Nováček vs Deplhi
Ve škole jsme začali dělat v delhpi,ale máme učitele , který neumí nic vysvětlit a nejde od něj pochopit látka
Máte nějaký kvalitní zdroje informací pro úplné začátečníky ?Jsem vděčný za všechno :)
Máte nějaký kvalitní zdroje informací pro úplné začátečníky ?Jsem vděčný za všechno :)
Neděláš náhodou SPŠ elektrotechniky a informatiky?:-) My tam měli na Delphi taky takového vola, co neuměl ani mluvit. Ale díky vynikající učitelce na teorii jsem toho zvládl dost. Umíme to s Delphi, co ti poslal Sorensen, mi přijde jako hodně kvalitní publikace. Ale není problém se kdykoliv zeptat, když budeš mít potíž.
Bohužel :( Centrum Odborné Přípravy Technické -Slaboproudá Elektrotechnika :)
zatím bereme pořád vývojové diagramy,takže zatím ještě pohoda.
zatím bereme pořád vývojové diagramy,takže zatím ještě pohoda.
Zkuste http://www.builder.cz
je tam forum pro vývojáře ve všech možných jazycích, kdysi tam vycházeli i seriály o programování, ale to už je pár let.
Nicméně pro začátečníka se v nich určitě najde něco zajímavého.
je tam forum pro vývojáře ve všech možných jazycích, kdysi tam vycházeli i seriály o programování, ale to už je pár let.
Nicméně pro začátečníka se v nich určitě najde něco zajímavého.
Seriál o programování v Delphi je na programujte
Seriálů o programování je spousta, tak jako webů ( např. vynikající anglicky psaný Torri's Delphi Page, jen neznám adresu ), ale daleko jednodušší a příjemnější je se na daný problém zeptat, než ho někde hledat na netu.
mno tak kdybych chtěl ,tak si to najdu ;) to by nebyl problém .... šlo o radu pro začátečníky ... je zbytečný hledat seriály ,potřebuju poradit nějakej jednoduchej začátek ;)
a pokud to Intrimu vadí,tak se nemusel vyjadřovat :)
a pokud to Intrimu vadí,tak se nemusel vyjadřovat :)
:-) Kdepak, nevadí, já to nemyslel ironicky.:-) Fakt si myslím, že je pro lidi lepší se zeptat někde na fóru, protože tak má možnost si o tom pokecat s někým, kdo případný problém umí vyřešit, a nestane se tak, že špatně pochopí nějaký článek nebo tak. Navíc se taky může stát, že se člověk zeptá, dostane odpověď, ale v tom ho napadne jiné, lepší řešení. Tak se může zase zeptat, jestli by to nebylo lepší tak a tak... Prostě komunikace mi přijde pro řešení problémů v programování mnohem lepší než mocný přítel Google.:-)
Tak mám teď problém taky - neví někdo, please, jak určit, který z filtrů byl v komponentě TSaveDialog uživatelem vybrán? Chci nabídnout více možností, jak uložit výsledný soubor. Mám napsaný kód pro ukládání jednotlivých typů souborů, ale nedaří se mi přijít na to, jak určit, který z těch typů si uživatel vybral ( a tím samozřejmě rozhodnout, který kód pro ukládání se použije ).
Tsavedialog, zdedila dake property od TOpenDialog, konkretne mi spadol zrak na property filter (read ... write...), odtial by to neslo vysat ?
Pro mě je dobrým zdrojem informací UMÍME TO S DELPHI a TIPY A TRIKY V DELPHI, sameozřejmě diskuzní fóra, stránky http://www.builder.cz , programujte.com. Ale opravdu je toho hodně