Dokáže můj pc sestříhat 4K?
Dobrý den, potřeboval bych zhodnotit můj počítač a rozhodnout jestli dokáže sestříhat 4K video. Teď pojedu na dovolenou a půjčil jsme si akční kameru bml cshot5. Chtěl bych natáčet videa v kvalitě 4K/30fps. Nevím jestli se tam řeší nějaký kodek nebo něco podobného. Moje sestava je AMD Ryzen 1300x, 8GB RAM 3000Mhz a GTX 750ti. Pokud jsou potřeba nějaké další údaje rád doplním, ale myslím, že takhle by to mělo stačit. Nerad bych se dostal do situace, že budu mít záběry ve 4K a můj pc následně nedokáže to nějak rozumně sestříhat. Předem děkuji za rady. :-)
Pujde to. Strihat bez problemu. Nejaka pokrocilejsi editace a prevody asi chvili potrvaji, nicmene mozna to bude chtit vic pameti (pro komfort pri praci). Zalezi dost na kvalite (datovem toku) nahravaneho videa a samozrejme softwaru. Prevadel jsem 520 Mbps video z fotaku na h264 a na starsim Core i7 (viz nize) to jelo asi 2fps, ale neco takoveho z akcni kamery asi nepoleze..
Tak to vůbec nevím jaký datový tok má ta kamera. Myslíš tedy rozšířit na 16GB RAM? A ještě jaký program na to použít? Dřív ve škole jsme používal Sony Vegas, ale ten asi bezplatnou licenci nemá co?
Ano určitě rozšířit na 16GB RAM. Sony Vegas nemá neplacenou verzi, ale občas se objevila za 20€ ve slevě normální licence. Dřív jsem používal DaVinci Resolve. Je zdarma, tak můžeš vyzkoušet.