Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 39

Téma: Co všechno potřebuji k instalaci Windows Vista?

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Zdravím!
    Možná se zeptám hloupě, ale radši ze sebe udělám pitomce, než abych se potom divil.
    Chci si nainstalovat Visty, ale nevím, jestli někde nebude problém s ovladači. Zajímalo by mne tedy, jestli se dají použít původní ovladače k mé desce (+integrovaná síťová karta, zvukovka), co byly přiloženy v balení.
    Je jasný, že na VGA si stáhnu drivery pro Vistu, ale co ještě všechno potřebuju? Slyšel jsem hrozný story o řadičích apod.
    Může mi v tom prosím udělat někdo jasno? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    instalacni DVD
    seriove cislo (samozdrejme originalni)
    na flash disku nebo na CD ovladac sitovky pro vista

    vic bych toho neresil, jakmile se dostanes na net tak mas po starostech, jestli bude problem s radicem tak se k instalaci ani nedostanes a nic se nestane (na GB 965P imho problem nebude pokud nemas RAID)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Díky. RAID nemám. Ale ta síťovka je podle mně integrovaná. Něco ve smyslu: Marwell Yukon 88E8052 PCI-E Gigabit Ethernet Controller. Ovladač byl na instal CD k MB. Nevím,kde se dá sehnat takhle samostatně. Ale potěšil jste mně. Zkusím to teda najít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    www.gigabyte.com.tw
    global
    products
    mb...
    drivers...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jj. Díky. Už jsem to taky našel. Nedávno jste mi pomáhali přeci odsud sosnout nový BIOS.( http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2288 )

    Ještě si to teda ujasním.
    Potřebuju odsud teda: -Marvell Lan driver
    -Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip (Including Microsoft UAA Driver in English edition)
    -Microsoft UAA (Universal Audio Architecture) Bus driver (Full Multi-language version )
    -Chipset...Intel INF installation
    A k čemu je prosím toto: Intel ICH6R/ ICH7R/ ICH7DH/ ICH8R (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)?
    Dík.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 01-10-2007 v 20:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    A k čemu je prosím toto: Intel ICH6R/ ICH7R/ ICH7DH/ ICH8R (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)?
    To je jižní můstek. Při stisku F6 při instalaci winu si nainstaluješ SATU.

    Jelikož jsem si před několika měsíci FDD z kompu vyhodil tak SATU instaluju až z driverů k chipsetu.

    Toto nemusíš vůbec řešit, jak už jsem řekl: SATA se nainstaluje až s driverem pro chipset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Počkat. To je teda ten driver "Chipset" ( http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2288 )? Stáhnutý soubor se mi zdá totiž nějaký malý. (Motherboard_driver-chipset_intel.exe (2,00MB)). A v tom je teda i dr. pro SATU? A k čemu je teda GIGABYTE SATA2 RAID Driver v sekci "SATA RAID"? Potřebuju i toto, když RAID nemám? Je to se mnou náročný. Co? Dík. P.S. Flopynu nemám.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 01-10-2007 v 21:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    toto neres, proste to nainstaluj a staci ti driver k sitovce, driver k chipsetu na nainstalovani nepotrebujes, pojede to i bez neho. jestli chces nejnovsi tak jdi na intel stranky a stahni intel inf instalation utility (nebo tak nejak)
    ale jakmile se dostanes na net, tak si vista 90% ovladacu sama nataha z windows update, proto rikam ze ti staci sitovka
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak jo. Díky za pomoc. Dám se do toho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Drobnost. Novy pocitac.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    z 99% nepotřebuješ ovladače ... zavedou se "universální" a pak si je jenom updatuješ
    Jediný co používám já je cd a key .... zbytek už všechno stahuju .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od pcmaker Zobrazit příspěvek
    Drobnost. Novy pocitac.
    Opravdu odpověď hodná inteligenta.

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    z 99% nepotřebuješ ovladače ... zavedou se "universální" a pak si je jenom updatuješ
    Jediný co používám já je cd a key .... zbytek už všechno stahuju .
    O.K. Dík za uklidnění.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    eraser

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Opravdu odpověď hodná inteligenta.
    No, musím sa pcmaker-a zastať, pretože Vista je skutočne dosť nenažraná... a taktiež je tu potencionálna šanca, že nové PC má všetky potrebné ovládače pre Vistu pribalené a sú tiež náležito otestované.

    Jedného dňa na Vistu prejdeme všetci, pretože nás k tomuto kroku MS prinúti, nech je Vista akákoľvek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Z tohoto pohledu musím souhlasit, i když nemyslím, že by moje sestava měla problém ukočírovat Vistu. Uvidím, až ji tam dám, kolik si toho ukousne (% využití CPU, %RAM a místa na HDD). Nebo má už někdo tohle zmapované?
    Jo a pcmaker, neber tamto vážně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    eraser: kdyz se podivam co ma fanynek v podpise tak by to jeho zelezo melo bez problemu stihat...

    fanynek: hlavne to nenastartuj, nepodivej se na vyuziti RAM a nerekni, ze to je silene moc, ze to nechces...
    hodne to bude, ale je to zpusobeno tim, ze vista pamet VYUZIVA - mas nejaky uzitek z nevyuzite ram? vista zuzitkuje nevyuzitou a jakmile je pro neco pamet potreba tak ji hned uvolni... napred to chce neco vedet nez kvuli tomu vistu zatrtis
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Po instalaci W Vista nefunguje wifi
    Od Merynkaw v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 02-07-2013, 16:08
  2. černá obrazovka po instalaci NVidia driver na Windows Vista 32-bit
    Od Messiah_ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-10-2011, 15:10
  3. Windows Vista: Problém s instalací W. Vista u nového PC
    Od agnus v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-01-2009, 15:56
  4. Problém instalaci Windows Vista
    Od Chomutak v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-10-2008, 18:02
  5. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 11-09-2008, 04:33