manualně z 1.75 na 1.80 ? Jenom jsem se chtěla ujistit, zda procesor skutečne pracuje na vyšši frekvenci 3080 mhz jakto uvadi program speccy. Kolikrat jsem četla, že nekdo nastavi frekvenci cpu, pak přida voltaž na cpu a ram. Protože nejsem si jista zda se tato operace vyžaduje, ja bych to radši všechno ponechala na auto system v biosu a jenom manualne nastavila tu frekvenci na CPU. Protože nastaveni z 200 na 220 mam odskouseno a nic se neodpalilo a teplota cpu je max 44.

    Prej nejvetši riziko poškozeni je manualne nastavovani voltaže a teho se prave bojim, ale pokud se to vyzaduje troufnu si to nastavit jeste do 1.80 a voltaz na cpu necham radsi na auto

    Ono v biosu kdyz je odemcene manualne jenom nastaveni frekvence a zbyteK je na auto system mam zeleny napis v biosu (SYSTEM IS OPTIMIZED)

    Pokud odemknu moznost nastaveni voltaze cpu a ram z auto na manual, ale ikdyz jsem nenastavovala cisla u nich, uz mi bios hlasi ve vypisu na cerveno (SYSTEM IS NOT OPTIMIZED) a blika to

    Takže co doporucujes ?
    Naposledy upraveno uživatelem Lilly [FR]: 27-03-2018 v 04:40 Důvod: Špatny překlad z anglickeho jazyka do češtiny
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,092

    Jestli ti diagnosticke programy ukazuji spravnou frekvenci a pocitac nevykazuje zadne problemy, klidne nech vsechny hodnoty napajeni na AUTO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    44

    Ok dekuji ti za info. Manualne jsem nastavila jenom frekvenci na CPU 200 na 230 x 14 = 3220 mhz z 2800 mhz a ostatní opearce nastaveni voltaže na cpu, ram jsem ponechala na auto system.

    FBS 14 jsem zjistila z progamu speccy takže když to clovek takhle spocita frekvenci x 14 tak vysledek je max provoz frekvence cpu a to mi vyslo na 3220 mhz. Zda se fakt cpu pracuje na teto frekvenci, ale jak prekroci teplotu 51 stupnu zacina mi piskat alarm bios. Takze radsi to zase nastavuji na hodnotu 230 na 220.

    Kolegove mi tez doporucili ostatni operace ponechavat na auto. Je to jistejsi a bezpecnejsi. Protoze kdyz neco nastavuji manualne, tak zbytek se automaticky tomu prizpusobi a nastavi se hodnota cisel automatickym zpusobem. Vsimnula jsem si totizto, že pri navyseni frekvence cpu se automaticky prestavila hodnota frekvence ram ze 667 mhz na 800 mhz.

    Pri nastaveni hodnoty 220 jsem ponechala pocitac celou noc bezet a nebyl zaden pad nebo modra smrt. Vsimnula jsem si, ze se hry zacali stabilizovat a cute herni videa, uz se ve hrach nezasekavaji ...

    V budoucnu bych mozna presla na i5 herni pocitac. AMD ryzen nechci protoze to je nejvetsi smejd a nestabilni cpu ve hrach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    A to máš odkud, že jsou Ryzeny nestabilní? Fakt by mě to zajímalo, protože jsem nikdy nic takového neslyšel.
    Pokud pojmem nestabilní máš na mysli framerate, a tím pádem 1% minima, tak jsi úplně mimo - ty mají Ryzeny ve skoro všech hrách lepší než cenově podobné Intely.
    Pokud myslíš pády systému, tak nic takového jsem v životě neslyšel.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Stav CPU AMD Phenom II X4 940
    Od Sommer v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-04-2015, 17:40
  2. Phenom II X4 960T - přetaktování (teplota, voltáž)
    Od Milan01 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-10-2013, 01:46
  3. Socket AM2/AM2+: AMD Phenom II X4
    Od Trixx v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 20:06
  4. AMD Phenom X4 920 /2,8 Mhz/ - přetaktování
    Od Mrozzzik v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 17-12-2009, 11:58