MB GIGABYTE MA69G-S3H bez klávesnice
Zdravím. Mám desku MA69G-S3H nainstalovanou v HTPC (Media Center) a po spuštění mi vyskočí hlášení "Keyboard error or keyboard not present".
Klávesnici mám Microsoft MCE bezdrát s USB recieverem.
Jde někde v BIOSu nastavit, aby mě to pustilo dál, jelikož ten bezdrát funguje až ve Windows. Nebo dělám něco špatně???
Díky za každou radu.
Jde někde v BIOSu nastavit, aby mě to pustilo dál, jelikož ten bezdrát funguje až ve Windows. Nebo dělám něco špatně???
Díky za každou radu.
Mozna je to nahoda, ale me na mym Gigabytu taky USB keyboard nechodi. BIOS mam posledni, zkousel sem v nem nastavit vsechno mozny.... mam to pres redukci do PS/2 a bez problemu to chodi vcetne multimedialnich klaves :rolleyes:
Takze redukce do PS/2....;)
Takze redukce do PS/2....;)
[QUOTE=librucha;52358]Zdravím. Mám desku MA69G-S3H nainstalovanou v HTPC (Media Center) a po spuštění mi vyskočí hlášení "Keyboard error or keyboard not present".
Díky za každou radu.[/QUOTE]
VLez do biosu (nevim zd ati bude fungovat nynejsi klavesnice ozna budes muset zapojit nejakou ps2 ) V kolonce standard cmos features zkus u policka HALT ON nastavit no errors. uloz nastaveni biosu zapoj zpet bezdrat a restartuj. Sice to neni uplne idealni reseni ale nemelo by s eto zastavovat na tech hlaskach biosu o keyboardu.
Díky za každou radu.[/QUOTE]
VLez do biosu (nevim zd ati bude fungovat nynejsi klavesnice ozna budes muset zapojit nejakou ps2 ) V kolonce standard cmos features zkus u policka HALT ON nastavit no errors. uloz nastaveni biosu zapoj zpet bezdrat a restartuj. Sice to neni uplne idealni reseni ale nemelo by s eto zastavovat na tech hlaskach biosu o keyboardu.
pravda to by mohlo zabrat ;) je to v zalozce Integrated peripherals a defaultne je disable tak nastav enable a uvidis co to udela nebo neudela
[QUOTE=pas!k;52362]VLez do biosu (nevim zd ati bude fungovat nynejsi klavesnice ozna budes muset zapojit nejakou ps2 ) V kolonce standard cmos features zkus u policka HALT ON nastavit no errors. uloz nastaveni biosu zapoj zpet bezdrat a restartuj. Sice to neni uplne idealni reseni ale nemelo by s eto zastavovat na tech hlaskach biosu o keyboardu.[/QUOTE]
Mělo by stačit i HaltOn "All, but keyboard" jestli tam taková položka je.
Anebo co říkal Mech13, zapnout "USB keyboard support", (AFAIK je to "do Biosu", tj. že jí pak nakonfiguruje a používá bios, nějak asi emuluje PS/2, výsledek je, že to pak chodí i v DOSu, anebo i v jiných systémech, např. doma mi takhle chodí klávesnice v boot manageru XOSL i s USB myší).
Mělo by stačit i HaltOn "All, but keyboard" jestli tam taková položka je.
Anebo co říkal Mech13, zapnout "USB keyboard support", (AFAIK je to "do Biosu", tj. že jí pak nakonfiguruje a používá bios, nějak asi emuluje PS/2, výsledek je, že to pak chodí i v DOSu, anebo i v jiných systémech, např. doma mi takhle chodí klávesnice v boot manageru XOSL i s USB myší).